Revista Nunta
Logodna

Inelele de logodna, promisiunea eleganta a vesniciei

image Postat la: 12.05.2016 - 02:41
image Revista Nunta
Inelele de logodna, promisiunea eleganta a vesniciei

Pregatirile de nunta incep cu emotia primului Da, atunci cand inelul de logodna este strecurat pe inelarul viitoarei mirese. Desi pare ca este una dintre traditiile de nunta care dainuie de cand lumea, prima insemnare a unui inel de logodna cu diamant dateaza din vremuri surprinzator de recente, respectiv din secolul al XV-lea. Cu toate acestea, insemne ale casatoriei dateaza, intr-adevar, de cand lumea. Se spune ca pe vremea cand oamenii traiau inca in pesteri si erau la mila elementelor, exista totusi nevoia de a marca uniunea prin impodobirea incheieturilor femeii cu iarba impletita.

Unii istorici sunt de parere ca obiceiul oferirii inelului de logodna a fost intemeiat de egiptenii antici, preluat intai de greci apoi, firesc, de romani care purtau inelele de logodna pe cel de-al patrulea deget al mainii stangi, pe unde se credea ca trecea vena amoris, o vena care facea legatura directa intre acest deget si inima. Cele mai multe dintre inele erau faurite din metale ieftine insa oamenii instariti purtau inele de logodna din aur si argint. Mai mult de atat, in roma, logodnica primea doua inele: unul dintre ele, pretios, era purtat in public in timp ce al doilea inel, din metal obisnuit, era menit a fi purtat atunci cand aceasta se ocupa de treburile casnice. Pana in secolul al XV-lea, inelele de logodna erau simple, lipsite de podoabe insa in 1477 Maximilian de Austria i-a daruit logodnicei sale un inel impodobit cu diamant si astfel, fara sa stie, a scris istorie.

Moda se schimba in 300 de ani si in 1700, inelele de logodna erau gravate cu versuri dulci, poate prea dulci pentru gusturile unor europeni. In acest timp, puritanii care au pasit deja pe taramurile Americii le daruiau logodnicelor degetare in locul inelelor considerate frivolitati. Treptat, capetele degetarelor au fost taiate si purtate ca inele, astfel incat traditia s-a impamantenit si aici.

100 de ani mai tarziu in Europa, romanticii victorieni purtau bijuterii de logodna in care erau prinse suvite din parul persoanei promise sau gravate cu numele de alint al persoanei iubite.

In a doua jumatate a secolului al XIX-lea a inceput adevarata exploatare a diamantelor care au devenit pietrele traditionale de logodna. Cu toate acestea, astazi, aceste bijuterii sunt impodobite cu pietre mai reprezentative pentru fiecare mireasa in parte, alese uneori strict dupa preferintele estetice ale acestora, fie cu rol de talismane, in functie de ziua nasterii sau ca aducatoare de energii benefice, in functie de culoare.

inel-de-logodna-10 inel-de-logodna-9 inel-de-logodna-8 inel-de-logodna-7 inel-de-logodna-6 inel-de-logodna-1 inel-de-logodna-2 inel-de-logodna-3 inel-de-logodna-4 inel-de-logodna-5

foto dreamfoto2010/ Shutterstock, Syda Productions/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste