Revista Nunta
Cuplu

Mantre pentru o casnicie fericita

image Postat la: 01.09.2016 - 09:06
image Revista Nunta
Mantre pentru o casnicie fericita

O casnicie este un parteneriat in care cei doi echipieri trag la fel de tare pentru a face relatia sa mearga. Atunci cand greul cade pe unul dintre ei, rolurile din cuplu incep sa semene mai degraba cu rolurile dintre parinte si copil decat dintre doi parteneri egali iar aceasta este doar una dintre situatiile care poate aduce nefericire in viata de cuplu. In schimb, echilibrul este cuvant cheie prin care poate functiona orice relatie. Tocmai de aceea, echipa Nunta by Carmen Ionita va ofera astazi cateva mantre personale care pot aduce fericire in casnicie.

 

Spune te iubesc atunci cand simti, nu in loc de salut.

Petreceti impreuna cat de mult timp se poate insa nu uitati si de momentele de care aveti nevoie separat. Nevoia de spatiu personal este fireasca si nu inseamna o lipsa de iubire fata de partener.

Gesturile mici ascund cuvinte mari asa ca faceti-le cat de des puteti. O carte vazuta in vitrina unei librarii si adusa acasa, o floare oferita fara niciun motiv sunt gesturi care spun te iubesc si ma gandesc la tine.

Luati masa impreuna cat de des se poate si transformati-le intr-un ritual. Vorbiti despre voi, despre ziua parcursa, despre ce v-a placut, despre ce v-a iritat si oferiti partenerilor un sfat bun si o vorba calda.

Opriti televizorul atunci cand mancati impreuna.

shutterstock_286320089

Nu va fericiti sa faceti impreuna muncile mai neplacute din casa.

Gasiti intotdeauna timp pentru momentele de intimitate.

Atingeti-va cat de des puteti si tineti-va de mana. Oamenii de stiinta au demonstrat ca astfel de gesturi mici intaresc legatura intre parteneri.

Atunci cand discutati in contradictoriu, folositi argumente logice si incercati sa nu va raniti.

Atunci cand iertati, faceti acest lucru din toata inima si nu ii reprosati mai tarziu partenerului gesturile pe care se presupune ca le-ati iertat.

Spuneti multumesc si te rog.

Uneori e mai bine sa va duceti la culcare nervosi decat sa continuati sa va certati atunci cand sunteti obositi.

Petreceti impreuna zile de lenevie. Stati in varful patului in pijamale, uitati-va la filmele si serialele voastre preferate, rontaiti prostii impreuna. Desi astfel de gesturi mai degraba tipice unei faze incipiente a unei relatii, atunci cand obiceiul este repetat pe parcursul acesteia, intre cei doi parteneri se naste o stare de confort si de apropiere naturala. In aceasta maniere, cei doi invata sa fie si prieteni, nu doar iubiti.

Asumati-va greselile si spuneti imi pare rau.

Nimic nu este garantat ca sigur in aceasta lume, nici macar partenerii de viata. Tocmai de aceea, acestia trebuie sa stie cat de iubiti si apreciati sunt in fiecare zi.

Respectati-va intotdeauna ca persoane independente.

Daca poti face ceva pentru a-i insenina ziua partenerului sau pentru a o usura, fa acel ceva.

Atunci cand va certati, nu atacat punctele sensibile ale partenerilor.

Chiar si atunci cand suntet obositi si morocanosi, nu trebuie sa va repeziti partenerii.

Atunci cand va faceti planuri, consultati-va intotdeauna cu partenerii de cuplu.

Nu va luptati pentru putere in cuplu. Dragostea nu este o competitie ci uneori mai degraba o stafeta. Cand nu mai poti tu, sunt eu aici pentru tine si invers.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste