Revista Nunta
Sanatate si Frumusete

Măsuri extreme – Cum slăbești sănătos înainte de nuntă

image Postat la: 17.12.2018 - 19:08
image Revista Nunta
Măsuri extreme – Cum slăbești sănătos înainte de nuntă

Să slăbești pe ultima sută de... ore înainte de nuntă e mare greșeală. Este posibil ca rochia să-ți fie furnizată doar cu puțin timp înainte de marele eveniment, însă nu este de dorit să fie nevoie de ajustări la fiecare probă (există șanse mari ca rochia să-și piardă de tot farmecul, dacă se fac retușuri majore). Sigur, stresul dinaintea nunții se lasă uneori cu ceva kilograme pierdute, însă acest „avantaj“ ar trebui folosit în alt scop, și anume acela de a-ți stabiliza greutatea. Ideal ar fi să începi dieta cu câteva luni înainte de nuntă și să stopezi slăbitul cu minimum o lună până la eveniment. Iată ce-ți trebuie:

 

MOTIVAȚIE

Dacă rochia la care ai visat toată viața ta de până acum nu te motivează îndeajuns (deși ne îndoim!), gândește-te la luna de miere. Cumpără lenjerie intimă, pentru noaptea nunții & luna de miere, sau cel mai sexy cos­tum de baie și imaginează-te pe cea mai exotică plajă ever.

 

OBIECTIV

Privește înainte cu obiec­tivitate. Atunci când îți stabilești tar­getul, încearcă să fii realistă; nu poți scăpa (și nu ar trebui) de 15 kilograme în trei luni sau mai puțin. Astfel de măsuri se iau cu mult timp înainte, dacă nu cumva vrei să afli pe propria piele care-i sensul expresiei „ori la bal, ori la spital“.

dieta-pentru-mirese

PLANIFICARE

Ești în toiul organiză­rii nunții, deci ai mintea setată deja pentru a bifa deadline-uri. De ce n-ai pune la punct și un plan dietetic?! Sau, dacă nu te descurci, apelează ACUM la un nutriționist, care să-ți planifice o „strategie“ de slăbit personalizată (luând în calcul inclusiv stresul speci­fic, soldat cu sărit peste mese sau mân­cat dezorganizat).

 

HRANĂ

Da, ai nevoie de mâncare, dacă vrei să slăbești. Privarea de nutrienți se poate lăsa cu slăbire necontrolată („piele lăsată“ îți spune ceva?), pro­bleme de sănătate, lipsa energiei de care ai atâta nevoie, imposibilitatea de a face efort fizic susținut, plus binecunoscu­tul efect „yo-yo“.

 

MIȘCARE

Sigur, o să spui că numai de sală nu mai ai tu timp! Bine, noi ori­cum o s-o repetăm: mișcarea face bine. Mișcarea organizată face și mai bine! Și nu doar la slăbit; exercițiile fizice te vor ajuta să scapi de stres și te vor umple de energie pozitivă. Îmbină orele de cardio cu clase relaxante de Yoga sau Pilates sau ia ore de dans – extrem de utile la petrecere!

 

HIDRATARE

Nici dieta și nici exercițiile fizice nu vor da rezultatele așteptate dacă trișezi, iar una dintre măsurile obligatorii se referă la consumul de apă, care ajută masiv și la îmbunătățirea aspectului pielii.

 

 

Foto interior si prima pagina Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste