Revista Nunta
Accesorii

Cum alegi papionul pentru mire in functie de fizionomie?

image Postat la: 10.03.2015 - 15:01
image Revista Nunta
Cum alegi papionul pentru mire in functie de fizionomie?

Vorbeam in urma cu ceva timp despre alegerea corecta a cravatei, ca reguli generale, insa atat de importante mai ales in ziua nuntii. Totusi, unii dintre viitorii miri prefera un papion in locul cravatei, motiv pentru care astazi vom detalia pasii catre alegerea papionului perfect pentru ginere.

Istoria papionului a pornit din secolul al XVII-lea. Pe atunci, mercenarii croati purtau in jurul gatului un soi de esarfa mica pentru a tine gatul camasii inchis. Se crede ca acestea aveau culori diferite pentru a face diferenta de ranguri. Moda a prins pe filiera franceza pentru ca barbatii parizieni s-au indragostit de acest accesoriu. Papionul a devenit astfel un simbol al elegantei si, de multe ori, un semn al unei anumite profesii.

Primul lucru pe care un mire trebuie sa il faca inainte de achizitionarea papionului pentru ziua cea mare este sa se asigure ca se impaca bine din punct de vedere fizic. Prin urmare, trebuie achzitionat un papion ieftin, de proba. Mirele trebuie sa isi dea seama din timp daca se simte comod cu acest accesoriu pentru ca exista si alternative.

papion-mire

Cum alegem papionul?

De obicei, un papion in timpul zilei poate fi purat doar in anumite contexte legate de profesie, cu precadere daca este vorba de o activitate in sfera academica sau de birou. In acest context, un papion colorat este acceptat, chiar si unul cu un imprimeu subtil. De retinut este faptul ca si culorile trebuie sa fie domolite iar rozul, verdele neon sau galbenul tipator nu sunt acceptate. Cat despre imprimeurile pe care le-am mentionat mai devreme, corect este sa ne rezumam la buline sau dungi. Un papion colorat si cu imprimeu floral de exemplu este perfect acceptabil daca este purtat de un copil. Sau de un clovn.

Din ce material trebuie sa fie papionul de mire?

De fiecare data si indiferent de piesa vestimentara sau accesoriul, raspunsul este unul singur: natural. In mod traditional, papionul este confectionat din matase insa acceptate sunt si variantele din bumbac, lana sau un amestec dintre aceste doua materiale.

E drept ca exista multe papioane foarte ieftine pe piata insa de obicei, acestea sunt confectionate din poliester iar aspectul lucios neplacut si cu aer kitschos va fi cu atat mai frapant pe fundalul unui costum de mire.

Cate feluri de papioane exista?

Exista trei feluri de papioane. Intai, si considerate cele mai elegante, sunt papioanele care necesita formarea fundei de mana purtatorului. Apoi exista cele mai populare papioane, cele care sunt gata innodate. La final, exista pseudo-papioanele cu clips. Despre cele din urma nu vom vorbi pentru ca nu sunt potrivite pentru niciun baiat care a implinit varsta de 10 ani, cu atat mai putin sunt potrivite pentru mire.

Asa cum ziceam, este semn de eleganta purtarea unui papion care necesita formarea unui nod cu mana purtatorului. Problema este ca poate fi destul de complicat. Mai mult de atat, daca ceremonia este conceputa ca un white tie, atunci mirele trebuie si trebuie neaparat sa poarte un papion alb. Problema este ca intreaga operatiune poate lasa urme de degete pe mica esarfa iar efectul va fi dizgratios.

Tocmai de aceea, cele mai populare dintre papioane sunt cele care au funda gata facuta. Sunt usor de inchis si de purtat. In orice caz, daca ginerele opteaza pentru purtarea unui papion in ziua nuntii, acesta poate fi alb, asa cum ziceam in cadrul unei ceremonii white tie, sau negru.

Cum alegem papionul in functie de forma fetei?

Diferenta dintre papioane este data nu doar de modalitatea de inchidere, ci si de forma fundei, fiecare dintre aceste tipologii gandita pentru o anumita forma a fetei.

Cel clasic, denumit butterfly, este potrivit unui ginere cu trasaturi faciale proeminente, destul de corpolent si cu gatul scurt.

Papionul ingust, denumit bat wings, este mult mai subtire si poate oferi un aer modern tinutei. In general, un astfel de papion este recomandat mirilor inalti si slabi, cu pometi si structura osoasa in general proeminenta.

Ultimul si probabil cel mai modern, este papionul lance sau diamant. De regula, poate avantaja cele doua tipuri de fizionomii mentionate anterior insa in general, un astfel de papion va pune in evidenta un mire cu o constituie atletica.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste