Revista Nunta
Real Weddings

Giulia Anghelescu: Nunta si botez si alt botez

image Postat la: 28.01.2019 - 00:31
image Revista Nunta
Giulia Anghelescu: Nunta si botez si alt botez

text de Giulia Anghelescu

Multă lume mă întreabă detalii legate de nuntă și de cele două botezuri pe care le-am organizat până acum și nu cred că am avut vreodată șansa să spun toată povestea.

Toate fetițele visează la ziua în care vor fi mirese; însă eu am început să îmi fac planuri pe hârtie cu câțiva ani înainte de fericitul eveniment. Am scris pe sute de coli albe și mi-am așternut fiecare dorință, ca să fiu sigură că ziua în care voi fi mireasă va fi cea mai frumoasă.

Zeci de modele de rochii de mireasă au trecut prin fața ochilor mei, zeci de aranjamente florale, mese, scaune, invitații, pe toate le-am analizat până am ales ce mi-a plăcut cel mai mult.

Am făcut cununia civilă imediat după ce am născut-o pe fetița mea și am sărbătorit într-un cerc foarte restrâns de prieteni. Deși mi-aș fi dorit o nuntă cu doar 20 de invitați pe un iaht în Grecia, am fost convinsă de soțul meu să facem o petrecere foarte mare la care să invităm toți oamenii apropiați nouă. În viziunea lui, ar fi trebuit să avem în jur de 350 de invitați; însă am reușit să-l conving că 200 sunt de ajuns ca să ne putem distra pe cinste.

Imediat după ce am născut, am început pregătirile și m-am încăpățânat să mă ocup exclusiv de organizarea marelui eveniment ce avea să coincidă și cu botezul micuței noastre. Am muncit la foc continuu trei luni și, chiar în ajunul nunții, am făcut cu mâinile mele mărturiile pe care voiam să le dăruim invitaților.

11

Am ales o locație superbă, La Conac, cu o piscină imensă și cu mese aranjate de jur-împrejur. Totul, de la aranjamentele florale până la fețele de masă, a fost pregătit sub atenta mea îndrumare. Mi-am dorit o petrecere pe care să o țină minte invitații noștri nu numai pentru muzică, mâncare bună și aranjarea foarte frumoasă a locației, dar și pentru faptul că au petrecut cu adevărat alături de prieteni.

Deoarece în aceeași zi am făcut și botezul Antoniei, totul a fost în nuanțe de roz pal: lumânările de cununie, lumânarea de botez, cristelnița, aranjamentele de pe masă. Am ales flori dragi mie, miniroze, care au dat o notă de eleganță locației și care au arătat perfect în contrast cu griul deschis al fețelor de masă.

Multe mirese caută o rochie luni întregi, însă eu am avut norocul să găsesc rochia pe care mi-o doream în showroomul prietenei mele, Mirela Diaconu. Rochia dintr-o dantelă vintage lucrată manual a fost adusă de designer dintr-un boutique din Milano; însă partea mai grea a fost să găsesc un voal care să se potrivească perfect. Puțini știu că, de fapt, am găsit bordura pentru voal abia cu patru zile înainte de nuntă și s-a potrivit perfect cu rochia. Un alt detaliu nedivulgat până acum: deși îmi comandasem pantofii de mireasă cu o lună înainte de eveniment, în ajunul nunții am constatat că nu erau măsura mea și a trebuit să bat orașul ca să îmi iau o altă pereche de pantofi.

Însă, până la urmă, tot răul a fost spre bine, deoarece am găsit o pereche de sandale extrem de comode. Singurele detalii care au fost puse la punct cu mult timp înainte de eveniment au fost rochița Antoniei, creată special de Innocence, și costumul lui Vlad, realizat de Adina Buzatu.

Deși organizarea nunții și a botezului a fost pe repede înainte, am fost una dintre cele mai relaxate mirese. Și credeți-mă că am văzut destul de multe la viața mea, mai ales că am câteva perechi de fini. Cu toate că ar fi trebuit să fie ziua mea specială, am lăsat cu bucurie rolul principal fetiței mele și, abia după ce am primit vizita ursitoarelor din trupa Zurli, am putut să ne distrăm cu adevărat ca la o nuntă. Pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase petreceri la care am participat – deși am fost aproape de toți invitații noștri în fiecare moment, ne-am bucurat de fiecare clipă la maximum. După nuntă și botez am ajuns la concluzia că, indiferent de cât de multe lucruri au fost făcute într-un timp foarte scurt, singura parte mai dificilă a fost, de fapt, aranjarea invitaților la mese.

 

11 OCTOMBRIE 2015

Al doilea eveniment important din viața mea și a familiei mele, botezul fiului nostru, Eduard Mikael. De-a lungul timpului, soțul meu a știut să îmi dăruiască cele mai frumoase buchete și aranjamente florale, așa că mi s-a părut o ocazie foarte bună să merg direct la sursă pentru a fi sigură că voi avea un decor de vis pentru botezul micuțului nostru.

Pe Carmen nu o cunoșteam, doar îi urmăream decorurile și aranjamentele extraordinar de frumoase pe care le găseam ori în reviste, ori pe rețelele de socializare.

Am avut însă impresia că ne știm de o viață întreagă, în momentul în care am întâlnit-o. Până să ne vedem, eram convinsă că va ști să îmi dea chiar și lucruri pe care eu doar le gândeam. Și așa a fost.

Nici nu intrasem în biroul lui Carmen și deja mă gândeam ce va zice când îi voi spune că îmi doresc hortensii albastre, pentru că sunt preferatele mele, chiar dacă sunt extrasezon. De la hortensii până la lumânări și aranjamentul cristelniței, am fost pe aceeași lungime de undă. La unele aspecte, de exemplu prezidiul, m-am lăsat total pe mâna ei și a ieșit așa cum îmi imaginasem.

23 267 25

Partea de lumini a aparținut în totalitate soțului meu. Fiind director de imagine, nu îmi închipuiam să înțeleagă altcineva mai bine cum îmi doresc să fie luminat salonul Ad’Or (Salon du Mariage, Săftica).

Având în vedere că nașii lui Mika sunt Alecsandra (project manager Jazzy Jo) și Șerban Cazan (producător muzical la Hahaha Production), era clar că nu aveam cum să dăm greș cu partea muzicală. Jazzy Jo și bandul ei au încântat invitații cu un program foarte frumos, iar Luci Nagy (unul dintre DJ-ii noștri preferați) a ținut lumea pe ring până dimineață. Era și normal ca, la un moment dat, atât eu, cât și Șerban să luăm microfonul să cântăm și asta am și făcut, spre deliciul celor prezenți.

Unul dintre cele mai emoționante momente ale serii a fost prezența ursitoarelor Zurli. Având experiența minunată a botezului Antoniei, ne-am dorit foarte mult ca ursitoarele să fie aceleași; iar invitații au fost la fel de plăcut surprinși încă o dată.

Cabinafoto.com a fost alături de noi, iar nuntașii au fost încântați de ideea de a face poze funny care să le rămână ca amintire. Prietena mea Alina Dulămescu și soțul ei, Dan, cei care dețin brandul Adore Cakes, ne-au creat cele mai frumoase și cele mai gustoase candy bar și tort. Toate produsele au fost realizate bio cu zahăr verde, pentru ca și piticii invitați la petrecere să le poată mânca fără nicio problemă.

21 24

Am avut parte de un eveniment foarte frumos, bine organizat în cele mai mici detalii, de la mâncarea extraordinară până la decorul de vis, de la ținuta mea și a micuței noastre (ambele, realizate de Paula Milea) până la cele mai comode încălțări realizate de buna mea prietenă Cathias Edeline. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și sunt extrem de fericită că încă o dată am reușit să organizez un eveniment atât de frumos pentru familia mea și pentru invitații noștri.

22

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste