Revista Nunta
Spectacol

Nuntile in functie de anotimpuri: Avantaje si dezavantaje

image Postat la: 14.04.2015 - 15:20
image Revista Nunta
Nuntile in functie de anotimpuri: Avantaje si dezavantaje

Una dintre cele mai importante decizii in organizarea unei nunti este alegerea anotimpului in care aceasta se va desfasura, chiar daca cei mai multi dintre viitorii miri nu se gandesc la acest lucru. In functie de perioada anului in care va avea loc ceremonia, se poate stabili tema nuntii, florile folosite, costurile, locatia si aproape toate celelalte detalii. Fiecare dintre anotimpuri are partile sale foarte frumoase, asa cum veti vedea, precum si lucruri mai putin placute.

 

NUNTA DE PRIMAVARA

In general, pimavara este marcata la romani de catre postul Pastelui si, ca atare, nuntile in aceasta perioada sunt mai putine. In general, nuntile de primavara au loc in ultimele saptamani din aprilie, insa trebuie sa luam in calcul ca nu se fac nunti  nici in prima saptamana dupa Paste, respectiv Saptamana Luminata.

Avantaje: Ca simbol, primavara este considerata un nou inceput iar o nunta desfasurata in acest moment al anului ar putea fi o metafora minunata. In plus, decorul natural, cu frunzele de verde crud si copacii infloriti garanteaza practic superbe fotografii de nunta. In perioada de primavara in care preotii oficiaza slujbele de cununie, temperatura este placuta iar alegerea tinutelor potrivite nu ar reprezenta o problema din acest punct de vedere. In plus, mirii pot imprumuta din culorile pastelate ale acestui anotimp pentru a decora evenimentul sau pentru invitatii si flori. Preturile pentru restaurante sunt mai scazute decat in timpul verii.

Dezavantaje: Temperaturile nu sunt intotdeauna chiar cele mai placute, in special seara si o nunta in aer liber poate fi contraindicata. In plus, primavara este sezonul alergiilor si al racelilor iar o mireasa cu gripa nu este o mireasa fericita.

 nunti-de-primvara

 

NUNTA DE VARA

Avantaje: In general, vara este cel mai aglomerat anotimp in ceea ce priveste nuntile. Temperaturile ridicate fac posibila desfasurarea unei ceremonii de nunta si in aer liber. In plus, in aceasta perioada, florile pentru buchet si aranjamentele centrale de pe mese vor oferi posibilitati infinite pentru decorarea evenimentului. Soarele sta mai mult timp pe bolta cereasca in zilele de vara si, prin urmare, ofera mai multa lumina. In plus, paleta cromatica pe care o putem adopta la nuntile de vara ofera combinatii infinite si inedite de culoare.

Dezavantaje: Chiar daca e cald afara, vara poate fi un anotimp capricios. De fapt, caldura in sine poate fi o problema, in special cand sunteti nevoiti sa stati ore intregi afara. Mai mult de atat, furtunile neprevazute de vara pot strica in totalitate o petrecere in aer liber. In general, restaurantele cresc preturile in aceasta perioada. In plus, pentru ca sunt nunti atat de numeroase, este posibil ca o parte dintre oaspeti sa accepte deja invitatia la o alta nunta.

nunti-de-vara

 

NUNTA DE TOAMNA

Avantaje: Primul avantaj pe care trebuie sa il luam in calcul in ceea ce priveste nuntile de toamna este peisajul de poveste conturat de florile specifice acestui anotimp si copacii care se imbraca intr-o simfonie de culori calde, de la galben aprins pana la stacojiu. Cu siguranta este un decor absolut superb. In plus, preturile pentru restaurante incep sa scada usor. Pentru ca vremea se raceste, miresele pot lua in calcul mai multe variante de rochii de mireasa, cum ar fi cele cu manecuta scurta sau trei sferturi.

Dezavantaje: Incepe scoala si multi dintre cei care au copii trebuie sa faca eforturi financiare destul de mari in aceasta perioada si este foarte posibil sa refuze invitatiile la nunta din aceasta cauza. In plus, este un sezon ploios care poate impiedica o sedinta foto in aer liber. Mai mult de atat, ca in timpul primaverii, in lunile de toamna, oamenii sunt mai predispusi la raceli.  

 nunti-de-toamna

NUNTA DE IARNA

Avantaje: O nunta de iarna, atunci cand pamantul se imbraca in alba haina de zapada poate fi un decor splendid. In plus, decoratiunile din jocuri de lumini, ghirlande si flori albe pot fura un strop din stralucirea acestui anotimp si il pot aduce in toiul petrecerii. Un alt avantaj este faptul ca preturile restaurantelor sunt destul de scazute in timpul iernii pentru ca nuntile nu sunt la fel de numeroase.

Dezavantaje: Vremea poate fi o problema destul de serioasa si exista posibilitatea ca, din cauza zapezii si frigului, unii dintre invitati sa nu poata ajunge, in ciuda faptului ca au confirmat deja. O alta problema poate fi reprezentata de faptul ca nuntile de iarna incep la scurta vreme dupa Craciun si Revelion, sarbatori care presupun cheltuieli considerabile pentru oaspeti.

nunti-de-iarna

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste