Revista Nunta
Dichisuri

Jocuri de lumina pe cerul nuntii

image Postat la: 25.03.2017 - 22:39
image Revista Nunta
Jocuri de lumina pe cerul nuntii

Ce trebuie sa afle mireasa si mirele atunci cand decid sa includa in programul nuntii un spectacol pirotehnic. Iata cele mai frecvente intrebari la prima intalnire cu furnizorul.

Cat costa meniul?

Nu se prea intreaba in ce consta sau cu ce fel de produse lucram. Sigur, sunt produse ieftine si slabe sau produse de buna calitate. Mirii trebuie sa stie ca, la un joc de artificii, atributiile se impart in doua: clientul se preocupa de partea financiara, prestatorul de restul...

Aveti licenta/autorizatie de prestator profesionist?

Desigur. Toti colegii de breasla au autorizatie si acte de profesionisti, dar sa fii eligibil presupune sa fi semonstrat in ani buni ca serviciile oferite sunt fara cusur.

artificii-3

Este accesibil online vreun cod al regulamentelor de folosire a focului si a materialelor explozive in zona unde se tine nunta?

Este o lege care reglementeaza folosirea articolelor pirotehnice (Legea 126/1995 actualizata), dar nu se raporteaza la repere geografice, se aplica in orice zona geografica/locatie.

Exista un contract de asigurare (distrugere, incendiu etc.) al acestuia cu organizatorii evenimentului?

Exista o lege care il obliga pe prestator – exclusiv pe prestator – sa raspunda de orice eveniment/efect negativ aparut in urma jocului de artificii.

Pot gasi preturi accesibile, flexibile, chiar si la furnizorii mari, cu notorietate in piata de nunti?

In mod ideal, ar trebui ca tocmai furnizorii cunoscuti sa aiba servicii accesibile si de cea mai buna calitate. Dar nu stiu daca este si asa.

Care sunt riscurile daca lucram cu prestatori ieftini?

Riscul este sa va dezamageasca, surpriza este sa va satisfaca. Aici depinde de cat de detaliata e prima discutie cu ei si de exigenta mirilor de a cere informatii suplimentare si chiar filmulete demo despre furnizori.

artificii-2

Puteti sa ne oferiti un „meniu“ al bateriilor de artificii, raportat la bugetul nostru prestabilit?

Nu intotdeauna putem adapta meniul unui buget stabilit de client.

Putem alege modelul si culorile?

Aici se aplica regula „clientul nostru, stapanul nostru“ – asta, in ceea ce priveste modelul si culorile dorite.

Care sunt variabilele functie de pret? Durata si locatia spectacolului, fondul muzical etc.?

Pretul difera in functie de calitatea produselor, de intensitatea efectului; de cheltuielile prestatorului, de fondul sonor pe care se desfasoara „jocul pyromuzical“. Locatia n-ar trebui sa influenteze pretul, daca aveti de-a face cu un prestator corect si transparent.

Furnizati si alte elemente de spectacol – tunuri cu confetti, lampioane, laser acompaniat de muzica, fum „greu“, vulcani de interior etc.?

Asiguram toate aceste servicii legate de pirotehnie, efecte speciale pentru filme, ba chiar si demolari.

Si daca ploua in ziua aia? Platim doar deplasarea sau si pentru consumabilele ce pot fi folosite la alt eveniment?

Si daca ploua, noi putem executa jocul, in cazul in care clientul accepta ca invitatii sa fie plouati sau stau sub un adapost. Din respect pentru client, nu se plateste nimic. Cei mai multi clienti se tem sa nu dam foc la ceva – acesta este si motivul pentru care folosim termenul „jocuri“ si nu „focuri“ de artificii – si acesta este primul aspect pe care il avem in vedere: clientul sa nu aiba motive de panica.

Un articol de NICOLAE CRISTEI (KOLEA)

Pentru mai multe detalii si informatii, vizitati site-urile

www.artificii-brasov.ro

www.artificiibrasov.ro

www.artificiibv.ro

facebook.com/FireworksRomania

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste