Revista Nunta
Honeymoon & travel

Planificarea lunii de miere de la ziua 365 pana la ziua 0

image Postat la: 24.03.2015 - 14:45
image Revista Nunta
Planificarea lunii de miere de la ziua 365 pana la ziua 0

In mod traditional, insuratetii pleaca in luna de miere imediat dupa petrecerea de nunta. Totusi, rare sunt cazurile in care acest scenariu poate ajunge realitate. De multe ori, dupa nunta raman inca multe sarcini de indeplinit, fie legate de indatoririle financiare, fie legate de traditii.

De multe ori tinerii casatoriti amana luna de miere la mult timp dupa nunta din cauza acestor impedimente pe de-o parte, iar pe de cealalta parte este foarte posibil ca planurile pentru voiajul de nunta sa nu fie inca definitivate.

Acest lucru poate aduce o gaura destul de mare in buget, mai ales daca ginerele si mireasa isi doresc o luna de miere in viitorul cat mai apropiat. In acelasi timp, daca aceasta calatorie in doi este planificata cu un an inainte, nu doar ca ginerele si mireasa vor fi scutiti de-o grija insa, mai mult de atat, pot economisi mai mult decat au crezut fara sa isi sacrifice vreo dorinta.

Ce trebuie sa faceti cu un an inainte?

1. Inainte de orice, stabiliti-va bugetul exact. In aceasta maniera, veti sti exact care sunt destinatiile cele mai la indemana si pe care trebuie sa le taiati din start de pe lista ca sa nu va faceti sange rau degeaba.

2. Acum este momentul sa decideti daca va ocupati voi de tot sau lasati o agentie de turism sa faca acest lucru pentru voi.

3. Alegeti destinatia finala. Pentru aceasta, trebuie sa va ganditi foarte bine si la anotimpul in care veti petrece luna de miere ca sa va asigurati ca nu nimeriti complet in extrasezon, atunci cand nu va puteti bucura din plin de frumusetile locului si nici in mijlocul sezonului, atunci cand toate sunt mult mai scumpe.

4. Cumparati biletele de avion si cautati-va hotelul preferat. Cu cat veti face acest lucru mai din timp, cu atat veti economisi mai multi bani.

 

Ce trebuie sa faceti cu 6 luni inainte?

1. Cautati-va orice mijloc de transport aditional, de exemplu de la aeroport la hotel. Mai mult de atat, daca vreti sa vizitati marile orase, cautati hartile rutelor de transport in comun pentru a va putea deplasa usor.

2. Faceti rezervarile in locurile foarte aglomerate. De exemplu, daca va doriti sa luati masa intr-o seara intr-un restaurant cu stele Michelin, este recomandat sa faceti rezervarile din timp pentru ca uneori, listele de asteptare se intind pe luni intregi.

3. Daca alegeti destinatii exotice, interesati-va din timp daca acestea se afla in zone periculoase, cu conflicte armate, predispuse la anumite epidemii si daca trebuie sa va faceti anumite vaccinuri specifice.

 

Ce trebuie sa faceti cu o luna inainte?

1. Puneti la punct ultimele detalii legate de transport. Rezervati sau verificati rezervarile la tren, masina inchiriata, microbuz si alte mijloace de transport pe care le veti folosi.

2. Faceti rezervari pentru saloane de masaj, spa-uri sau alte locuri menite relaxarii care necesita o programare prealabila. Excursiile, plimbarile cu barca sau vizitarea unui traseu special se pot incadra in aceasta categorie.

3. Faceti o lista cu tot ce trebuie sa luati in bagaje, incepand cu periute de dinti si terminand cu bani, acte, carti de credit.

4. Daca vreunul dintre voi are nevoie de medicamente speciale, asigurati-va ca aveti rezervele necesare.

5. Faceti ultimele cumparaturi tot in aceasta perioada. Daca vreti sa va cumparati haine sau orice altceva, nu bateti magazinele cu un weekend inainte de plecare, pentru orice eventualitate. Cu cat faceti lucrurile mai din timp, cu atat veti avea mai putine batai de cap.

 

Ce trebuie sa faceti cu doua saptamani inainte de plecare?

1. Reconfirmati rezervarea la hotel

2. Faceti copii dupa documentele necesare si lasati o serie acasa, la cineva de incredere.

3. Notati toate numerele de telefon importante, respectiv de la politie, ambulanta, ambasada si numarul fix de la hotel.

4. Schimbati banii in moneda locala.

 

Ce trebuie sa faceti zu o zi sau doua inainte de plecare?

1. In mod evident, bagajele. Faceti acest lucru cu grija si cu rabdare, astfel incat sa fiti siguri ca nu ati uitat nimic.

2. Uitati-va la prognoza meteo si imbracati-va potrivit.

 

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste