Revista Nunta
Spectacol

Idei traznite pentru petrecerea burlacitelor

image Postat la: 27.05.2015 - 17:02
image Revista Nunta
Idei traznite pentru petrecerea burlacitelor

Petrecerea burlacitelor este o traditie care dateaza, in forma in care o stim noi, din 1960 si se crede ca istoria acesteia este in stransa legatura cu miscarea feminista si egalitatea drepturilor dintre femei si barbati. Pana in acel moment, o astfel de petrecere se tinea exclusiv pentru viitorul mire si se crede ca originile sale stau intr-un obicei impamantenit in Marea Britanie, candva la inceputul secolului al XIX-lea. Atunci, domnii din familiile instarite se strangeau in casa celui care urma sa se casatoreasca si plecau impreuna catre conacul de vanatoare sau un alt domeniu de la tara. Acestia sarbatoreau ultima noapte de holtei a tanarului cu o cina fastuoasa, insotita de mult alcool.

Cine organizeaza petrecerea burlacitelor? In general, aceasta este organizata de prietenele miresei si de obicei, fiecare contribuie cu partea ei, atat la cadouri, cat si la achitarea notei de plata. Desi in mod traditional, pare ca petrecerea este organizata cu o seara inaintea nuntii, din punct de vedere practic, este aproape imposibil. In primul rand, este indicat ca in acest interval toata lumea sa se odihneasca foarte bine pentru ca urmeaza 24 de ore pline si obositoare. In al doilea rand, e foarte posibil sa ramana destule detalii de pus la punct asa ca nimeni nu se poate concentra asupra unei astfel de petreceri. Aceasta poate fi tinuta in orice alt moment premergator saptamanii in care are loc nunta.

Astazi, petrecerile burlacitelor sunt la fel de des intalnite precum cele date in cinstea domnilor. Desi nu urmeaza o anumita reteta ideala, exista cateva idei care pot fi aplicate cu succes pentru orice petrecere de pomina a burlacitelor. Iata doar 4 dintre ele:

 

idei petrecerea burlacitelor

1. Albumul miresei

Acesta poate fi unul dintre cadourile pentru petrecerea burlacitelor pe care prietenele celei care se va casatori le pot face. Poate fi un album foto propriu-zis sau un caiet cu amintiri in care fiecare dintre cele invitate sa lipeasca fotografii cu ea si mireasa, sa scrie cateva amintiri placute traite impreuna si felul in care s-au cunoscut.

2. Uniforma burlacitelor

De la tricouri pana la rochii identice sau pantofi la fel, una dintre cele mai dragute idei pentru petrecerea burlacitelor este ca prietenele miresei sa gaseasca un fel de tinuta-uniforma pentru seara petrecerii iar mireasa sa poarte ceva care sa simbolizeze faptul ca urmeaza sa se casatoreasca. Spre exemplu, fetele pot purta tricouri negre cu mesaje amuzante in timp ce miresei i se va da un tricou alb. In acelasi timp, pentru ea poate fi achizitionata o diadema, asa cum primesc fetele Miss Boboc si o esarfa care sa o desemneze Miss Bride to Be sau Miss Mireasa 2015. Prietenele miresei ii pot achiziona si un fel de voal scurt pe care sa il poarte pe cap sau o voaleta alba pentru ea si neagra sau roz pentru celelalte.

3. Cadourile pentru mireasa

De regula, si mai mult de dragul amuzamentului decat pentru orice altceva, miresele primesc la petrecerea burlacitelor tot soiul de cadouri picante. Unele dintre prietene merg pana la achizitionarea unor jucarii sexuale insa lenjeria intima senzuala, lotiunile de corp sau alte produse cosmetice sunt cadouri la fel de potrivite.

4. Jocurile pentru petrecerea burlacitelor

Unul dintre cele mai populare jocuri din SUA, care de altfel implica si cantitati considerabile de alcool, este „Niciodata nu am...” Fiecare dintre participantele la petrecerea burlacitelor trebuie sa completeze aceasta propozitie cu o intamplare adevarata si cat se poate de scandaloasa. Spre exemplu „Niciodata nu am facut sex in avion”. Cele care au avut o astfel de experienta sunt nevoite sa dea pe gat un shot de alcool.

O alta idee creativa pentru joculete amuzante este Porunca secreta. Intr-o gentuta sau palarie trebuie puse un numar de porunci amuzante, echivalente cu numarul de participante. Fiecare dintre cele prezente trebuie sa traga un biletel si sa execute porunca. In caz contrar, este nevoita sa execute o pedeapsa stabilita de prietenele ei.

Si voi? Ce amintiri aveti de la petrecerea burlacitelor? Ce cadouri ati primit? Ce jocuri ati jucat?

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste