Revista Nunta
Meniu de nunta

Meniu de nuntă: Mese cu bucate alese

image Postat la: 13.01.2019 - 23:20
image Revista Nunta
Meniu de nuntă: Mese cu bucate alese

Ne-am pus în situaţia unei mirese şi a mirelui său, în momentul unei decizii cruciale: cine pune bucatele pe masă, la nuntă... Ar putea fi furnizate de o firmă de catering? Ne convinge de acest lucru Georgiana Diaconul, de la Gala Catering, care răspunde potenţialelor întrebări ale cuplului în prag de nuntă.

Experienţa unei firme de catering are la bază foarte multe variante de evenimente, puse în practică în cât mai multe moduri, sub rigorile unor concepte cât mai originale, mai diferite şi mai provocatoare, în condiţii uneori greu de imaginat.

Această experienţă îşi spune cuvântul ori de câte ori este nevoie, datorită practicii variate care a dus la eliminarea din vocabularul Gala Catering a expresiei „Nu se poate!“, acumulând dorinţe cât mai mari de nou şi de provocări speciale. Pe scurt, aş spune că o mireasă ar trebui să fie mult mai liniştită alături de o firmă de catering, deoarece o asemenea firmă este foarte deschisă la orice variantă de concept, punând în practică flexibilitatea maximă şi, ce este cel mai important, găsind soluţii inedite, dar şi eliminând imprevizibilul.

1

ALEG O FIRMĂ DE CATERING SAU MĂ DUC ÎN LOCAL/RESTAURANT CU BUCĂTĂRIE PROPRIE?

Răspunsul la această întrebare poate fi dat chiar de către personalitatea viitorilor miri. Dacă aceştia îşi doresc o nuntă la care numai ei au visat, şansele sunt foarte mari ca locaţia aleasă să fie specială, atipică, adică ieşită din tiparul clasic. Odată aleasă o astfel de locaţie (de multe ori, poate fi doar o pajişte frumoasă), se ajunge şi la firma de catering, care are ca rol amenajarea unui restaurant mobil, dotat cu foarte multe stele.

Dacă ne gândim la clasicul tipar de nunţi, clar nu ajungem nici măcar cu gândul la o firmă de catering. Însă dacă totuşi se doreşte o abatere de la clasicul tipar, recomand cu mâna pe inimă o firmă de catering, deoarece se obţine mult mai mult decât o mâncare bună, frumos servită şi CALDĂ. Am punctat varianta CALDĂ, căci mulţi se tem că neavând bucătăria clasic utilată la faţa locului, nu se poate servi mâncarea caldă. Dotările de ultimă generaţie, profesionalismul şi flexibilitatea, toate puse la un loc, nu au cum să dea greş, oricare ar fi locaţia aleasă. Aşa că, da, mâncarea este servită nu caldă, ci fierbinte.

 

CÂND ŞI CUM ALEG O FIRMĂ DE CATERING? CARE SUNT CRITERIILE DE SELECŢIE?

Cel mai important criteriu este imaginea acesteia, imagine la baza căreia stau anii de experienţă, impresiile celor care au ales serviciile acestei companii, tipologia evenimentelor puse în practică de către aceasta, dotările, flexibilitatea şi personalul. Compania noastră activează de peste 20 de ani pe piaţă şi mereu a avut la bază prestaţia proprie ca reclamă 100%. Dacă faci treabă bună, află doi-trei de tine. Dacă faci treabă rea, află 10-15.

 

LA CE TREBUIE SĂ FIM ATENŢI CÂND ALEGEM FIRMA DE CATERING? CE SERVICII TREBUIE SOLICITATE?

Solicitările sunt de la caz la caz. Conceptul ales ne îndrumă şi către cerinţele externe, implicit cele adresate unei firme de catering. Excluzând serviciile obligatoriu incluse (logistică, personal, flotă de maşini frigorifice etc.), putem avea în vedere servicii personalizate, iar aceste servicii fac referire la tipul meniului gândit, decorul de masă realizat, mise en place-ul dorit etc. Cel mai bine ar fi să se solicite un demo, în baza căruia se pot demara şi paşii contractuali.

 

CE LOGISTICĂ AR TREBUI SĂ DEŢINĂ FIRMA DE CATERING?

Tot ce ţine de un restaurant mobil (flota de maşini, logistica de sală şi de bucătărie, echipamente de răcire şi, nu în ultimul rând, un personal cât mai flexibil şi mai uşor de adaptat la orice condiţii de lucru).

 

CONTEAZĂ NUMĂRUL DE KILOMETRI, CÂND ALEGEM FIRMA? DE EXEMPLU, DACĂ VREAU O NUNTĂ LA SIBIU, POT LUA O FIRMĂ DE CATERING DIN BUCUREŞTI?

În activitatea noastră, kilometrii parcurşi sunt doar un mic detaliu. Lucrăm atât de mult în locaţii atât de îndepărtate de Bucureşti, încât mai simplu cred că ar fi să trecem peste hotarele apropiate. Avem la activ foarte multe locaţii de genul Marghita, Cărpiniş, Arad, Baia Mare, Târgu Secuiesc, încât Sibiul a fost lăsat de foarte multe ori în urmă, noi mergând mai departe şi mai departe.

Chiar dacă Sibiul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, care are la bază o evoluţie fantastică, v-aş recomanda să aruncaţi un ochi şi în sectorul nunţilor de la Bucureşti.

Bucureştiul a rămas totuşi oraşul în care competiţia îşi spune cuvântul. Când există concurenţă, clar există dorinţa de lucruri speciale şi inedite, care la Sibiu poate n-au ajuns încă. Dacă se concretizează un proiect început acum ceva vreme, la Sibiu urmează să avem o nuntă specială, în curtea unei pensiuni mirifice. Aşa că vă ţinem la curent.

2

CU CE SE DIFERENŢIAZĂ GALA DE ALTE FIRME CONCURENTE? ÎN CEEA CE PRIVEŞTE TRECUTUL ŞI REPUTAŢIA.

Echipa face diferenţa. Fără o echipă atât de sudată, dornică de lupta cu imposibilul, tânără în gândire, deschisă la orice tip de provocare, Gala Catering ar fi doar o companie mică ce ar vinde mâncare. Echipa însă a pus şi pune în practică, cu atâta dăruire, tot ceea ce ştie şi face, încât ajungi să nu prea cunoşti definiţia eşecului. Nu suntem perfecţi, mai avem foarte multe de învăţat, însă atunci când lucrezi cu oameni care sunt în companie de 19, 17, 14, 12, 10 şi 5 ani, este infinit mult mai uşor de comunicat. Iar ideile sunt mai uşor de pus în practică, fiind astfel deschişi la cât mai multe evenimente provocatoare.

 

IAR DACĂ MAI ERA NEVOIE DE UN ARGUMENT PRO CATERING...

Pot apărea situaţii inedite, aspecte neprevăzute, incidente logistice. Pentru ca acestea să nu ducă la eşecuri, luaţi în calcul experienţa unei firme de catering – supusă la mult mai multe provocări şi rezolvări ad hoc decât o locaţie fixă, în care ştii exact pe ce te poţi baza.

GEORGIANA DIACONUL,

GALA CATERING

www.galacatering.ro

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste