Revista Nunta
Logodna

Povestile celor mai celebre inele de logodna din lume

image Postat la: 05.11.2015 - 04:06
image Revista Nunta
Povestile celor mai celebre inele de logodna din lume

Primul pas catre construirea unei casnicii este inelul de logodna. Acesta este semnul unei promisiuni pentru eternitate si a vietii in doi care incepe impreuna. Multe dintre inelele de logodna sunt astazi bijuterii celebre datorita mainilor si mai celebre pe care le-au impodobit. De la Marilyn Monroe pana la Angelina Jolie, numeroase povesti de dragoste au impresionat nu doar prin forta pasiunii, ci si datorita inelelor cu pietre pretioase cu care acestea au fost pecetluite.

 

Inelul de logodna al Printesei Diana

Atunci cand Printul Charles a cerut-o in casatorie pe Diana, el i-a oferit un superb inel de logodna celebru acum in toata lumea. Acesta are un safir albastru cu forma ovala, inconjurat de mici diamant, totul montat in aur. Ceea ce nu isi amintesc multi dintre noi este faptul ca inelul a fost ales chiar de Diana.

Mai tarziu, in 2010, atunci cand Printul William a cerut-o in casatorie pe Kate Middleton, actuala ducesa de Cambridge, el i-a oferit, ca un gest simbolic in mai multe sensuri, inelul de logodna purtat de mama acestuia.

kate-will-2

Inelul de logodna al lui Jackie Kennedy

Pe 24 iunie 1953, John F Kennedy a cerut-o de sotie pe Jacqueline Bouvier la un restaurant din Boston. Cu siguranta povestea lor de dragoste a frant inimile multor oameni iar asasinarea fostului presedinte al SUA va ramane o pata neagra in istoria omenirii. In ciuda acestui lucru, inelul care a impodobit mana lui Jackie este unul dintre cele mai frumoase si cele mai cunoscute bijuterii de aceasta natura din lume. Inelul Van Cleef & Arpels a avut un diamant taiat vertical de aproape 3 carate si un smarald de aproape aceeasi dimensiuni.

 

Inelul de logodna al lui Elizabeth Taylor

In timpul vietii sale, frumoasa actrita s-a casatorit de 8 ori iar asta cu siguranta necesita destule inele de logodna. Pe langa frumusetea sa clasica, Taylor mai este cunoscuta si pentru colectia impresionata de bijuterii. Printre acestea, se numara si inelul de logodna oferit ca promisiunea pentru cea de-a treia casnicie a sa, cu producatorul de film Mike Todd. Acesta i-a daruit actritei un inel de logodna cu un diamant cu taietura de smarald care cantarea nu mai putin de 30 de carate.

 

Inelul de logdna al lui Marilyn Monroe

Daca ar fi sa intram foarte mult in detalii, urmatoarea bijuterie a fost de fapt purtata si oferita ca verigheta, nu doar ca un simplu inel de logodna. Marilyn Monroe, la casatoria ei cu Joe DiMaggio, adica pe 14 ianuarie 1954  a primit o verigheta din aur impodobita cu zeci de diamante taiate vertical. Desi casnicia lor nu a fost prea fericita si, din aceasta cauza nu a rezistat la testul timpului, bijuteria purtata de Marilyn a facut inconjorul lumii.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste