Revista Nunta
Tinute & Accesorii

Ghid pentru organizarea nuntii...la masculin

image Postat la: 30.12.2018 - 23:59
image Revista Nunta
Ghid pentru organizarea nuntii...la masculin

text de Sana Nicolau

Mirele pare mai detasat decat mireasa cand se discuta despre nunta? E normal. Si e normal sa fie implicat in cateva aspecte decisive.

De obicei, mireasa este mai preocupată de detalii. Poate de aceea ea pune pe tapet mai cu foc și cu patimă toate lucrurile care se cer rezolvate odată cu planificarea nunții, iar în final chiar ajunge să fie mult mai implicată. Dar, lucru dovedit, bărbații au abilități interesante legate de organizare, talente ce pot fi depistate, lăudate și fructificate. Mai jos am detaliat cele șase responsabilităţi nupțiale pe care mirele poate fi invitat să și le asume, luând câte o povară de pe umerii iubitei lui.

1. CEA MAI BUNĂ DATĂ PENTRU NUNTĂ

Primul lucru la care un mire se va dovedi destoinic este stabilirea unei date optime pentru nuntă – asta, după ce te-a cerut şi aţi discutat când v-ar plăcea să vă sărbătoriţi dragostea în mod oficial. Își va manifesta eficient capacitatea de a descoperi dacă nu cumva data respectivă este prea aproape de o sărbătoare legală, motiv pentru anumiți nuntași să se fofileze, sau dacă taman în ziua aia este şi cel mai Important meci de fotbal al anului, prilej pentru alţi nuntaşi de a dezerta de la eveniment.

2. DELICATA DISCUŢIE CU PĂRINŢII

Când se anunţă o mult-aşteptată nuntă în familie, părinţii, de atâta bucurie, uită de cheltuieli. Ca și cum ar fi câștigat la loterie, se simt îndreptățiți să invite pe toată lumea. Şi cum, de multe ori, dacă aduni colegii de serviciu şi de facultate cu rudele îndepărtate ale celor patru părinţi, ajungi la nişte cifre ameţitoare de invitaţi pe care nici nu-i cunoşti, se impune o discuţie cu părinții încă de la început. Mirele e foarte bun la asta.

3. SPECIALIST ÎN CERCETAREA PIEŢEI

Bărbaţii adoră să petreacă mult timp pe Internet pentru documentare, să compare oferte şi preţuri, să citească păreri pe forumuri despre diversele produse şi servicii. Nu se plictisesc și vin cu o soluţie bine argumentată pentru orice ai avea nevoie. Uite, viitorul tău bărbat ar putea depista cea mai convenabilă cazare pentru prieteni, cel mai ieftin transport pentru rude şi cel mai responsabil fotograf pentru nuntă.

shutterstock_95627596

Foto Nejron Photo/ Shutterstock

4. STRUNIREA BUGETULUI

Nativ, bărbatul este un negociator bun; îi face chiar plăcere să se angajeze într-o competiţie pe care să o întoarcă în favoarea sa. El reuşeşte să-şi ţină cumpătul atunci când i se propune o formaţie de 5.000 de euro, chiar dacă oamenii ăia cântă dumnezeieşte, așa că poate ar fi mai bine ca drămuirea banilor să cadă în sarcina lui. Ştim noi că o mireasă cu diplomație va reuşi să-l înduplece să mai lărgească băierile pungii, acolo unde e chiar important.

5. DISCUŢIILE CU FURNIZORII

De la „cât trebuie să îi dăm fotografului care ne-a făcut poze frumoase la Sfat fără să îl rugăm“ şi până la bacşişurile pentru chelneri după ce petrecerea s-a terminat, mirele știe să gestioneze raporturile cu diverşii furnizori.

6. TICLUIREA LISTEI DE BĂUTURI

Cei mai de seamă băutori prezenţi la o nuntă sunt mai mereu bărbaţii. Asta ne-a convins că tot ei trebuie să se ocupe de cantitatea, de selecţia şi de calitatea băuturilor prezente la petrecere. Sigur, mireasa va avea un rol consultativ, se va asigura că există ceva delicios şi încântător colorat şi pentru doamne.

Foto prima pagina OmeInytski/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste