Revista Nunta
Rochii de mireasa

Cum să NU alegi rochia de mireasă

image Postat la: 07.02.2019 - 20:36
image Revista Nunta
Cum să NU alegi rochia de mireasă

Text de  GIA BĂCIOIU BRIDE STYLIST & BLOGGER TheUrbanDiva.com

 

Te măriți? Mantra ta: port ce vreau!

Momentul mult așteptat a sosit! Iubitul a primit un DA din suflet, planificarea nunții a început deja. Pentru mireasă, poate cel mai important punct de pe agendă este găsirea rochiei perfecte! Unele s-au pregătit toată viața pentru asta, altele simt deja presiunea alegerii unei singure rochii din mii de variante; unele cred că știu exact ce își doresc, iar altele poate nu au nici cea mai mică idee de unde să înceapă. Indiferent în ce categorie te afli, știu exact cum te simți. Îți cunosc entuziasmul, dar îți intuiesc și întrebările. Știu că în nici o zi și cu nici o altă ocazie, o rochie nu va însemna mai mult pentru tine, pentru că în nici o zi și cu nici o altă ocazie nu va conta mai mult cum arăți, cum te simți și ce imagine a ta va purta el în suflet, pe veci. Vei pierde ore în șir pe Pinterest, vei citi articole pe net și vei răsfoi revistele. Vei găsi zeci, poate sute de rochii pe care ți-ar plăcea să le încerci. Vei descoperi trenduri și poate te vei uita curioasă pe care să îl alegi, care ți s-ar potrivi. Dar. Dacă există un moment în care ar trebui să spui clar: „Nu știu și nici nu mă interesează ce se poartă“, acela este când îți alegi rochia de mireasă.

Am crescut printre mirese de la 7 ani, mi-am petrecut copilăria în ate­lierul părinților mei privind fascinată cum ia naștere o rochie de mireasă, ca mai apoi să lucrez ca designer full-time timp de 10 ani. Am văzut infinit de multe modele de-a lungul timpului de n-aș putea să le număr; am răsfoit sute de reviste, am îmbrăcat mii de mirese și crede-mă că trendurile în domeniul ăsta sunt ceva vag și relativ, că mai degrabă le observi la intervale de 10 ani decât la sezon, că inovațiile sunt rare și liniile în mare cam aceleași. Și, mai important decât orice, ele nu contează. Deloc. Rochia pe care o porți în ziua nunții se alege cu sufletul, poate să fie în stilul anilor ’20, poate fi chiar cea a bunicii, poate să aibă decolteu adânc sau dimpotrivă, poate să urce pe gât. Poate să fie din dantelă, voal sau tafta, poate să fie în mii de variante și, surpriză!, le vei găsi pe toate în magazine. Iar dacă nu o găsești pe cea pe care ți-o dorești, o poți face la comandă.

Rochia mea de mireasă a făcut 8 ani anul acesta și mi se pare la fel de actuală ca și atunci. Dar ca să exemplificăm puțin ce povesteam mai sus, îți propun să luăm „trendurile» pe rând:  

 

Prințesa.

A revenit în actualitate odată cu cea mai recentă nuntă regală, deși Meghan Markle a surprins o lume întreagă prin simplitatea rochiei sale. Dacă mă întrebi pe mine, acest prin­cess look nu a dispărut însă vreodată și nici nu va dispărea. E clasic, atemporal și potrivit oricui își dorește să se simtă „prințesă“ fie doar și pentru o zi. Îl vei găsi în toate colecțiile și în toate maga­zinele, în fiecare an. Stilul simplu și curat al ținutei pur­tate de Meghan se regăsește, evident, în trendurile 2019 – de parcă ea ar fi inventat minimalismul în privința rochiilor de mireasă. Nu l-a inventat, dar, ce-i drept, l-a readus în atenție – demonstrând încă o dată că nu e nevoie de dantele, volane și cristale pentru a străluci în ziua nunții. Asumarea stilu­lui propriu, indiferent care este el, chiar și în cea mai frumoasă zi din viața ta, dă dovadă de maturitate și încredere în sine. Până la urmă, orice îmbraci, în orice moment, arată cine ești și ce simți TU.

printesa

Foto catwalker/ Shutterstock  

 

Dantela.

A fost prezentă în fiecare an și a avut mereu o multitudine de forme, începând cu cea aplicată pe material și terminând cu cele ce lasă să se vadă pielea.

dantela

Foto Dmitry Abaza/ Shutterstock  

 

Aplicațiile 3D.

Sunt o denumire pompoasă pentru flori și forme diverse din dantelă sau din material aplicate în relief pe rochie. Se face asta de 10 ani.

3d

Foto catwalker/ Shutterstock  

 

Rochiile în nuanțe pastelate au revenit și ele pe listă, dar pe la înce­putul anilor 2000 erau poate mai în trend decât acum. Am creat rochii roz, somon, baby blue sau albe cu detalii în culori chiar și intense ca roșu, albastru sau verde. Cromatica exprimă elocvent personalitatea miresei.

pastel

Foto Bondar Ann/ Shutterstock  

 

Rochiile cu accente metalice, argintii sau aurii, nu-s o noutate, dar e bine că au reapărut în „trenduri“, asta însemnând că ai o șansă să le găsești în magazine. Dacă ești mai îndrăzneață, nu te temi de strălucire și rochia clasică îți displace, genul acesta de rochie este tocmai bun și pentru o petrecere glam între prieteni.

metalic

Foto catwalker/ Shutterstock  

 

Fundele.

Dacă îți plac, atunci am vești bune. Designerii și-au adus aminte de ele și propun funde-state­ment, amplasate în zona taliei și pe linia decolteului, fie în față, fie în spate. Cam pe unde se putea pune o fundă, au pus. S-au gândit și la miresele delicate cu un look romantic, așa că se vor găsi modele cu funde fine ampla­sate pe umeri.

funde

Foto catwalker/ Shutterstock  

 

Decolteurile.

Aici, nu raportez nimic nou. Găsești orice, de la decol­teul pudic ce urcă ușor pe gât și până la cel foarte adânc, în opoziție totală cu primul. Dar aș vrea să punctez ceva: decolteul adânc, acela de ajunge aproape spre talie, este recomandat mireselor cu bustul mic spre mediu. Contrar așteptărilor unora, nu a fost creat pentru a pune în evidență un bust generos.

decolteu

Foto Ovidiu Hrubaru/ Shutterstock  

 

Pantalonii ca opțiune pentru mire­sele nonconformiste: există pe lista trendurilor de vreo doi ani deja. Putem spune în sfârșit că e cam singura nou­tate notabilă în acest domeniu din ulti­mul deceniu, căci acum câțiva ani nu prea ne puteam imagina că o mireasă ar alege pantaloni pentru ziua nunții. Opțiunile s-au înmulțit, modelele s-au rafinat, mixând frumos detaliile mas­culine cu cele feminine.

pantaloni

Foto Dmitry_Tsvetkov/ Shutterstock  

 

În privința tendințelor stilistice nupțiale, schimbările se produc greu, lent și au altă ritmicitate – și nici măcar nu e ceva greșit în asta; pen­tru că nunta e ceva personal, rochia vorbește despre mireasa care o poartă și alegerea ei nu trebuie să țină cont de vreun trend. Scurte, lungi, ample sau drepte, foarte ornamentate sau super simple, dintr-o bucată sau cu topul separat, rochie sau pantaloni, cu perle sau cu cristale, rochiile din ziua de azi arată cât de frumoasă e diversitatea.   Foto prima pagina Dneprovsky/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste