Revista Nunta
Foto/Video

Cum gasesti cel mai bun fotograf de nunta?

image Postat la: 10.12.2015 - 01:40
image Revista Nunta
Cum gasesti cel mai bun fotograf de nunta?

Spre deosebire de rochie, mancare sau flori, rezultatele unui fotograf de nunta se vor vedea, de cele mai multe ori, abia dupa marele eveniment. Desigur, exista oferte ale locatiilor de nunta care includ si fotografi care se ofera sa descarce imaginile obtinute chiar in seara respectiva insa contractarea unui astfel de serviciu nu este recomandat. Astfel de fotografii pot fi impersonale, nereusite si departe de atmosfera nuntii. Tocmai de aceea, alegerea fotografului pentru aceasta ocazie speciala necesita multa atentie si este unul dintre cele mai importante elemente. Chiar si atunci cand ai un buget restrans, o buna parte din acesta trebuie sa fie alocat unui profesionist desvarasit, care va sti sa capteze si sa redea fidel emotiile din ziua cea mare.

Gasiti-va stilul preferat. Exista mai multe tipuri de fotografii de nunta si un profesionist desavarsit stie cum sa le puna in aplicare insa trebuie sa va hotarati dinainte. Daca sunteti un cuplu spontan, atunci cu siguranta un album de nunta cu fotografii de grup nu va fi pe placul vostru, cum nici daca sunteti un cuplu foarte eleganta, care isi doreste un eveniment formal, pozele de nunta cu aer rustic nu se vor ridica la inaltimea asteptarilor.

fotografie-nunta

Faceti-va temele. Gasirea fotografului de nunta necesita documentare. Cu rabdare, cautati persoanele specializate in aceste evenimente, studiati portofoliile acestora si mai ales, cititi recenziile facute de alte cupluri, insa nu dintr-o singura sursa. Multi dintre ei au conturi pe site-urile de socializare si de aici puteti primi indicii bune insa la fel de bine va puteti indrepta catre forumurile dedicate acestui subiect.

Alcatuiti o lista cu potentiali candidati. Dupa ce ati studiat bine ofertele, alegeti candidatii ale caror servicii se apropie cel mai mult de ceea ce va doriti. O astfel de lista poate cuprinde oriunde intre 10 si 20 de candidati, 20 fiind limita maxima.

Stabiliti intalniri. Pentru ca multi dintre ei au agende incarcate si numeroase evenimente la care trebuie sa participe, cautarea unui fotograf trebuie sa inceapa cu cel putin 6 luni inainte de nunta pentru a avea timp sa studiati munca acestora, si, mai ales, pentru a stabili intalniri cu preferatii vostri, asa cum se intampla la orice interviu de angajare.

Cereti albume foto. Atunci cand stabiliti intalnirea cu fotografii, rugati-i pe acestia sa aduca si un album foto realizat de ei. Cei mai multi au imagini printate si adunate intr-o astfel de colectie iar diferenta dintre o imagine vazuta online si una printata poate spune multe despre calitatea serviciului oferit.

Asigurati-va ca sunteti compatibili. Fotograful este unul dintre cei mai importanti prestatori de servicii din domeniul nuntilor si tocmai de aceea, este importanta compatibilitatea dintre acesta si miri. In general, veti observa foarte usor de la prima intalnire daca aveti idei comune si mai ales, daca intre personalitatile voastre exista acea scanteie care sa duca la o relatie profesionala bazata pe respect si pe incredere.

Cititi cu atentie contractul. Pentru o buna colaborare, trebuie sa va asigurati ca ati inteles exact ce servicii sunt oferite si la ce preturi, astfel incat sa nu fiti taxati suplimentar din cauza unei clauze din contract pe care nu ati citit-o cu atentie sau ca fotografiile ajung la voi mai tarziu decat ati prevazut initial.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste