Revista Nunta
Flori si deco

Flori de primavara pentru nunta

image Postat la: 10.03.2016 - 01:49
image Revista Nunta
Flori de primavara pentru nunta

Nuntile de primavara sunt invaluite intr-un aer delicat de romantism si sunt predominate de tonuri pastelate. Florile disponibile exlusiv in acest anotimp alcatuiesc un decor cu totul aparte si reprezinta unul dintre cele mai importante motive pentru care cuplurile aleg sa isi uneasca destinele in aceasta perioada. Mai mult de atat, cele mai multe dintre locatii au reduceri speciale in acest anotimp si nu sunt atat de aglomerate. In plus, temperaturile placute din lunile de primavara permit o diversitate mai mare in alegerea tinutelor pentru nunta, atat in ceea ce ii priveste pe miri, cat si pe invitatii acestora. Desi unele dintre florile de primavara pot fi disponibile si in alte anotimpuri, acum sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar si rezista mai mult in aranjamente si buchetele de mireasa. Prin urmare,iata cateva dintre florile care pot alcatui decorul nuntii perfecte in lunile de primavara.

 

  1. Flori de padure pentru mireasa originala

O nunta cu aer boem poate i infrumusetata cu ajutorul florilor salvatice specifice acestui anotimp. Desigur, exista restrictii evidente in ceea ce priveste dimensiunea acestora, motiv pentru care sunt indicate doar atunci cand mirii isi doresc decoruri florale mai restranse. Cele mai evidente alegeri pentru nuntile care au loc la inceputul lui martie sunt viorelele si ghioceii. Pe langa acestea, toporasii inmiresmati vor fi o surpriza cel putin la fel de placuta pentru invitati insa trebuie mentionat faptul ca, pe cat sunt de parfumate,pe atat sunt de mici aceste flori si, ca urmare, sunt recomandate pentru aranjamentele centrale „plantate” in muschi pentru a aduce un strop de prospetime din inima padurii. De asemenea, micile flori de padure pot fi marturii complet originale daca sunt oferite oaspetilor plantate in cesti de ceai, in care se pot pune ghiocei,branduse,panselute, viorele si toporasi.

 

  1. Buchet de mireasa cu liliac

Liliacul este un detaliu inedit la nunta insa florile care sunt disponibile cu precadere la inceputul lunii mai vor da un plus de farmec si eleganta oricarei petreceri sau ceremonii. Atunci cand cromatica evenimentului este indreptata catre alb, mov sau roz, cu siguranta printre cele mai indicate detalii pentru decorul ideal sunt crengutele inmiresmate de liliac.

shutterstock_276358571

Foto freya-photographer/Shutterstock  
  1. Buchet de mireasa cu bujori
Cu siguranta vedele florilor de primvara sunt bujorii, care pot forma buchete si aranjamente spectaculoase. Culorile in care bujorii pot fi gasiti variaza de la alb la roz pana la rosu inchis, inclusiv galben si soiuri bicolore, motiv pentru care pot fi adaptati cu usurinta paletei cromatice generale. Acestia sunt disponibili cu precadere de la finalul primaverii pana in primele zile de vara, deci au o perioad de inflorire destul de scurta. Desigur, bujorii pot fi procurati si mai tarziu insa la preturi ceva mai mari.  
  1. Buchet de mireasa cu lacramioare
Lacramioarele sau florile de margritar imprastie parfumul specific pe o arie mare in jurul lor si sunt indragite pentru aromele delicate si aspectul romantic. Aranjamentele sau buchetele de mireasa din lacramioare sunt greu de intrecut din punct de vedere estetic insa chiar si in perioada naturala de inflorire, micile bijuterii vegetale au preturi destul de piperate din cauza dimensiunilor reduse.   Foto prima pagina Maya Kruchankova/Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste