Revista Nunta
Flori si deco

Florile, punctul central in paleta cromatica a nuntii

image Postat la: 13.08.2015 - 01:01
image Revista Nunta
Florile, punctul central in paleta cromatica a nuntii

Atunci cand incepi sa iei in calcul paleta cromatica pe care vrei sa o folosesti la nunta, trebuie sa tii cont de acelasi criteriu ca in lumea modei: culorile trebuie sa se potriveasca, nu sa se asorteze. Daca vei opta pentru fete de masa, servete, marturii, aranjamente centrale, buchet de mireasa, cocarde si alte mici detalii intr-o singura culoare, petrecerea de nunta va parea lipsita de personalitate. Chiar si asa, exista o solutie si pentru mirii si miresele indragostite de o anumita culoare: variatia de tonuri si de texturi care vor da senzatia unei nunti tematice, fara s-o transforme intr-un sablon.

 

Rosu

In general, astfel de flori si aranjamente sunt potrivite oricarui tip de nunta si indiferent de anotimp. Rosu este culoarea iubirii si a pasiunii iar un buchet de mireasa in aceasta culoare este un simbol al iubirii statornice si care va dura pentru totdeauna. In acelasi timp, rosul este o culoare care aminteste de sarbatoarea Craciunului si, prin urmare, este recomandata inclusiv pentru nuntile de iarna, atat in buchetul de mireasa cat si in aranjamentele centrale. Dincolo de clasicii trandafiri, florile de nunta pot fi alcatuite din amaryllis, anemone, ranunculus si ilex.

buchet-de-mireasa-rosu

 

Oranj

Cu siguranta portocaliul este o culoare mai rar intalnita in tematica de nunta insa acest lucru o face cu atat mai originala. In general, aceasta trebuie alaturata culorilor mai reci sau subtonurilor sale si este foarte potrivita pentru nuntile de vara pentru ca aminteste de caldura soarelui si de bogatia lanurilor de grau. In ceea ce priveste florile in aceasta nuanta care pot impodobi petrecerea de nunta si din care poate fi alcatuit buchetul de mireasa, atunci acestea sunt freziile,trandafirii, strelitia, ranunculus, alstroemeria si crinii asiatici.

buchet-de-mireasa-portocaliu

 

Galben

In general, culoarea galbena este mai des intalnita decat portocaliu, cu atat mai mult in cadrul nuntilor cu tematica usor rurala. In general, galbenul simbolizeaza veselia, este o culoare calda si poate fi alaturata atat altor nuante la fel de calde, precum si celor reci. Freziile si trandafirii sunt doua dintre cele mai populare optiuni de flori galbene, alaturi de margaretele cu mijloc parca frant din astrul zilei, floarea soarelui si ranunculus. Nuntile de toamna pot fi impodobite si cu bogatele flori de crizanteme si gerbera, precum si cu  butonasii veseli de craspedia.

buchet-de-mireasa-galben

Verde

De departe cea mai inedita alegere pentru o nunta, verdele este culoarea care poate da multa personalitate acestui eveniment. La prima vedere, un astfel de aranjament poate parea rece insa, in fapt, alaturat unor mici accesorii, va da un aer proaspat si plin de viata petrecerii de nunta. Aceasta culoare este potrivita in orice sezon si pentru orice tema. In plus, este usor de alaturat langa orice alta culoare. Plantele suculente, orhideele, crizanteme sau anumiti boboci de trandafiri sunt optiunile ideale pentru aranjamentele de pe mese si buchetul de mireasa in care sa predomine verdele.

buchet-de-mireasa-verde

Albastru

La prima vedere, este greu, daca nu cumva imposibil sa construiesti o nunta tematica in jurul culorii albastre. In general,in natura se gasesc destul de putine flori albastre. De altfel, ca nota, la nunta nu sunt recomandate farfuriile albastre decat daca doriti ca acestea sa se intoarca la bucatarie neatinse. In lumea naturala, exista foarte putine lucruri pe care oamenii le pot manca si, prin urmare, o farfurie albastra va desemna, involuntar, ceva necomestibil.

In ceea ce privest florile pentru nunta in aceasta culoare, prima optiune este evidenta: hortensia. Bulgarii bogati ai acestei flori pot alcatui superbe buchete de mireasa si, accesorizate corespunzator, pot fi usor de adaptat. De asemenea, delphinium, muscari sau lisianthus si orhidee sunt doar cateva dintre florile albastre care pot fi asezate cu succes in orice aranjament de flori.

buchet-de-mireasa-albastru

Indigo

Sunt extrem de rare nuntile in care predomina culoarea indigo. De regula, aceasta, precum si violetul, este alaturat pastelurilor roz si mov pentru ca se pun foarte bine in evidenta. Tocmai de aceea, aranjamentele si buchetele de mireasa indigo sunt gesturi curajoase si mai usor de realizate decat pare. De la orhidee si levantica pana la trandafiri, lisianthus, frezii, chiar si lalele, exista o larga varietate de flori care pot fi alaturate armonios pentru o nunta cu o tema absolu inedita.

buchet-de-mireasa-indigo

Violet

In ceea ce priveste ultima culoare a curcubeului, violetul se regaseste rar in aranjamente monocrome. Chiar si asa, este o optiune mai populara decat s-ar crede insa, in general, asa cum spuneam si mai sus, de cele mai multe ori, mirii si miresele prefera diferite subtonuri ale acestei culori. Cat despre florile in aceasta culoare, acestea sunt aproape nenumarata, de la cale, orhidee si trandafiri pana la iris, delphinium sau frezii.

buchet-de-mireasa-violetfoto prima pagina: Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste