Revista Nunta
Foto/Video

Fotograful de nunta, pictorul modern al amintirilor tale

image Postat la: 02.04.2015 - 12:01
image Revista Nunta
Fotograful de nunta, pictorul modern al amintirilor tale

Unul dintre cele mai importante elemente in organizarea unei nunti, acolo sus in top 5, alaturi de rochie, mancare, muzica si bautura, se afla fotograful. Florile se vor ofili si rochia de mireasa, in cel mai bun caz, va sta ascunsa in sifonier pana cand se va ingalbeni. Cele care vor ramane pentru totdeauna cu tine sunt fotografiile. Tocmai de aceea, alegerea fotografului de nunta este una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua in ceea ce priveste cea mai frumoasa zi a nuntii tale. Cu siguranta un fotograf care stie ce face va sti sa redea in imagini toate acele sentimente puternice de care iti vei aminti cu drag si pe care le vei retrai peste ani atunci cand rasfoiesti albumul de nunta. De aceea, intre miri si fotograf trebuie sa se nasca pe loc o legatura de suflet. Prin urmare, iata cateva trucuri pentru a gasi cea mai potrivita persoana care sa imortalizeze ziua nuntii.

1. Trebuie sa te asiguri ca e fotograf de meserie si din asta isi castiga painea. In ultimii cativa ani, din ce in ce mai multi oameni care au un aparat de fotografiat si stiu sa se joace cu cateva inimioare in Paint se autoproclama fotografi profesionisti. In general, costurile lor sunt destul de joase insa si rezultatele sunt pe masura. Persoanele care practica aceasta meserie in fiecare zi scot, de regula, imagini de calitate net superioara celorlalti, chiar daca cer ceva mai mult decat fotografii de weekend.

2. Cauta feedbackul dat de alti tineri casatoriti, precum si aprecieri ale comunitatii de specialitate care sa ateste ca fotograful are experienta necesara.

3. Cere un intreg album facut la o singura nunta. De multe ori, pe site-urile personale sau pe paginile de socializare, se regasesc doar varfurile, cele mai bune dintre cele mai bune fotografii. De aceea este important sa le vezi si pe cele care nu au fost alese, tocmai pentru a te convinge de priceperea acestuia.

 

4. Pune cat mai multe intrebari. Nu iti fie teama, nimeni nu trebuie sa se simta cicalit daca este intrebat despre natura meseriei practicate mai ales atunci cand vine vorba de semnarea unui contract. Pana la urma, intalnirea cu un fotograf de nunta trebuie sa decurga ca orice alt interviu de angajare.

5. Intereseaza-te daca are o limita de fotografii pe care poate sa vi le ofere. In mod normal, la o nunta se strang in jur de 1000 de fotografii, poate si mai multe. De aceea, daca fotograful e dispus sa ofere mai putin de atat, e cazul sa iti reconsideri optiunea.

alegerea-fotografului-de-nunta

6. Semneaza un contract dar citeste-l foarte bine inainte. Este extrem de important ca acesta sa prevada comisionul oferit, numarul de imagini, orice alt serviciu aditional, intervalul de timp in care fotograful se va afla alaturi de tine precum si perioada de timp in care iti va livra produsul finit.

7. Fa-ti o lista cu dorinte apoi discuta-le cu fotograful. Este foarte important ca acesta sa inteleaga de la inceput ce iti doresti si iti poate da cele mai bune sfaturi pentru implinirea visului tau si, de asemenea, iti poate oferi solutii alternative pentru evenimente neprevazute.

 

8. Ofera-i informatii legate de povestea voastra de dragoste, de locul unde se va desfasura ceremonia, de restaurant, povesteste-i ce flori ti-ai ales, cum arata rochia si locurile in care iti doresti sa faci sedinta foto de cuplu. Pentru a surprinde esenta iubirii voastre, un fotograf va avea nevoie de toate aceste detalii.

9. Nu alegeti pachetul cel mai ieftin. Fotografiile de nunta sunt ultimul domeniu din care ar trebui sa restrangeti bugetul. Se pot face concesii pentru orice alt lucru insa nu pentru fotografii. Asa cum spuneam la inceput, acestea sunt martorii tacuti care vor dainui peste ani si ani. Tocmai de aceea, trebuie sa fie la o calitate superioara. De multe ori, cel mai ieftin pachet va poate lasa cu un gust amar si cu un regret de care nu veti mai putea scapa. Cel mai bine ar fi sa cercetati bine mai multe oferte si sa o alegeti pe cea care vi se potriveste cel mai bine si care va ofera tot ce ati visat.

 

10. Intereseaza-te cat dureaza pana primesti albumul de nunta. Uneori, in functie de numarul de comenzi, in cateva saptamani, fotografiile de nunta pot ajunge la tine. Alteori dureaza destul de mult, pana la cateva luni, in functie de numarul de nunti pe care il are fotograful si de complexitatea procedurilor.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste