Revista Nunta
Cuplu

Nunta cosmica: Semnele sufletelor pereche

image Postat la: 02.11.2016 - 09:29
image Revista Nunta
Nunta cosmica: Semnele sufletelor pereche

Se spune ca undeva departe in trecut, in zorii istoriei, cand zeii se amestecau pe pamant printre muritori, toti oamenii erau fericiti. Pe atunci, traiau ca fiinte cu doua capete, patru maini si patru picioare. Astfel, toata lumea avea parte de iubire si nimeni nu era niciodata singur. Oamenii traiau in armonie, erau fericiti si nu le era teama de nimic, motiv pentru care incet, incet, au inceput sa uite de zeii puternici si pretentiosi ai Olimpului. Nimeni nu le mai aducea ofrande, templele au ramas in paragina iar focurile sacre s-au stins. Gelosi pe fericirea oamenilor si din dorinta de a baga teama in sufletele lor, zeii au hotarat sa ii separe. Manios, din ceruri, Zeus a pus mana pe fulger si i-a strapuns pe muritori. Trupurile lor au fost secerate in doua jumatati, fiecare cu cate un cap, doua maini, doua picioare si jumatate de inima. Apoi regele zeilor i-a imprastiat pe oameni in toate zarile si le-a harazit sa fie nefericiti. Cu inima inmuiata de suferinta muritorilor, Afrodita le-a indulcit soarta si le-a menit oamenilor sa isi gaseasca fericirea atunci cand isi vor intalni sufletul pereche si cele doua jumatati de inima se vor intregi una pe cealalta. Iata care sunt semnele intalnirii magice dintre doua suflete pereche.

Spre deosebire de relatiile marcate de pasiuni toride si trecatoare sau de cele care servesc drept lectii karmice, legatura cu sufletul pereche nu este marcata de batai rapide de inima si de carusele emotionale. Din contra, sentimentul cel mai puternic intr-o astfel de relatie este de liniste, de armonie si de pace, ca atunci cand deschizi usa si stii ca ai ajuns acasa.

shutterstock_303428180

Sufletele pereche nu se tem sa isi petreaca restul zilelor impreuna si sunt pregatite sa faca marele pas. Dincolo de a fi o ceremonie plina de fast si o petrecere de multe ori de dimensiuni impresionante, nunta este legamantul sacru asumat de doi oameni de a trai unul pentru celalalt si de a-si oferi reciproc dragoste, sprijin si intelegere pana la sfarsitul vietii.

In cuplul format din suflete pereche, limbajul emotional este usor de descifrat. Fiecare dintre noi poate avea o zi in care emotiile sunt greu de tinut sub control, in care ne simtim furiosi, frustrati, nervosi, agitati fara vreun motiv anume sau pe fondul oboselii cronice. Se crede ca sufletele pereche pot descifra toate aceste emotii la partenerii lor dintr-o singura privire si stiu cum sa gestioneze astfel de situatii.

Desi se spune ca un strop de gelozie condimenteaza orice relatie, sufletele pereche nu sunt posesive. Din instinct oamenii stiu ca si-au intalnit jumatatile si ca traiesc genul de poveste de dragoste care nu trebuie pazita sau crescuta departe de ochii tuturor, de teama ispitelor. Dragostea adevarata nu se teme si nici nu cauta sa puna stapanire pe viata celuilalt. Intimitatea si increderea sunt la fel de importante ca independenta si respectarea spatiului personal, motiv pentru care in relatiile armonioase exista activitati si intalniri care se petrec si in afara vietii de cuplu fara ca acestea sa fie percepute ca o amenintare sau ca o tradare.

 

Foto interior si prima pagina Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste