Revista Nunta
Tinute & Accesorii

Persoane, nu personaje – editorial de Anca Ciuciulin

image Postat la: 29.11.2016 - 19:24
image Revista Nunta
Persoane, nu personaje – editorial de Anca Ciuciulin

Palarierul nebun ia micul dejun la Tiffany’s cu Tinkerbell. Al Capone dungat de sus pana jos o conduce pe Barbie la altar. Un buchet virginal de trandafiri albi include panglici. Si strasuri. Si pene. Daca n-ar fi dificil din punct de vedere logistic, ar include si un porumbel. Pe mese intinse sub candelabre de clestar Gatsby style incolteste grausor in ulcele de lut – ca asa a vrut soacra sa comande marturiile.

Incotro si de ce aberez? Inspre carnavalesc, grotesc, bizar. Si pentru ca am simtit nevoia sa descriu unde poate duce euforia gresit directionata. Din mult entuziasm si fantezie, absolut firesti cand isi croieste propria poveste de nunta, se prea poate ca mireasa sa vrea prea multe, sa se piarda in scenarii si scenografii, sa derapeze de la bunul gust si sanatoasa temperare. anca-ciuciulinUna e sa sugerezi ca tema nuntii tale e basmul clasic, prin elemente discrete – cum ar fi tiarele domnisoarelor-zane –, alta e sa comanzi o caleasca sidefata... Una e sa alegi ca tema a nuntii marea sau calatoriile si sa o punctezi cu simboluri cum ar fi marturii‑mini-busole, alta e sa pretinzi cavalerului de onoare sa poarte sacou cu galoane si chipiu de capitan.

Tema nuntii, ca si decorarea unei case, nu se realizeza dupa trenduri si nu se raporteaza la „ce se poarta“ in sezonul respectiv. Va place acum „Game of Thrones“? Peste un an, cand e programata nunta, o sa se vorbeasca despre altceva. Nunta nu e o pastisa a unui film celebru, ci este compusa din elemente-sentimente. O nunta se desfasoara dupa niste frumoase si simbolice reguli, are o cursivitate si un grad de festivitate dens, profund; nunta are valente culturale. Valoarea ei si a spectacolului implicit stau in intensitatea si autenticitatea  sentimentelor, nu in numarul de paiete de pe rochie sau in lungimea tivului/ unghiilor/parului/listei de invitati.

Nu pledez pentru minimalism, ci pentru armonie. O nunta de 300 de oameni la palat poate fi un party extraordinar de reusit, la fel de bine cum un grup de 30 de amici pot dantui trist si patetic pe o terasa intr-o cabana. Sau invers. Mire si mireasa, ganditi-va mult si mai ales bine ce si cine vreti sa fiti la nunta voastra.

 

Editia 6 toamna 2016 este disponibila in reteaua de distributie Inmedio precum si la numarul 0742242885 sau mesaj privat pe Facebook Nunta si se vor trimite prin curier.

Articolul de mai sus face parte din editia numarul 4, primavara 2016 al Revistei Nunta by Carmen Ionita. Actualul numar al revistei, precum si editiile mai vechi ale acesteia pot fi comandate prin telefon la  numarul 0742242885 sau mesaj privat pe Facebook Nunta si se vor trimite prin curier.

 

Foto prima pagina Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste