Revista Nunta
Flori si deco

Flori de sezon pentru nunta

image Postat la: 30.12.2015 - 16:58
image Revista Nunta
Flori de sezon pentru nunta

Unele dintre cele mai importante investitii pe care orice cuplu le face in ziua nuntii sunt florile care vor decora evenimentul. De la buchetul de mireasa pana la cel al nasei, lumanari, cocarde, aranjamente pentru mese si alte astfel de detalii florale, fiecare mireasa incearca sa isi reflecte personalitatea in soiurile si modelele alese. Desigur, astazi numeroase flori sunt disponibile si in afara sezonului specific insa este important de mentionat faptul ca acestea sunt ceva mai scumpe, in primul rand pentru ca sunt de import si, in al doilea rand, pentru ca acestea pot fi mai mici ca dimensiune, drept pentru care pentru un buchet sau un aranjament mai plin vor fi necesare mai multe fire. Cea mai simpla modalitate de a alege florile de nunta si, in acelasi timp, care duce la economisirea banilor este in functie de sezon. Prin urmare, iata ce flori spectaculoase de sezon gasesti pentru aranjamentele de nunta care iti pot salva buzunarul.

Flori de primavara

Florile de primavara compenseaza prin prospetime ceea ce poate lipsi prin varietate. In general, in cazul tarii noastre, nuntile acestui sezon au loc in a doua parte a anotimpului, dupa ce se termina postul Pastelui si pana in postul Sfintilor Petru si Pavel. Cele mai inedite dintre buchetele si aranjamentele de nunta pentru nuntile de primavara pot fi alcatuite din crengutele inflorite ale pomilor fructiferi, de exemplu. Liliacul si bujorul sunt doua dintre cele mai indragite flori de primavara pentru care miresele opteaza destul de des. Tot in fruntea clasamentului in acest anotimp se numara si lacramioarele insa din cauza dimensiunilor mici, un buchet mic exclusiv din aceste flori poate fi mai scump decat unul de dimensiuni generoase obtinut din trandafiri. Tot in acest sezon, cele mai populare flori sunt zambilele si freziile.

liliac

Flori de vara

Cu siguranta aceste este cel mai darnic anotimp in ceea ce priveste disponibilitatea florilor. In ultimii ani, florile de camp sunt din ce in ce mai solicitate pentru buchetele si aranjamentele de nunta, flori carora li se alatura gypsophila, cunoscuta popular si sub numele de floarea miresei, precum si floarea soarelui sau parfumata levantica. Trandafirii sunt la mare cautare pe tot parcursul anului insa cu siguranta in timpul verii exista soiuri mai spectaculoase si chiar mai inmiresmate. Tot in timpul verii, anemonele pot inlocui cu succes macii delicati in aranjamentele cu flori de camp.

 

Flori de toamna

Finalul ciclului vegetal aduce cu sine o sumedenie de flori in culori solare, usor de adaptat in functie de tema nuntii, indiferent care ar fi aceasta. Cu siguranta regina florilor de toamna ramane crizantema insa aceasta poate fi insotita cu succes de trandafiri, dalii spectaculoase si, desigur, completate de orhideele disponibile pe tot parcursul anului. In cazul mireselor care isi doresc buchete in linii inedite, atunci gladiolele sunt o optiune la fel de potrivita pentru nuntile de toamna.

 

Flori de iarna

In mod surprinzator, anotimpul rece nu este deloc saracacios in ofertele florale disponibile. Chiar daca pamantul este acoperit de zapada, in cea mai importanta zi din viata lor, miresele pot strange in maini buchete de amaryllis, trandafiri, chiar si frezii. Toate acestea, in functie de dorintele miresei, pot fi insotie de crengutele de brad si de alte mici accesorii vegetale tipice acestui anotimp, pentru a prinde in buchet un strop din spiritul sarbatorilor de iarna.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste