Revista Nunta
Protocol si ceremonie

Lumanarile de nunta

image Postat la: 12.08.2019 - 11:47
image Revista Nunta
Lumanarile de nunta

Lumanarile de nunta sunt specifice religiei ortodoxe. Ele sunt tinute de nas si nasa in biserica. Lumanarile de nunta aprinse simbolizeaza lumina cu care nasii calauzesc pasii finilor in viata.


Inainte, nasul si nasa mergeau impreuna sa aleaga lumanarile, dar in vremurile moderne, mireasa insoteste nasa la cumparaturile ce tin de nunta fiindca ea stie cel mai bine care este intregul concept al marelui eveniment. Avand in vedere ca lumanarile de nunta trebuie decorate cu flori, acestea trebuie sa se potriveasca din punct de vedere cromatic cu buchetul miresei si cu aranjamentele florale de la restaurant, iar mireasa are grija sa faca alegerea cea mai potrivita. De asemenea, pentru ca lumanarile trebuie tinute in mana de nas si de nasa pe intreaga perioada a ceremoniei religioase, cele mai practice si usoare sunt cele scurte (30-60 cm). Pretul unei perechi de lumanari de nunta incepe de la 500 de lei si poate ajunge la 1000 de lei, in functie de aranjamentul floral folosit pentru decorarea acestora. De platit, plateste nasa.

Credit foto: Shutterstock

Lumanarile de nunta, dupa ceremonia religioasa, sunt aduse acolo unde are loc petrecerea si se asaza de o parte si de alta a mesei de prezidiu. Ideal ar fi sa stea aprinse toata noaptea.
O alta simbolistica legata de lumanarile de nunta este aceea ca florile care le impodobesc trebuie sa fie naturale, proaspete, simbol al abundentei si prosperitatii in viata noului cuplu. Exista insa si miri care prefera florile artificiale din motive practice. Unul ar fi pretul mai scazut al acestui tip de flori sau, un alt motiv rezonabil, acela ca pot fi pastrate in conditii bune mult ani dupa nunta.

Credit foto: Shutterstock


Lumanarile de nunta se aduc in casa mirilor dupa ceremonia religioasa si dupa petrecere si se pastreaza intr-un loc ferit de lumina si caldura pentru ca ceara sa reziste peste timp. De ce se pastreaza lumanarile de nunta dupa ce aceasta a luat sfarsit? Fiindca se spune ca atunci cand in casa proaspetilor insuratei se intampla ceva rau, acestia trebuie sa aprinda lumanarile si vor fi protejati de tot ce-i negativ.

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste