Revista Nunta
Spectacol

Ghidul de organizarea a nuntii pentru proaspetii logodnici

image Postat la: 18.05.2015 - 17:47
image Revista Nunta
Ghidul de organizarea a nuntii pentru proaspetii logodnici

Momentul cererii in casatorie este unul dintre cele mai romantice si mai emotionante din viata oricarui cuplu. Dupa ce valul initial de euforie a trecut iar logodnica s-a obisnuit cu senzatia inelului pe deget, incepe momentul planificarii nuntii. Un astfel de eveniment presupune zeci de liste, detalii minutioase si pregatire atenta. Pana acolo insa, viitorii miri trebuie sa isi intocmeasca ABC-ul cu primele sarcini asupra carora trebuie sa isi indrepte atentia pentru organizarea unei nunti de basm.

 

Punctul de pornire al organizarii este stabilirea datei, lucru pe care va vrea sa il stie toata lumea din jur. Atunci cand aleg o anumita zi, mirele si mireasa trebuie sa se gandeasca inclusiv la atmosfera, tema si decorurile pentru nunta iar toate acestea le vor decide (si) in functie de anotimpul in care se vor casatori.

ghid-organizare-nunta

 

Inainte de probarea oricarei rochii sau testarea oricarui fel de mancare, viitorii miri trebuie sa se gandeasca la imaginea de ansamblu si sa decida care este stilul nuntii. Cei doi trebuie sa aleaga impreuna elementele care ii definesc, sa discute despre ceea ce isi doresc si sa se hotarasca asupra temei generale.

Isi doresc o receptie formala desfasurata intr-un palat? Isi doresc o atmosfera intima si romantica desfasurata intr-unul dintre restaurantele cu istorie sau isi doresc o nunta relaxata, intr-o gradina si cu un dress code semiformal?

In timp ce vizualizeaza impreuna cu ochii mintii cum trebuie sa arate decorul nuntii lor, viitorii casatoriti trebuie sa isi puna cateva intrebari esentiale. Va fi o petrecere mare la care vor fi invitate pana si cele mai indepartate rude sau va fi o nunta restransa celebrata doar cu familia apropiata si prietenii cei mai buni? Va fi o nunta in aer liber, la cort, in interior? Isi doresc o atmosfera vesela, romantica, sau una eleganta, plina de fast?

Urmatorul pas important este stabilirea bugetului. Atat viitorii miri, cat si familiile acestora, trebuie sa poarte o discutie sincera despre suma cu care poate sa contribuie fiecare. In general, astfel de ocazii sunt organizate de cei doi care urmeaza sa isi uneasca destinele precum si de parintii sau nasii acestora. Pentru a putea decide asupra salii, bugetul trebuie stabilit clar, din timp.

Abia acum soseste si momentul listei initiale cu invitati desi mai degraba aceasta va fi doar o ciorna. Pe parcurs, lista se va modifica de mai multe ori insa trebuie sa existe din timp o prima serie cu potentiali invitati.

Dincolo de relatiile dintre viitorii casatoriti si invitati, un lucru important de care care mirii trebuie sa tina cont este dimensiunea salii sau a gradinii unde vor sa isi celebreze iubirea si sa se asigure ca aceasta este potrivita pentru numarul de persoane pe care doresc sa il aiba langa ei.

Toate aceste lucruri sunt mai complicate decat suma iar acum ar fi momentul potrivit, daca cei doi nu au facut acest lucru pana acum, sa ia in considerare sfatul profesionist al unui organizator de nunti. Nu exista o alta persoana mai calificata care sa planifice fara cusur un eveniment atat de important si, mai ales, care sa stie cum sa impace gusturile mirilor cu bugetul de care dispun acestia. De aici inainte, lucrurile se vor simplifica pentru miri pentru ca un organizator profesionist va lua toate grijile de pe umerii celor doi logodnici.

Dupa ce a fost stabilit bugetul si tema, este momentul sa plece in cautarea locului ideal pentru celebrarea nuntii. In momentul in care au gasit decorul mult visat, nu se grabesc deloc daca rezerva si achita o parte din suma cu multa vreme inainte.

Pe de-o parte, se vor asigura astfel ca au la dispozitie ceea ce isi doresc si mai ales, in ziua in care si-o doresc. Mai mult de atat, unele dintre localurile pentru evenimente ofera viitorilor casatoriti reduceri considerabile daca fac rezervarea din timp.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste