Revista Nunta
Spectacol

Cum organizezi o nunta cu tema retro?

image Postat la: 09.05.2016 - 01:18
image Revista Nunta
Cum organizezi o nunta cu tema retro?

Stimati cavaleri, dragi cuconite, in vremurile de demult, viata curgea altfel pe langa oameni. Parca mai vartos si era sorbita mai cu sat. Dupa Primul Razboi Mondial, manati inca de amintirea mortii, europenii au traversat o perioada de inflorire culturala. Perioada interbelica a fost unul dintre cele mai bogate momente din istoria Europei si a tarii noastre, moment in care au luat nastere mari opere de arta si reforme politice. Intregul climat geo-politic s-a schimbat si oamenii au inceput sa calatoreasca mai mult. Spiritul rafinamentul vestic s-a intins catre tarile din estul Europei si s-a impletit cu spiritul local. Tocmai pentru ca a fost un moment atat de intens, de dens si de bogat, perioada interbelica este astazi o permanenta sursa de inspiratie. De la designeri de moda pana la scriitori si organizatori de evenimente, fiecare isi poate gasi  o sursa de inspiratie in aceasta perioada. Tocmai de aceea, astazi iti vom dezvalui cateva trucuri care iti vor transforma nunta intr-un adevarat spectacol al istoriei.

La o astfel de nunta, printre melodiile preferate ale mirilor se pot strecura piese care au cunoscut celebritatea in perioada interbelica, atat pe plan national, cat si international asa cum ar fi tangoul senzual al Zarazei, valsul nr 2 al lui Sostakovici sau piese interpretate de Louis Armstrong si Ella Fitzgerald.

Un alt element care poate transpune oaspetii in acele zile este o cabina foto amenajata cu accesorii ca siraguri lungi de margele, jobene, ochelari, mustati si bastoane care sa redea macar o parte din farmecul acelei perioade. Mai mult de atat, sedinta foto a mirilor poate fi inspirata de vechile portrete ale cuplurilor instarite din anii 30.

shutterstock_94677991

Spiritul vestic s-a impletit la noi cu pasiunea romaneasca in amestecuri nu intotdeauna fericite. Exceptie de la aceasta regula a fost gastronomia care a avut de castigat de pe urma melanului cultural. Astfel, in perioada interbelica, pe mesele romanilor se gaseau preparate traditionale romanesti, preparatele cu influente otomana si, mai nou, rafinatele preparate vestice. Meniul unei nunti de inspiratie retro poate fi adaptate cu usurinta si poate include cateva preparate des intalnite pe mesele de odinioara, asa cum ar fi rata cu sos de portocale, curcan umplut cu castane, ciorba de raci, sarmale din piept de gasca in foi de vita, castraveti in pesmet.

shutterstock_128308844

Pentru a completa paleta culinara, mirele si mireasa pot oferi oaspetilor un candy bar mai putin inedit care sa contina in loc de cake pops, cheesecake si cup cakes apa de trandafir, serbet, dulceata, ciubuc, rahat, briose din aluat si umplutura de cozonac,  peltea, compot, braga si bomboane fondante.

De asemenea, mirele si mireasa trebuie sa adere la un cod vestimentar foarte strict. Mirele poate opta pentru clasicul negru, in timp ce mireasa va fi o aparitie intr-o rochie in linie A, insotita de un voal capela. De asemenea, coafura  trebuie sa fie simpla, insotita de clasicele bucle retro in timp ce bijuteriile purtate de mireasa pot fi scoase din cutia bunicii, pentru o imagine cat se poate de fidela.

shutterstock_337910270 shutterstock_333707555 shutterstock_324366800 shutterstock_162228797

Buchetul traditional de mireasa era compus nu din flori elegante, asa cum il stim astazi, ci din plante aromatice ca menta, levantica, busuioc sau cimbrul. Menirea acestora era sa tina departe deochiul si spiritele rele. Astazi, o mireasa care isi doreste o nunta retro poate opta catre un buchet de mireasa mai putin conventional, mai liber si presarat cu gust, din loc in loc, cu menta, salvie, busuioc.

shutterstock_383854339

Ca o ultima atingere a istoriei, aranjamentele centrale trebuie sa fie neimblanzite si sa oglindeasca, printre altele, inclusiv spiritul romanesc neinvins nici de dictaturi, nici de razboaie.

shutterstock_330345950-18 shutterstock_330345950-5 shutterstock_330345950-4

 

Foto Everett Collection/ Shutterstock, Free-lance/Shutterstock, Voronin76/Shutterstock, Ariadna22822/ Shutterstock, MaskaRad/ Shutterstock, Oleg Baliuk/Shutterstock, glebTv/Shutterstock, ATeam/Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste