Revista Nunta
Accesorii

Picaturi de inspiratie: Cocarde pentru nunta

image Postat la: 08.06.2016 - 21:24
image Revista Nunta
Picaturi de inspiratie: Cocarde pentru nunta

Cocardele de nunta sunt florile sau micile buchetele care se prind in pieptul invitatilor. Candva, pe langa nasi, parintii mirilor si tinerii care duceau lumanarile si bradul, fiecare invitat primea o astfel de floare. Acestea erau mici flori albe, artificiale, uneori impodobite cu sclipici si beteala, dupa naravul vremurilor. Astazi, traditia se mai pastreaza in mod special in zonele rurale pentru ca cele mai multe dintre mirese aleg sa prinda cocarde doar nasilor si parintilor, in timp ce domnisoarele de onoare poarta florile la maini.

Optiunile cele mai populare sunt florile naturale ca orhideele si minirozele, insotite de brunia, skimmia sau hypericum, prinse in mici aranjamente elegante si rezistente. Nu exista o regula bine stabilita in acest sens insa toti designerii florali vor recomanda mireselor astfel de bijuterii vegetale care pot face fata caldurii.

De regula, florile pentru nasi sunt diferite din punct de vedere cromatic sau chiar in ceea ce priveste soiurile alese fata de cele ale parintilor insa cu siguranta acestia de pe urma, indiferent ca e vorba de familia mirelui sau a miresei trebuie sa primeasca cocarde identice. In ceea ce priveste florile purtate la mana de domnisoarele de onoare, acestea pot fi diferite de ale celorlati (insa nu neaparat) dar cu siguranta trebuie alese toate la fel intre ele pentru a evita privirile rautacioase.

Desigur, daca domnisoarele de onoare poarta nume de flori, atunci micile aranjamente purtate de ele pot fi concepute din florile dupa care au fost botezate, ca un omagiu din partea miresei.

Ca ultima recomandare generala din punct de vedere estetic trebuie mentionat faptul ca florile din cocarde trebuie sa se potriveasca intr-un fel sau altul cu celelalte elemente florale, fie in ceea ce priveste paleta cromatica, respectiv flori diferite in aceeasi culoare (de exemplu trandafiri galbeni pentru nasi, orhidee galbene pentru parinti) fie in ceea ce priveste soiurile (de exemplu trandafiri galbeni pentru nasi, trandafiri roz pentru parinti).

 

 

 

 

Soft buttonholes are really pretty #stablesbride #weddingflowers #luxuryweddingflowers #ranunclus ribbon by @pompomblossom A photo posted by The Stables Flower Company (@thestablesflowercompany)

 

Soft buttonholes are really pretty #stablesbride #weddingflowers #luxuryweddingflowers #ranunclus ribbon by @pompomblossom

A photo posted by The Stables Flower Company (@thestablesflowercompany)

 

 

 

#billyballs + #lace • Designed for our {bride} @leahkmo A photo posted by Planning For Paradise ® (@planningforparadise)

 

#boutonniere

A photo posted by NatachaMarteli (@flowersmarteli)

 

 

 

Foto prima pagina  sivilla/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste