Revista Nunta
Costum de mire

Primele 10 legi ale sacoului

image Postat la: 18.08.2016 - 08:23
image Revista Nunta
Primele 10 legi ale sacoului

Fie ca este smokingul cel mai pretentios, fie un sacou de catifea boema, sunt cateva lucruri cu valoare de lege vestimentara absoluta.

 

Gulerul sacoului sa nu acopere gulerul camasii, ci sa ramana cu 2 cm mai jos.

Cusatura de pe umar, cea orizontala, sa fie perfect suprapusa liniei anatomice naturale dintre umar si gat. Nici mai in fata, nici mai in spate.

Cusatura superioara a manecii e proba de maiestrie a croitorului. Sa nu „cada“, sa nu „stranga“, sa nu fie incretita.

costum-mire-2

Largimea manecilor: indiferent de trend, daca croiala e prea stramta pare un sacou meschin, daca e prea larga, disproportioneaza intreaga silueta.

Manecile hainei trebuie sa depaseasca in lungime incheietura mainilor, cand sunt tinute pe langa corp.

Manseta camasii va iesi cu 2-3 cm de sub maneca sacoului, iar largimea ei va fi suficienta cat sa asigure lejeritate miscarilor si sa permita glisarea peste ceas.

costum-mire-1

Lungimea sacoului sa acopere sezutul. Tot ce e mai lung devine redingota, taie din lungimea picioarelor.

Largimea sacoului inchis la nasture sa vina un pic lejera fata de corp. Daca apar cute ca un X vizibil pe pieptii, haina e prea mica. Daca se poate departa de trup cat sa intre pumnul, e prea mare.

Slitiurile laterale sunt recomandate barbatilor cu constitutie robusta, slitul centrat pe mijlocul spatelui confera o silueta mai cambrata.

Nasturii au legea lor: indiferent catii sunt, nu-l inchideti niciodata pe cel mai de jos, ci doar pe cel din dreptul taliei.

costum-mire-

 

Articolul face parte din editia numarul 1, primavara 2015 al Revistei Nunta by Carmen Ionita. Actualul numar al revistei, precum si editiile mai vechi ale acesteia pot fi comandate prin telefon la  numarul 0742242885 sau mesaj privat pe Facebook Nunta si se vor trimite prin curier.

Editia 5 vara 2016 este disponibila inclusiv in reteaua Inmedio si in punctele de presa din reteaua de distributie Ringier.

 

Foto Tomislav Pinter/ Shutterstock,  Nejron Photo/ Shutterstock, Mayer George/ Shutterstock, elitravo/ Shutterstock, sakkmesterke/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste