Revista Nunta
Honeymoon & travel

Pietele de Craciun ale Europei, destinatie pentru luna de miere

image Postat la: 12.10.2016 - 09:14
image Revista Nunta
Pietele de Craciun ale Europei, destinatie pentru luna de miere

Mirii care aleg sa plece in luna de miere in timpul iernii aleg de cele mai multe ori destinatii exotice scaldate in razele soarelui atunci cand in tara temperatura coboara mult sub zero grade insa in toata aceasta perioada, Europa ofera o atractie turistica absolut spetcaculoasa: targurile de Craciun din marile orase europene. Acestea se deschid de regula in luna noiembrie si se inchid cu o zi sau doua inainte de Craciun iar multe dintre ele sunt transformate apoi in targuri de Anul Nou. In aceasta maniera, cuplurile vor avea ocazia sa isi petreaca luna de miere in destinatii romantice unde nu vor avea timp sa se plictiseasca si care ii vor costa mult mai putin decat destinatiile exotice pentru luna de miere. Mirosul de brad, vin fiert si de castane coapte, luminile care stralucesc din toate partile si arhitectura unor orase cu sute de de ani de istorie pot fi decorul pentru luna de miere din toiul iernii.

Luna de miere la Viena

Viena gazduieste numeroase targuri de Craciun si se transforma iarna intr-un veritabil Whoville care i-ar aduce spiritul de sarbatoare pana si lui Grinch. Dintre toate acestea, cu siguranta unul dintre cele mai spectaculoase targuri de Craciun are loc in fata Palatului Schonbrunn. Piata plina de viata care se desfasoara in fata impresionantelor cladiri imperiale imbie cuplurile casatorite cu decoratiuni de Craciun realizate manual, concerte, ateliere tematice precum si cu obiecte traditionale. De asemenea, nu trebuie ratat nici Satul de Craciun de la Palatul Belvedere.  Construit in stil baroc, edificiul dispune de un parc impresionant in care se defasoara targul de Craciun. Mesagerii sarbatorilor de iarna isi imbie oaspetii aici cu obiecte de artizanat si preparate delicioase.

Alte doua targuri de Craciun care nu trebuie ratate in Viena sunt Targul traditional de pe Freyung, care se desfasoara incepand cu 1772 si Targul de Advent Am Hof, dedicate aproape in exclusivitate  activitatilor traditionale si obiectelor pretioase din artizanat.

In general, o  astfel de calatorie la Viena costa aproximativ 300 de euro de persoana.

luna-de-miere

Luna de miere la Munchen

Cu siguranta Munchen nu este cea mai populara destinatie pentru luna turistica insa de la finalul lunii noiembrie si pana in prag de Craciun, orasul imbraca straie de sarbatoare. Primele mentiuni despre targul de Craciun de langa Frauenkirche dateaza din 1642 si ii asteapta pe indragostiti cu turta dulce si inediti cosari realizati din fructe si semninte. Puteti sa va pierdeti apoi furati de magia sarbatorii care domneste in Marienplatz sau la targul Rindermarkt specializate in preparate culinare traditionale si obiecte realizate manual.

Luna de miere petrecuta la Munchen in preajma sarbatorilor de iarna costa aproximativ 450 de euro de persoana.

 

Luna de miere la Praga

Batrana capitala ceha este un spectacol arhitectural impresionant si un adevarat muzeu in aer liber pe tot parcursul anului insa iarna, pe langa toate acestea, se transforma intr-unul dintre cele mai colorate orase ale Europei. Centrul medieval al orasului este impodobit cu lumini si brazi iar la tot pasul esti imbiat cu bere la halba, carnati, cartofi, sunca si deserturi traditionale. Cel mai mare targ al orasului se desfasoara intre Piata Wenceslaus si Staromestske namesti, Piata Orasului Vechi, in jurul unui brad adevarat, impunator, adus din muntii Krkonose.

Luna de miere la Praga costa aproximativ 300 de euro de persoana

 

Foto prima pagina Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste