Revista Nunta
Spectacol

Cum gestionezi momentele neplacute ale nuntii?

image Postat la: 28.07.2016 - 08:03
image Revista Nunta
Cum gestionezi momentele neplacute ale nuntii?

Ziua nuntii trebuie sa fie un eveniment de vis, absolut perfect insa adevarul este ca mirele si mireasa nu pot controla si nu sunt responsabili pentru fiecare aspect al nuntii, precum si pentru comportamentul invitatilor. Desigur, unele dintre momentele neplacute pot fi prevenite insa cum nimeni nu poate fi stapan absolut peste ceilalti, cu siguranta pot avea loc mici intamplari mai putin placute. Tot ce au mirii si invitatii de facut in aceste cazuri este sa ignore, daca se poate, sau sa stearga din memorie astfel de situatii si sa se bucure de toate celelalte momente frumoase ale evenimentului. Prin urmare,iata cateva dintre cele mai des intalnite neplaceri la nunta si cum pot fi acestea gestionate.

 

Invitatul Gica Contra

De regula, Gica Contra este prezent la fiecare nunta si va gasi ceva de obiectat, indiferent de relatia dintre el si miri sau de perfectiunea evenimentului. In special dupa cateva pahar de vin, Gica Contra o sa devina mai vizibil si mai vocal decat trebuie. Acesta poate aduce reprosuri nefondte mirilor, poate avea pretentii absurde, poate solicita formatiei melodii care nu sunt in repertoriu si, in general, poate avea un comportament sacaitor. In acest caz, mirele sau mireasa trebuie sa delege pe cineva din familie sa atraga atentia insotitorului sau familiei lui Gica Contra si sa il tempereze.

shutterstock_290324549

Copiii galagiosi

Daca invitatii vor veni la nunta insotiti de copii, cu siguranta cei mici nu vor sta ore in sir cuminti pe scaun iar uneori, zburdalnicia lor poate produce mici neplaceri. In acest caz, solutia ideala este organizarea unei mese dedicate exclusiv celor mici sau al unui colt in care sa se gaseasca jocuri si carticele de colorat. Mai mult de atat, anumite firme specializate pun la dispozitia mirilor posibilitatea de a angaja un entertainer care sa ii tina ocupati pe cei mici.

 

Hotul insistent

Uneori miresele isi pregatesc din timp momentul in care sunt furate si comploteaza cu prietenii lor, alteori se lasa furate de oricare dintre invitati. In acelasi timp, nu e nimic gresit daca o mireasa alege sa nu fie furata si sa se bucure de intreaga seara alaturi de invitatii sai insa uneori, cel putin unul dintre ei va vrea musai si neaparat sa fure mireasa chiar daca aceasta nu isi doreste acest lucru. Situatia poate fi destul de delicata pentru ca proaspata sotie se poate simti prinsa intre ciocan si nicovala: pe de-o parte,isi doreste cu siguranta ca invitatul sa se simta bine primit si pe de cealalta parte, nu vrea sa rateze niciun moment din aceasta seara. Solutia de compromis ar fi ca mireasa diplomata sa ii ofere hotului insistent un dans doar cu acesta si eventual un gest simbolic pentru a-l impaca.

 

Invitatii fantoma

Una dintre cele mai neplacute situatii care pot aparea la nunta este lipsa unor invitati care au confirmat deja ca vor fi prezenti. O astfel de absenta poate fi scuzata doar in cazuri extreme, nicidecum pentru ca a aparut un alt eveniment mai interesant intre confirmare si nunta. In acest caz, singura solutie pentru miri este sa nu se gandeasca la cei care nu sunt ci doar sa se bucure de cei care au venit sa petreaca alaturi de ei aceasta zi speciala. La extrema cealalta se afla oaspetii care nici nu confirma, nici nu refuza invitatia si totusi vin la eveniment sau confirma pentru o singura persoana si vin insotiti. In acest caz, mirii sau nasii trebuie sa atraga atentia personalului astfel incat tacamurile suplimentare sa fie asezate discret la masa.

 

Foto IVASHstudio/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste