Revista Nunta
Real Weddings

Nunta la castel – Marilena si Ciprian Olteanu

image Postat la: 13.01.2019 - 23:59
image Revista Nunta
Nunta la castel – Marilena si Ciprian Olteanu

Pentru Marilena Stoian şi Ciprian Olteanu, procesul de organizare a nunţii a fost o adevărată probă de rezistenţă, pe care au câştigat-o cu felicitări. Din momentul în care Mari a spus marele DA şi a acceptat să fie soţia lui Ciprian, cei doi au pornit vitejeşte in cursa pentru nunta perfectă. Cum socoteala de acasă rar se potriveşte cu cea din târg, nu puţine au fost piedicile ridicate în calea celor doi. Însă atunci când doi oameni sunt meniţi unul pentru celălalt, nu le va sta nimic în cale.

SEARA NUNŢII: UN VIS PIERDUT, UN VIS ÎMPLINIT

Mari şi Ciprian îşi imaginau nunta pe o pajişte luminată de făclii, într-o noapte senină în care atmosfera avea să fie relaxată şi degajată. De fapt, ceea ce a urmat le-a întrecut imaginaţia. Cununia civilă s-a desfăşurat într-un decor asemănător cu ceea ce au visat ei, însă marea surpriză avea să vină mai târziu. „Seara nunţii“, spun ei, „ne-a întrecut orice aşteptare şi am rămas uimiţi de cum s-a desfăşurat evenimentul, mai ales ţinând cont de timpul scurt de pregătire“.

Zilele şi săptămânile treceau una dupa alta, iar Mari şi Ciprian nu aveau încă un local pe placul lor. Mai mult de atât, niciun detaliu al nunţii nu era încă stabilit, iar timpul rămas devenise critic. Aşa cum se întâmplă şi în dragoste, salvarea apare atunci când te aştepţi mai puţin. Întâlnirea cu Carmen Ioniţă, precum şi vizitarea Castelului din Inima Oraşului i-a făcut pe cei doi să privească organizarea nunţii dintr-o nouă perspectivă.

„Am cumpărat pentru prima oară o revistă despre organizarea unei nunţi, un ghid bine ilustrat ce promitea să fie cheia nunţii noastre de poveste, revista Nunta. Printre multele anunţuri cu diverse localuri, plus tot ce ai mai avea nevoie de la A la Z în obţinerea rezultatului dorit, am găsit un articol despre Carmen Ioniţă“, spune Ciprian. „Nu ţin minte prea multe despre cum am ajuns să vedem Le Chateau sau despre cum ne-am întâlnit cu Carmen; însă îmi amintesc prima aşezare la masa negocierilor. Discuţiile iniţiale ne-au deschis ochii cu privire la numărul mare de probleme ce pot apărea. Există impedimente care nu îţi trec prin cap când eşti profan în organizarea nunţilor. Este posibil, mai mult de atât, este şi foarte probabil să te copleşească un asemenea eveniment şi să îl arunci la coş în acea dimineaţă fără să mai poţi trage o dublă. În prevenirea acestora a intervenit Carmen Ioniţă, wedding planner performant!“.

6

CUM SE TRANSFORMĂ ÎN PRIETENIE O RELAŢIE PROFESIONALĂ

Nu de puţine ori, se întâmplă ca drumul până la seara mult-visată să fie presărat cu momente de disperare, tensiune în cuplu, orgolii rănite şi compromisuri majore; însă toate acestea, aşa cum le-au perceput Mari şi Ciprian, sunt menite să întărească fundaţia pe care va fi construită familia celor doi. Un wedding planner, întocmai ca zâna cea bună care schimbă saboţii de lemn în conduri de cleştar, va transforma toate aceste neajunsuri într-un adevărat spectacol al iubirii care să îi reprezinte pe cei doi miri.

Cu inima strânsă din cauza unor estimări greşite, Mari şi Ciprian aşteptau cununia civilă cu îndoială, mai degrabă ca pe ceva care trebuie să treacă, un obstacol care trebuia depăşit şi nu ca pe ceremonia care avea să-i unească sub acelaşi nume.

În ciuda acestui lucru, magia wedding plannerului dedicat a schimbat ceea ce putea fi un fiasco într-o amintire de neuitat. Prin urmare, în cuvintele noii familii, „cine îţi schimbă un fiasco într-o amintire de adânc bătrâneţi, cine se implică să scoată lacrimi de bucurie şi fericire autentică dintr-un eveniment în care intri cu inima îndoită merită să îl numeşti prieten. Carmen a fost alături de noi şi ne-a destins când eram prea stresaţi, ne-a pus la treabă când eram prea delăsători, ne-a ascultat pe fiecare şi a curbat sensurile atât de contrare, astfel încât să stăm cu toţii pe aceleaşi şine, mulţumiţi de alegerile făcute şi fericiţi că obţinem ceea ce dorim“.

5

UNIUNEA ÎN FAŢA LEGII, UNIUNEA ÎN FAŢA OAMENILOR

Multe cupluri aleg să se căsătorească civil şi religios în aceeaşi zi. Totuşi, pentru că Mari şi Ciprian sunt, fiecare, din alt oraş, cele două ceremonii au avut loc în zile diferite. Cununia civilă s-a ţinut pe o plajă mică, intimă, din Agigea. Decorul visat de ei şi transformat în realitate de echipa Events by Carmen Ioniţă a avut ca elemente o arcadă de flori, un covor alb înconjurat de câteva canapele şi felinare albe cu aranjamente florale prin ele.

Emoţionaţi şi fericiţi, cei doi au ascultat cu o uimire aproape copilărească slujba care i-a legat în faţa lui Dumnezeu. Niciunul dintre ei nu ascultase cu atenţie cuvintele Tainei până în ziua nunţii.

DOAMNELOR ŞI DOMNILOR, A DISPĂRUT ROCHIA DE MIREASĂ!

Ciprian nu s-a lovit de evenimente deosebite în cautarea costumului de mire. A venit, a văzut, a cumpărat. A fost necesară o singură probă în atelierul lui Alexandru Ciucu, iar în scurtă vreme, Ciprian şi-a luat costumul acasă. Nu mică i-a fost însă mirarea să constate că a fost „botezat“: pe eticheta de pe interiorul sacoului, unde ar fi trebuit să fie ţesut numele lui, Ciprian Andrei Olteanu, era scris Ciprian Alexandru Olteanu. O greşeală nevinovată, aşa cum spune Ciprian, remediată în trei zile.

În ceea ce priveşte rochia de mireasă aleasă de Mari, aceasta a fost căutată, ca-n poveşti, timp de trei zile. Printre valuri şi valuri de dantelă, mătase şi voaluri „jurizate“ de vocile mamei, soacrei şi cumnatei, era ascunsă şi rochia perfectă pentru Mari. Şi totuşi, parcă nimic nu era pe placul ei. Cu trei luni înainte de nuntă, Mari a trecut pragul atelierului Zenya. Se spune că ştii de la început care este rochia ta de mireasă şi aşa s-a întâmplat şi în cazul ei. Prima rochie probată a cucerit-o de la prima atingere şi s-a hotărât, atunci şi acolo, că o va îmbrăca în cea mai fericită zi a vieţii sale. Ca un mic truc, Mari le-a spus celor de la atelier că nunta este pe 26 septembrie, cu o săptămână mai devreme decât realitatea. „Este un sfat pe care îl recomand tuturor mireselor“, spune Mari, „deoarece frica mea a fost justificată când, cu o săptămână înainte de 26, am descoperit la probă că rochia mea, comandată din timp, nu exista!“. Pentru că totul e bine când se termină cu bine, călcată şi croită după dorinţele ei, rochia de mireasă a ajuns la posesoarea de drept cu mai puţin de 24 de ore înainte de data măsluită a evenimentului.

4

NUNTĂ LA CASTEL

Sub îndrumarea wedding plannerului, petrecerea de nuntă a celor doi s-a desfăşurat sub cupola celei mai spectaculoase locaţii de evenimente din Bucureşti: Le Chateau. Înconjuraţi de strălucirea candelabrelor impresionante şi de eleganţa picturilor în ulei, nunta dintre Ciprian şi Mari a căpătat valenţe de basm. De altfel, aşa cum spun cei doi, însăşi tema evenimentului a fost dictată de somptuozitatea locaţiei. Cuvântul care a definit petrecerea celor doi a fost ELEGANŢĂ, reflectată inclusiv în micile detalii de papetărie. „Printurile au fost alese împreună cu Carmen, am încercat să le păstrăm elegante şi cât mai simple, deşi Ciprian ar fi preferat să pună dantele peste tot, probabil. Toate elementele de papetărie au avut ca puncte comune culoarea aurie şi monograma. Pe invitaţii ne-am pus amprenta printr-o cerere mai puţin comună, am dorit să avem un sigiliu de ceară pe plicuri, sigiliu ce conţinea iniţialele noastre“, spune Mari. Comunicarea şi profesionalismul echipei Le Chateau s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor celor doi miri, fermecaţi nu doar de decorul impresionant, ci şi de servirea ireproşabilă şi generozitatea spaţiului. Mari şi Ciprian au avut la nuntă 350 de invitaţi. În ciuda numărului mare de persoane prezente, oaspeţii s-au simţit mai mult decât confortabil.

MĂRTURIILE, SIMBOLUL UNIUNII DINTRE VECHI ŞI NOU

În timp ce multe cupluri aleg mărturii moderne, de la magneţi la ghivece cu flori, Mari şi Ciprian au ales o direcţie tradiţională care, în mod surprinzător, a oferit un contrast plăcut în marea de cristale şi materiale preţioase ale locaţiei de nuntă.

Mărturiile alese de ei au fost sticluţe pline cu ţuică de caise şi de prune. Băutura a fost producţie proprie şi toate „mărturiile“ acestea originale au fost îmbuteliate chiar de mire.

3

MENIUL – CEA MAI CONTROVERSATĂ DECIZIE

Este absolut normal ca mirii să aibă uneori gusturi diferite la mâncare, însă în ceea ce îi priveşte pe Mari şi pe Ciprian, alegerea meniului a fost un subiect de aprigă dezbatere, înteţită şi de dorinţa de a satisface preferinţele a 350 de persoane. În cele din urmă, democraţia a învins, iar meniul nunţii a fost ales prin vot. În ceea ce îl priveşte pe Ciprian, sarmalele au fost felul său preferat de mâncare. Pentru Mari, alegerea tortului a părut simplă de la prima degustare: ciocolata cucereşte pe toată lumea şi a fost absolut sigură că nu trebuie să incerce şi altceva. În cele din urmă, soţul său a convins-o să dea o şansă unei arome inedite: mousse din fructul pasiunii. Complet diferit și răcoritor, Mari şi-a trădat pasiunea pentru ciocolată în ziua nunţii şi a ales savoarea proaspătă a fructelor.

ÎN LOC DE ÎNCHEIERE

După agitaţie şi luni întregi de pregătiri, fiecare dintre soţi rămâne în suflet cu un moment special. Pentru Mari, a fost finalul primului dans al lor ca soţ şi soţie și momentul în care mireasa a putut să se relaxeze şi să se bucure de nunta ei. Mirele a ales acelaşi moment ca etalon al nunţii lor. Cei doi au plutit pe ringul de dans pe acordurile melodiei At last, interpretată de Etta James.

Piesa nu a fost aleasă la întâmplare, ci pentru că a fost laitmotivul primului an din povestea lor de dragoste. De fiecare dată când o ascultau, Mari îl tachina pe Ciprian că vor dansa împreună pe această melodie la nunta lor. Ca o profeţie împlinită, cei doi au pornit mână în mână în noua lor viaţă în ritmul cântecului şi al iubirii.

foto Alin Dobrin

2

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste