Revista Nunta
Sanatate si Frumusete

Note de fericire incapsulate in parfumul pentru ziua nuntii

image Postat la: 13.04.2016 - 23:49
image Revista Nunta
Note de fericire incapsulate in parfumul pentru ziua nuntii

Fiecare detaliu vestimentar pentru marele eveniment este atent studiat de viitoarele mirese. Bijuteriile care impodobesc incheieturile sau decolteul, rochia pretioasa si machiajul desavarsit sunt elementele care intregesc imaginea miresei perfecte. In spatele tuturor acestora, si dincolo de zambetul din care trebuie sa razbata limpede fericirea se mai ascunde un secret.

Oamenii de stiinta au descoperit legatura profunda dintre simtul olfactiv si memorie. Amintirile importante, placute, cu un profund impact emotional pot fi activate prin intermediul unui anume miros. Tocmai de aceea, stilistii le recomanda mireselor alegerea unui parfum unic pentru ziua nuntii, astfel incat pentru totdeauna, notele acestuia sa evoce amintirea unei zile de vis. Cautarea pentru parfumul ideal trebuie sa inceapa cu cateva luni inainte de nunta si trebuie testat neaparat pe piele. Mai mult de atat, asa cum veti vedea, notele parfumului de mireasa pot reflecta fidel personalitatea purtatoarei.

Elysee Gallery este destinatia finala a aventurii olfactive, care pastreaza o taina pretioasa, intocmai ca esentele pure inchise in sticlele de parfum. Si pentru ca esentele nobile trebuie pastrate in vase cu acelasi model identitar, Elysee Gallery ofera mireselor  Colectia Noir Premiere, creata de Marc si Marie- Claude Lalique, urmasii lui Rene Lalique.  Cele sase parfumuri depasesc granitele temporale si impletesc atmosfera contemporana din notele curajoase de parfum cu viziunea artistica a lui Rene Lalique.

Pentru a evidentia acest echilibru dintre astazi si etern  al colectiei, Lalique a selectat un simbol, respectiv prima sticla neagra de parfum creata de Rene Lalique in 1911: sticla “Quatre Aigles”– Patru vulturi. Recipientul pretios ca o bijuterie este decorat cu patru siluete feminine sculpate pe margini, iar fatetele formeaza cifra I romana – ca o armonizare indrazneata intre abstract si figurativ. Sticla Noir Premier este decorata cu aripi gravate pe marginea transparenta a sticlei. Acest model este inspirat din sticla “Cyclamen” creata in 1909 pentru Francois Coty. Urmarind acelasi design gratios, capacul este gravat cu emblema Lalique. Sticla are gravat numele fiecarui parfum in litere de aur pe partea stanga. Anul la care face referire parfumul, la fel ca si numele colectiei - Noir Premier Lalique -  sunt gravate pe partea din fata.

parfum-lalique

Noir Premiere Terres Aromatiques, 1905 – Parfum pentru mireasa eleganta

1905 a fost anul in care industria parfumurilor de lux a fost schimbata pentru totdeauna. celebrul parfumier Francois Coty credea cu taria ca fiecare parfum necesita un recipient perfect, de o simplitate eleganta iar cand Lalique a descoperit procesul care permitea fabricarea sticlelor de calitate la un pret accesibil, visul lui Coty a prins viata. Terres Aromatique este parfumul care omagiaza acest moment pentru ca este inspirat din aproape miticul parfum Chypre, esenta taramurilor scaldate de apele Mediteranei. Terres Aromatiques are note de lavanda, cimbru, lamai, ananas, seminte tonka si vetiver pentru prospetime.

 

Noir Premiere  Fleur Universelle, 1900 – Parfum pentru mireasa retro

Frumusetea transcendenta este incapsulata in Fleur Universelle si redata de aroma inedita a imortelelor, flori a caror corola delicata ramane vesnic  vie. Notele picante ale acestui joc aromatic sunt inspirate de parfumurile chypre, nascute la inceputul Perioadei Jazz. Alaturi de imortele, recipientul pretios pastreaza note de rom, scortisoara, cardamon, mir si paciuli.

 

Noir Premiere Elegance Animale, 1989 – Parfum pentru mireasa moderna

In 1989, Marie-Claude Lalique a redat gratia felina in celebra sa creatie, pantera Zeila. Potrivit istoricului grec Theophrastus, pantera este singurul animal care isi atrage prada cu ajutorul unui miros specific. Inspirat de o astfel de putere de atractie irezistibila, Elegance Animale contine arome senzuale de sofran, piersica, trandafir, piele, gurjum si santal.

 

Noir Premiere Fruits du Mouvement, 1977 – Parfum pentru mireasa sensibila

Unul dintre cele mai suave parfumuri ale colectiei este un omagiu adus puterii de creatie si sensibilitatii artistice a lui Marie-Claude Lalique, fascinata de miscarea gratioasa si vivace a aripilor, a spinarilor, a ghearelor de animale pe care le reda in sinuozitatea cristalului. Parfumul dedicat ei contine mandarina, pruna uscata, absolut de iasomie, piper, ambra, santal.

 

Pentru mai multe detalii vizitati ElyseeConcept.ro si pagina de Facebook Elysee

Foto prima pagina Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste