Revista Nunta
Real Weddings

Morgan si Cristina: Povestea unei nunti de vis

image Postat la: 01.10.2017 - 20:52
image Revista Nunta
Morgan si Cristina: Povestea unei nunti de vis

Cristina s-a născut într-un oraş mic din România, în care oportunităţile erau rare şi se plăteau scump, cu atât mai greu pentru o femeie. Poate tocmai de aceea, ea şi-a găsit refugiul în studii, în ciuda piedicilor materiale. În cele din urmă, Cristina, care a ţinut întotdeauna capul sus, a plecat din ţară şi şi-a luat soarta în propriile mâini, singură în ţara care părea atunci Raiul românilor aflaţi în căutarea unui trai mai bun. În cele din urmă, după ani şi ani de muncă şi efort covârşitor, Cristina şi-a dat seama că investiția cea mai bună pe care o poate face este în ea însăşi. Prin urmare, având în bagaje mai degrabă vise decât posesiuni materiale, a luat lumea la picior. Morgan, actualul ei soţ, s-a născut în Coreea de Sud, însă a fost adoptat de un cuplu suedez care i-a oferit o copilărie frumoasă.

SUEDEZUL COREEAN SI ROMANCA IN AUSTRALIA

O dragoste care înconjoară o lume întreagă – nu există o modalitate mai simplă pentru a descrie puterea iubirii adevărate. Se spune că poţi fugi de orice, mai puţin de soartă. Prin urmare, în ciuda diferenţelor de limbă şi de origini, în ajunul Crăciunului, Morgan a cerut-o de soţie pe Cristina atunci când cei doi se aflau în insulele Whitsundays, situate în Marea Barieră de Corali de pe coasta de est a Australiei. Astfel, a început iureşul pregătirilor de nuntă care s-au încheiat abia în ziua cea mare. E uşor de căzut în mirajul că o nuntă perfectă se poate construi dacă ai bani. Banii, aşa cum spune şi Cristina, nu pot cumpăra zâmbete, iubire şi blândeţe. Dacă îi întrebi pe cei doi căsătoriţi care au fost cei mai importanţi factori în desfăşurarea unei nunţi perfecte, nu îţi vor povesti nici despre dantelă, nici despre bijuterii. Vor spune că importante au fost eforturile depuse atât de ei, cât şi de colaboratorii lor, dar mai ales de... oameni. Oameni dragi care le-au fost alături, care au zâmbit şi cu sufletele, nu doar cu chipurile, care s- au distrat şi au dansat toată noaptea.

CEREMONIA CIVILA, CONSTRUITA PE UN CONCEPT PERSONAL, CA O CALATORIE IN DOI

Departe de a fi convenţională, nunta lor a fost exact aşa cum şi-au dorit ei să fie. Totul a început cu ceremonia civilă dintr-un orăşel suedez micuţ şi pitoresc, unde au fost doar ei doi. Au luat această decizie pentru că, aşa cum spune mireasa, ei sunt cei care au hotărât că vor să îşi petreacă viaţa împreună, fără vreo influenţă exterioară. În ziua în care au devenit soţ şi soţie, cei doi s-au concentrat exclusiv unul asupra celuilalt. Îşi citeau reciproc în privire viitorul, cu abilitatea pe care o au doar magicienii sau sufletele-pereche.După ce au devenit o familie în faţa legilor omeneşti, au desfăcut o sticlă de şampanie și apoi au fugit spre Barcelona, de unde s-au îmbarcat într-un tur al oraşelor europene.

cm2

NUNTA, O PETRECERE CU PRIETENI DIN TOATA LUMEA

Cel mai important criteriu pentru Cristina şi Morgan a fost confortul oaspeţilor. Totuşi, pentru că aceştia veneau din toate colţurile lumii, a fost o adevărată provocare să împaci aşteptările tuturor, diferite de la naţionalitate la naţionalitate, în funcţie de cultura originară. În plus, fiecare dintre invitaţi îşi imagina cum trebuie să arate o nuntă, ştia exact ce îi place şi ce nu. Prin urmare, cei doi miri au decis să pună la cale o petrecere grandioasă, fără tradiţii şi fără indicaţii din partea nimănui. Şi pentru că trăim în epoca tehnologiei, ca toate informaţiile să fie la îndemână, Cristina şi Morgan şi-au făcut un site cu toate detaliile nunţii, de la locaţie până la dress code, apoi au trimis invitaţiile online.

Pentru Cristina, în mod special, recepţia a fost una emoţionantă, şi nu doar pentru că îmbrăca rochia de mireasă. „Toată viaţa am trăit din loc în loc“, spune ea. „Am copilărit în Băileşti, m-am mutat apoi la Craiova pentru studii, apoi munca m-a purtat în Spania, Suedia şi Danemarca. Prin urmare, nunta mea a fost, practic, o reuniune de viaţă, unde m-am întâlnit cu prieteni pe care nu i-am mai văzut poate de 18 ani.“

Dorinţa celor doi miri a fost să petreacă mai multe zile alături de prieteni, respectiv de joi până duminică. Şi pentru că peste 90% dintre oaspeţii lor veneau de departe, acoperindu-și costurile cu transportul şi cazarea, mirii au fost cei care au achitat petrecerea de nuntă în sine şi nu au acceptat bani sau cadouri. Un concept îndrăzneţ, spun ei, poate riscant, din cauza împrumuturilor pe care au fost nevoiţi să le facă, însă cu adevărat unic şi care îi reprezintă.

cm-3

Una dintre cele mai mari dileme ale cuplului a fost alegerea hotelului. Desigur, Capitala este plină, însă, pentru oaspeţii lor speciali, Cristina şi Morgan doreau doar ce e mai bun. Astfel, au ajuns la Premier Palace Spa Hotel. Deşi fiecare încăpere a hotelului este spaţioasă şi decorată elegant, ceea ce i-a fermecat într-adevăr au fost oamenii, echipa din spatele decorului somptuos. Ca anecdotă, atunci când una dintre domnişoarele de onoare a avut parte de-o păţanie neplăcută cu rochia, recepţionerul hotelului a dus-o pe aceasta la el acasă, acolo unde soţia lui o aştepta pentru a remedia problema. De fapt, invitaţii au fost atât de mulţumiţi de serviciile hotelului, încât o bună parte dintre ei s-ar întoarce aici, oricând.

În ceea ce priveşte locaţia de nuntă, aşa cum ştiu deja cele mai multe cupluri de viitori miri, tentaţiile sunt multe în Bucureşti, iar preţurile nu sunt întotdeauna corecte. Vedete, VIP, lux şi nume de designeri sunt câteva dintre cele mai plăpânde argumente primite de cei doi de la managerii acestora care căutau, nu de puţine ori, să umfle preţurile. Afară-i vopsit gardul...

În cele din urmă, a avut loc întâlnirea magică dintre Cristina, Morgan şi Florin de la Salon du Mariage. La auzul conceptului inedit de nuntă, Florin i-a sfătuit în mod onest să îşi îndrepte atenţia către Braşov, deşi acest lucru ar fi însemnat pentru el pierderea acestor clienţi. Acest lucru i-a făcut pe miri să capete încredere în Florin şi să opteze pentru Salon du Mariage, iar lucrurile începeau să capete contur.

cm6

„Am făcut cea mai bună alegere“, spune Cristina. „Nu voi uita niciodată cum, în ajun de nuntă, în toiul nopţii, Florin şi echipa lui sculptau un semn în lemn, special pentru noi, ca un plus de farmec adus evenimentului, deşi noi nu le cerusem acest efort suplimentar. Asta este o dovadă a frumuseţii caracterului acestor oameni, oameni care ne-au încălzit şi mai mult inimile şi ne-au predat o lecţie de bunătate.“

Mai mult de atât, echipa a făcut faţă unei nunţi complet ieșite din tipare, cu instrucţiuni exclusiv în limba engleză şi fără tradiţiile obişnuite. Au muncit sub presiune, dar au privit acest lucru ca pe o provocare, o dovadă nouă de profesionalism desăvârşit. Oaspeţii mirilor le-au povestit acestora că nicicând nu au văzut un barman mai talentat sau chelneri mai atenţi şi mai politicoşi. „Cuvintele nu sunt suficiente pentru a ne exprimă gratitudinea faţă de fiecare om din echipa Salon du Mariage, care a transformat nunta noastră într-o adevărată poveste“, mai spune Cristina.

DESPRE FLORI, IN 32 DE PAGINI SUCCINTE

„Carmen Ioniţă ne-a impresionat nu prin ceea ce se numeşte aranjament floral, ci prin ceea ce eu numesc artă. A fost incredibil de răbdătoare cu o mireasă nu doar stresată, ci şi perfecţionistă, întinzându-și dorinţele şi instrucţiunile pe 32 de pagini stufoase. Pe cuvânt că nu i-a fost uşor“, spune mireasa.

Atunci când au păşit pentru prima dată în salonul decorat, ochii tuturor au fost plini de lacrimi de emoţie. Aranjamentele florale semnate Carmen Ioniţă erau mai mult decât perfecte şi completau, susţineau şi îmbogăţeau imaginea de ansamblu a salonului Toujours l`Amour. Fiecare petală, fiecare frunză spuneau o parte dintr-o poveste de dragoste. În cilindrii de sticlă au fost aşezate două cale, doi trandafiri şi două orhidee împletite, ca simbol al dragostei eterne. Mai mult, la capătul drumului spre altar, alte două simboluri, de data aceasta ale simbiozei dintre forța caracterului şi frumuseţe, îi aşteptau: doi copaci, îmbrăcaţi în trandafiri, cale şi orhidee.

cm

MENIUL DE NUNTA, O PROVOCARE...INTERNATIONALA

Un aspect important pentru orice nuntă este calitatea meniului; iar provocarea este cu atât mai mare atunci când trebuie să împaci gusturile unor oameni care provin din ţări diferite. Cristina şi Morgan şi-au dorit un meniu aparte, o îmbinare fină între gastronomia suedeză şi cea autohtonă, care să includă felurile de mâncare preferate de cei doi. Prin urmare, Florin şi Mirela l-au chemat în ajutor pe Chef Radu Zărnescu. Acesta a fost pus faţă în faţă cu doi miri exigenţi, care călătoriseră în toată lumea şi care au savurat cele mai interesante combinaţii gastronomice. Misiunea lui, îndeplinită impecabil, a fost să combine armonios aromele specifice unor ţări diferite cultural. Rezultatul muncii sale a fost atât de spectaculos, încât mirii sunt convinşi că invitaţii vor discuta despre meniul lor de nuntă ani întregi de acum înainte.

Pentru completarea meniului, prăjiturile şi tortul au căzut în sarcina echipei Grace Cuture, care s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor. Acestea au fost adevărate „bijuterii“ gastronomice, nu doar din punctul de vedere al aromelor, ci şi din cel al prezentării.

FOTOGRAFIILE, CEI MAI FIDELI MARTORI AI CASATORIEI

Comunicarea dintre miri şi echipa foto/video este esenţială pentru reuşita fotografiilor de nuntă, iar experienţa Cristinei şi a lui Morgan este cea mai bună dovadă. Pentru ei, cooperarea cu Mihaela şi Ştefan de la Justsayyes şi Unikt a fost mai mult decât o relaţie profesională, a fost ca o relaţie de prietenie. Dincolo de talentul evident al celor doi profesionişti, pasiunea şi atitudinea degajate au fost cele care au contribuit din plin la realizarea unor imagini de nuntă fidele personalităţii mirilor şi foarte naturale. În mod paradoxal, mireasa a fost cea care insista pe lângă Ştefan şi Mihaela să-şi tragă sufletul, să lase aparatele jos câteva clipe pentru a-şi odihni mâinile şi ochii, deoarece au fotografiat timp de 19 ore.

MUZICA, LIMBAJ UNIVERSAL

Ca toate celelalte elemente ale nunţii, inclusiv partea de entertainment a avut un aer aparte. Recepţia a fost deschisă printr-un concert de vioară în interpretarea Cvartet Arpeggione, dând astfel timp invitaţilor să îşi găsească locurile. Intrarea Cristinei a avut loc pe piesa Hallelujah, în interpretarea Stellei Anita, susţinută de acordurile de vioară. În spatele interpretării pline de emoţie a Stellei se ascund orele petrecute de aceasta la locație cu mult timp înainte de începerea acestui moment special, tocmai pentru a se asigura că totul va fi desăvârşit. „Trupa Colors in Stereo a făcut deliciul serii şi ne-a ţinut în picioare toată nunta. Parcă nici nu îţi venea să te aşezi la masă, pentru a nu rata vreun moment de distracţie asigurat de ei. Un lucru este cert: datorită talentului acestei formaţii, la ora 3:00 dimineaţa ringul era plin de dansatori, de la copii până la oamenii dragi trecuţi de 70 de ani“, spune Cristina.

Pe lângă trupa amintită, oaspeţii au avut la dispoziție cabina foto Amelie, precum şi un show senzaţional oferit de barman şi, desigur, artificii. Ca recunoaştere a originii miresei, ansamblul Doiniţa a făcut un spectacol exploziv de dansuri tradiţionale româneşti, spre încântarea invitaţilor.

CADOURI SI MARTURII DIN INIMA

După toate aceste detalii care alcătuiesc tabloul unei nunţi la superlativ, mireasa şi mirele au dorit să îşi arate aprecierea pentru oaspeţii lor, prin mici surprize. Fiecare dintre invitaţi primea la sosirea în hotel câte o sticlă de vin, flori şi ciocolată în formă de inimi. De asemenea, cavalerii şi domnişoarele de onoare au primit cadouri şi ţinute personalizate. Mai mult, fiecare oaspete a fost invitat să scrie câte un mesaj pentru mire şi mireasă, închise şi sigilate pentru a fi deschise de la prima aniversare a nunţii până în 2065. În ceea ce priveşte cabina foto menţionată anterior, aceasta a avut un scop aparte. Invitaţii şi-au făcut poze pe care le-au lipit într-un album şi le-au alăturat apoi câte o poveste despre mire şi mireasă.

SECRETUL UNEI NUNŢI IMPECABILE, DE LA O MIREASĂ PERFECŢIONISTĂ

„Secretul organizării unei nunţi de vis este grija cu care îţi alegi colaboratorii. Noi i-am ales doar pe cei mai talentaţi dintre ei, pe cei care pun pasiune şi respect în tot ce fac, dispuşi să fie parte a unui întreg special de dragul provocării şi nu al banilor. În schimb, şi noi i-am tratat cu respectul datorat unor profesionişti desăvârşiţi şi, mai mult, ne-am simţit bine lucrând împreună. Vă mulţumesc !“, a încheiat Cristina.

cm1

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste