Revista Nunta
Flori si deco

Deco: Nunta alb pe alb

image Postat la: 19.10.2016 - 08:40
image Revista Nunta
Deco: Nunta alb pe alb

Daca ar fi sa dau un singur argument, unu si numai unul, care sa ma faca sa cred dar sa cred pentru totdeauna intr-un setup all white acesta este rochia de mireasa. De zeci si zeci de ani, nimeni nu s-a plictisit de rochiile de mireasa, desi sunt (mai mereu) albe. Sau intr-una dintre cele 151 de nuante de alb, asa cum ne invata Pantone ca exista, dar totusi...albe.

nunta-all-white

O prejudecata comuna in legatura cu gama cromatica folosibila la nunti este ca schema all white este... prea curata. Ca un spital. Sau ca in Rai, dar in sensul lui cel mai anost si insipid. Si totusi, in realitate, albul este una dintre cele mai interesante optiuni – vie, sofisticata si versatila. Bejul poate fi plictisitor si prea inexpresiv, crem – prea dulceag.

nunta-all-white-9

Albul insa este perfect. Nu poti sa te plictisesti vreodata de „vocabularul“ paletei de alb, care sustine mereu un discurs cu patos. Desi albul n-a iesit vreodata din moda, acum, mai mult ca oricand, din cauza suvoiului coplesitor de informatie vizuala, schema all white apare ca una dintre cele mai firesti optiuni.

nunta-all-white-8

Jocul de texturi este infinit, iar ambientul creat este subtil, pur, de o simplitate si de o eleganta aparte. Si, cu riscul sa par cuprinsa de misticism, o sa spun si ca aceasta culoare este un mar emitator de echilibru si armonie: pur si simplu, oamenii sunt mai buni, mai veseli, mai prietenosi intr-un context alb. Albul este cald si confortabil.

nunta-all-white-7

Este ideal pentru micile detalii pufoase, sclipitoare, dragalase, rotunjite care alcatuiesc o nunta, este cea mai buna declinare pentru decoratiuni care altfel ar parea incarcate: vaze, marturii, flori, pietre, inimioare, pampoane, flori, drapaje etc.

nunta-all-white-5

Vintage si hand-made isi gasesc exprimarea de o eleganta suprema in schema „alb pe alb“. Albe, obiectele vechi devin actuale; e interesant sa incluzi in decor cateva piese sofisticate, alese pentru autenticitatea lor de antiques, pentru formele organice, vii, pentru patina.

nunta-all-white-4

Nu e nimic distonant sau agresiv intr-o amenajare de eveniment gandita pe alb; paleta alba da prestanta si substanta unei camere. In plus, albul are o mare calitate: unifica spatii disparate sau cu functiuni diferite, ceea ce devine vital atunci cand nunta ta se desfasoara intr-un spatiu fragmentat (adica oric nu e o hala de evenimente). Fete de masa albe, pampoane albe, spirale din hartie si lampioane albe vor fluidiza spatiul, ii vor da coerenta si sarm.

nunta-all-white-3

Suprapunerile de texturi albe arata spectaculos: matase, sticla, lana, blana, paiete, voal si orice alte materiale iti trec prin minte arata elegant si sofisticat atunci cand abordeaza nuante de la zapada  la frisca si de la unt la bezea. Si ca veni vorba de bezea, daca si meniul este in zona de all white, atingi pragul rafinamentului absolut.

nunta-all-white-2

Text de Liana Vasilescu

Articolul face parte din editia numarul 1, primavara 2015 al Revistei Nunta by Carmen Ionita. Actualul numar al revistei, precum si editiile mai vechi ale acesteia pot fi comandate prin telefon la  numarul 0742242885 sau mesaj privat pe Facebook Nunta si se vor trimite prin curier.

Editia 6 toamna 2016 este disponibila la punctele de presa. De asemenea, se poate comanda la numarul 0742242885 sau mesaj privat pe Facebook Nunta si se va trimite prin curier.

 

Foto interior si prima pagina Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste