Revista Nunta
Rochii de mireasa

Interviu cu o rochie

image Postat la: 21.08.2016 - 22:46
image Revista Nunta
Interviu cu o rochie

Daca ar fi sa alegi rochia de mireasa dupa criteriile unui angajator, cum ar arata raspunsurile „candidatei“ perfecte pentru acest job? Bifeaza lista de mai jos, evalueaza si vezi daca se califica prin excelenta croielii si performanta executiei.

1.Am privilegiul sa fiu croita dintr-o tesatura de foarte buna calitate; mata sau lucioasa, sunt pretioasa si frumos educata: m-am supus foarfecelui si acului fara mofturi.

2.Ma calific pentru postul de „rochie de bal“, clasica si ampla. Adica am corsetul prins ferm de jupa, n-o ia fiecare in alta directie. Corsetul meu e, desigur, intarit cu balene – pe toata lungimea torsului, mai ales daca tu, mireasa, vei renunta la bretele.

3.Totusi, experienta mea indica bretelele ca fiind esentiale daca stapana mea are bustul generos. Bratele mele sunt suficient de late sa le ascunda pe cele ale sutienului, sunt dublate cu fasii de silicon sa nu alunece de pe umeri. Resping categoric bretelele transparente - alea sunt pentru club, nu pentru rochia de ceremonie.

4.Cusaturile mele sunt ingrijite, egale si nu au nicio incretitura.

shutterstock_117603583

5.Ornamentele (perle, cristale, paiete) nu sunt lipite cu adeziv, ci cusute una cate una, nu in sirag. Cristalele si strasurile cu care sunt impodobita sunt limpezi si transparente. Daca partea din spate a elementelor ornamentale este inchisa la culoare, stiu ca e foarte posibil ca in fotografii sa apar intunecata.

6.Ma mandresc sa fiu corect captusita, astfel incat crinolina aia aspra sa nu te zgarie si irite in contact cu pielea.

7.Declar ca nu am nimic de ascuns: pe dos, sunt la fel de frumos si complet finisata, nu am cusaturi nesurfilate si nu au ramas capete rebele de ata.

8.Croitoreasa mea a stiut importanta uriasa a fermoarului. Este cusut ascuns, cheita e discreta si aluneca usor. Istoria moderna mentioneaza adevarate drame domestice legate de ruperea unui fermoar cu 10 minute inainte de intrarea in biserica – incident imposibil de remediat „in situ“.

shutterstock_284162945

9.Nasturii mei sunt complet functionali, nu doar cusuti de frumusete deasupra fermoarului, ca nu vreau sa pacalesc pe nimeni. Si apoi, nasturii sunt, totusi, o salvare a situatiei mentionate mai sus.

10.Am butoniere impecabile, fara fire destramate. Ba, pentru ca am avut parte de cusatoreasa mestera, butonierele sunt festonate manual, ca o rama delicata in jurul taieturii pentru nastureii cat mazarea.

11.Tivul fustei nu este cusut de masina, ci de mana. Daca te temi insa sa nu ma destram la dans, atunci pot sa fac o concesie; dar cusatura industriala sa fie absolut invizibila (lucru valabil, de altfel, pentru toate fustele din lume!). La fustele „de bal“, tivul trebuie dublat cu un soi de panglica denumita „par de cal“; in felul acesta, tivul pare ca este rulat in interiorul jupei, si nu cusut, ceea ce da un plus de amploare rochiei.

12.Stiu sa comunic in fotografii, sa ma descurc in situatii de criza coregrafica si doresc sa ofer garantia ca, din clipa cand devin a ta, sa simti ca te poti baza pe mine.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste