Revista Nunta
Cuplu

Personalizeaza-ti verigheta prin gravare

image Postat la: 03.02.2016 - 22:20
image Revista Nunta
Personalizeaza-ti verigheta prin gravare

Nicio alta bijuterie nu are o incarcatura simbolica atat de profunda ca verigheta. Aceasta este semnul iubirii vesnice, a completarii celor doua jumatati de suflet si a loialitatii. Purtarea inelului de nunta pe inelarul mainii stangi nu este cu nimic intamplatoare, ci este un obicei mostenit in aproape toate colturile lumii de la vechii egipteni. In antichitate, acestia credeau ca prin acest deget trece o vena care ajunge direct la inima.

Astfel, cei doi miri vor fi intotdeauna aproape unul de inima celuilalt. Cele mai multe dintre verighete sunt confectionate din aur galben, aur alb sau aur roz si combinatii ale acestora. De asemenea, platina este o optiune destul de des intalnita in cazul verighetelor. Modelele de verighete si podoabele acestora variaza, astfel incat alegerea inelelor care sa ii reprezinte pe cei doi miri poate fi un proces de durata.

Tocmai de aceea, astazi va propunem o varianta simpla insa infinit mai romantica de personalizare a verighetelor: gravarea.  Aceasta se poate face fie manual, fie cu laserul iar preturile variaza in functie de complexitatea textului sau a simbolului gravat.

Desigur, si tarifele sunt diferite tot dupa acest criteriu insa anumiti producatori ofera gravarea unui anumit numar de caractere in pretul verighetei, in general intre 15 si 20 de caractere. Acest procedeu poate fi aplicat atat pe interiorul bijuteriei, cat si pe exteriorul acesteia. Cei mai multi dintre miri aleg sa isi personalizeze verighetele prin gravarea initialelor persoanei iubite si data nuntii pe interior,   prenumele intreg sau numele de alint. Daca iti doresti un mesaj mai profund ascuns interiorul verighetei, poti alege dintre propunerile noastre de texte pentru verighete.

verighete-int

Texte pentru gravare verighete din Biblie

O varianta foarte eleganta este gravarea unei referinte catre un pasaj reprezentativ pentru iubirea celor doi din Biblie, asa cum ar fi  celebrul fragment 1 Corinteni 13:4-7 (Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate, dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,  nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,  nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul).

1 Ioan 4:18-19 este o alta sugestie de pasaj din Biblie care vorbeste despre dragoste si care poate fi reprezentativ pentru iubirea care i-a adus pe cei doi in fata altarului. In dragoste nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit in dragoste. Noi iubim pentru ca El ne-a iubit intai, spune acest pasaj.

Tot din Corinteni este desprinsa cea de-a treia sugestie de inscriptie simbolica pentru verigheta. Corinteni, 13:1-13 arata ca viata fara iubire este desertaciune. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic

Texte pentru gravare verighete in latina

Amare est vivere  - A iubi inseamna a trai

Semper fidelis – Intotdeaua loial

Amor omnia vincit – Dragostea invinge intotdeauna

Aeternitis - Eternitate

 

Texte pentru gravare verighete in romana

Te iubesc

Mereu Impreuna

A ta/ Al tau intotdeauna

Dragoste Vesnica

La bine si la rau

Dragostea vietii mele

Un singur suflet

Nimic fara tine

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste