Revista Nunta
Cuplu

Lectia de iubire: 7 citate despre dragoste de la Papa Francisc

image Postat la: 14.07.2016 - 02:51
image Revista Nunta
Lectia de iubire: 7 citate despre dragoste de la Papa Francisc

1.Stim cu totii ca nu exista familie perfecta si nici sotul perfect sau sotia perfecta. Sa nu mai vorbim despre soacra perfecta. Existam noi, pacatosii. O viata de familie sanatoasa cere folosirea frecventa a trei expresii: Te rog, adica pot?, Multumesc! si Imi pare rau. Sa nu terminati niciodata ziua fara a face pace! Niciodata, niciodata, niciodata!

 

2.Dragi logodnici, voi va pregatiti sa cresteti impreuna, sa construiti aceasta casa, pentru a trai impreuna pentru totdeauna. Sa nu voiti s-o intemeiati pe nisipul sentimentelor care pleaca si vin, ci pe stanca iubirii adevarate, iubirea care vine de la Dumnezeu. Familia se naste din acest proiect de iubire care vrea sa creasca asa cum se construieste o casa care sa fie loc de afect, de ajutor, de speranta, de sprijin. Asa cum iubirea lui Dumnezeu este stabila si pentru totdeauna, tot asa si iubirea care intemeiaza familia vrem ca sa fie stabila si pentru totdeauna.

 

 

3.O casatorie nu este reusita numai daca dureaza, ci este importanta calitatea sa. A sta impreuna si a sti sa se iubeasca pentru totdeauna este provocarea sotilor crestini. Imi vine in minte minunea inmultirii painilor: si pentru voi Domnul poate sa inmulteasca iubirea voastra si sa v-o daruiasca proaspata si buna in fiecare zi. El are o rezerva de iubire infinita! El va daruieste iubirea care sta la temelia unirii voastre si in fiecare zi o reinnoieste, o intareste. Si o face si mai mare atunci cand familia creste cu copiii. In acest drum este importanta, este necesara rugaciunea, mereu. El pentru ea, ea pentru el si amandoi impreuna.

 

4.Casatoria este si o munca de toate zilele, as putea spune o munca artizanala, o munca de bijutier, pentru ca sotul are misiunea de a o face mai femeie pe sotie si sotia are misiunea de a-l face mai barbat pe sot. A creste si in umanitate, ca barbat si ca femeie. Si asta se face intre voi. Asta se numeste a creste impreuna.

 

5.Iubirea este ceea ce ne apropie cel mai mult de Dumnezeu. Iertarea ne aseamana daca este vorba despre un act de iubire.

 

6. O biserica fara femei e ca Apostolii fara Fecioara Maria. Madona e, poate, mai importanta decat apostolii si insasi biserica e feminina, soata lui Hristos si mama.

 

7. In Biserica si pe tot drumul credintei, femeile au avut si au in continuare un rol special in deschiderea portilor catre Imparatia Cerurilor.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste