Revista Nunta
Honeymoon & travel

Nicolae si Alina-Maria ai Romaniei in Thailanda

image Postat la: 07.06.2019 - 16:45
image Revista Nunta
Nicolae si Alina-Maria ai Romaniei in Thailanda

Nicolae al Romaniei a fost cel ce a propus aceasta destinatie. Fusese acolo in adolescenta pentru cateva saptamani; strabatuse Regatul Siamului, ii placuse foarte mult, stia la ce sa se astepte, luase contact cu universul lor cultural si traditiile – caci a fost gazduit inclusiv de localnici. Dar, mai ales, a dorit sa revada Thailanda impreuna cu Alina-Maria; prin ochii ei, stia ca va repeta si va dubla emotiile, senzatiile, experientele.

Alina-Maria, mai puțin familiarizata cu Orientul si Asia de Sud-Est – a vizitat doar China – a acceptat fara pic de rezerva sau scepticism, cu entuziasm, nerabdare si mare curiozitate. Vacanta aceasta urma sa compenseze un an greu, cu eforturi si multa munca si proiecte in care sunt in continuare implicati amandoi. Mai ales ca dupa frumoasa lor nunta din septembrie 2018 avusesera parte doar de un scurt voiaj de tihna si odihna in Delta Dunarii; desigur s-au bucurat de natura si de liniste, cu plimbari in barca pe canalele Deltei, dar nu suficient sa isi reincarce bateriile.

„Nici nu ne-am gandit la alta alternativa de destinatie pentru adevarata luna de miere, aveam prea multe motive si criterii pro pentru a vizita Thailanda. In primul rand, vremea la sfarsit de ianuarie si inceput de februarie e ideala, acolo e soare zilnic, iar caldura e suportabila. Apoi, este o destinatie complexa, in care poti imbina imersiunea culturala, vanatoarea de privelisti sau plimbarea in jungla cu leneveala pe plaja; tara aceasta ofera absolut de toate, peisajul e divers, iar gastronomia – la superlativ.

NICOLAE:
„Atunci, la 19 ani, vedeam nu doar Asia, ci lumea intreaga intr-un anume fel. Acum, la 34 de ani, am privit lucrurile cu alti ochi; am descoperit profunzimi, detalii ale felului de-a fi al thailandezilor... Am gasit si destinatiile unde turismul si-a pus amprenta prin abundenta consumerista, dar mai ales locurile inca linistite, salbatice. Sigur, majoritatea vizitatorilor se duc la plaje, pe insule cu palmieri si ape cristaline, dar chiar si in zonele faimoase, daca stii sa te informezi corect si sa alegi bine, poti avea parte de multa tihna... Nimic nu m-a dezamagit prin comparatie. Thailanda s-a schimbat foarte mult in bine." 

„Pe mine m-a «dezamagit»”, spune Alina-Maria, „doar faptul ca a trebuit sa plecam asa de repede din Khao Sok. M-a surprins cat de linistita e zona. Acolo ne-a priit cel mai tare vacanta asta de miere, la Elephant Hills-Rainforest Camp; desi pe lac, în Khao Sok, am stat doar o zi. Am profitat de fiecare minut petrecut acolo, ne-a placut la nebunie lacul Ratchaprapha. Am auzit – de fapt, am trait sunetul naturii, sunetul junglei. Te simteai in siguranta ca erai pe apa, dar in acelasi timp, aveai sansa sa traiesti, senzorial, la intensitate incomensurabila... A fost ceva ce n-am mai simtit niciodata. Ne-am simtit mici pe lacul acela, inconjurati de jungla si de univers. Este fix ce lipseste oamenilor care traiesc in oras, sa poata auzi natura inconjuratoare si sa simta ca nu artificialul domneste peste noi, ci naturalul in forma cea mai originara.”

 

CITESTE CONTINUAREA ARTICOLULUI IN NUMARUL 15 AL REVISTEI NUNTA (THE LOOK EDITION)

Articol de Anca Ciuciulin, redactor-sef Revista NUNTA, in imagine, alaturi de Nicolae al Romaniei si Alina-Maria du Roumanie

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste