Revista Nunta
Accesorii

Cum alegi pantofii de mireasa pentru ziua cea mare?

image Postat la: 23.07.2015 - 01:34
image Revista Nunta
Cum alegi pantofii de mireasa pentru ziua cea mare?

Unul dintre ultimele detalii de care cele mai multe viitoare sotii se ocupa sunt pantofii de mireasa. In general, acestia indeplinesc trei criterii mari si late: sa aiba toc inalt, sa fie alb si sa aiba un accesoriu, cum ar fi o fundita sau pietricele sclipitoare. In ceea ce priveste inalimea potrivita sau calapodul, aceste aspecte nu sunt luate in considerare si astfel, ajungem la imaginea clasica a miresei care nu se poate ridica de la masa sau care isi va petrece in picioarele goale seara nuntii pentru ca frumosii, sculpturalii si nejustificat de scumpii pantofi de mireasa i-au facut basici si au batut-o pana la sange,incat se simte ca mica sirena, atunci cand pasea pe pamant. Daca va intrebati cum se simtea sirenuta, in povestea originala a lui Hans Christian Andersen, fiecare pas era un chin, ca si cum cineva ar fi implantat un cutit in talpile fetei la fiecare pas. Orice femeie care a purtat o pereche de pantofi divini insa diabolic de incomozi va intelege perfect acest sentiment. Acest lucru nu inseamna ca de dragul comoditatii, trebui sa porti tenesi sub rochie pentru ca oricum nu se vad de poale insa cu siguranta exista un compromis intre eleganta si confort.

 

  1. Nu te arunca direct la sectiunea cu pantofi de mireasa

Pentru simplul motiv ca sunt etichetati astfel, pantofi absolut obisnuiti pot ajunge la sume exorbitante. De aceea, ar fi indicat sa iti cauti perechea ideala de pantofi pentru ziua nuntii intre toate celelalte perechi obisnuite.

pantofi-nunta

  1. Daca nu esti obisnuita sa mergi pe tocuri, nu incepe in ziua nuntii.

Viitoarele mirese care au deja acest exercitiu se vor descurca onorabil in aceasta zi, insa pentru cele care nu merg in mod regulat incaltate in pantofi cu toc, cele 24 de ore in care vor fi mirese nu sunt cel mai bun moment in care sa experimenteze cu picioarele lor.

 

  1. Pantofii si rochia trebuie sa se potriveasca, nu sa se asorteze

O veche regula de amintire comunista spune ca geanta, pantofii si curelele doamnelor trebuie sa se asorteze iar acest lucru va asigura succesul oricarei tinute insa acasta afirmatie nu poate fi mai departe de adevarat. Daca ne oprim doar la rochia de mireasa, e de retinut faptul ca pantofii nu trebuie sa fie o prelungire a rochiei, o uniforma din satin si prevazuta cu pietricele sclipitoare. Cele doua elemente trebuie sa se completeze unul pe celalalt cu un eventual joc de texturi si de nuante.

 

  1. Pantofii de mireasa trebuie sa fie de calitate

Daca nu ti se pare impotriva eticii sa porti lucruri din piele, atunci cacest material este optiunea ideala pentru pantofii de mireasa. Desigur ca sunt ceva mai scumpi decat altii insa de cele mai multe ori, sunt mai moi si, in ciuda faptului ca sunt purtati 24 de ore, nu lasa un miros neplacut la talpi.

 

  1. Pantofii de mireasa trebuie sa fie comozi

Nu doar ca o mireasa va sta foarte mult in picioare in ziua nuntii, insa este posibil sa parcurga anumite distante pe jos si sa danseze toata seara. Toate acestea sunt imposibile daca miresele poarta pantofi frumosi, insa din cauza carora nu se pot misca de pe scaun. De aceea, este recomandat faptul ca mireasa sa isi achizitioneze pantofi modelati pe calapodul ei obisnuit si sa nu experimenteze in ziua nuntii.

 

  1. Pantofii de mireasa trebuie alesi cu destul vreme inainte de nunta

Acest lucru nu are nimic de-a face cu sezoanele de reduceri, ci mai degreaba cu comoditatea si lejeritatea acestor pantofi. Dupa achizitionarea lor, este indicat ca acestia sa fie purtati prin casa mai multe zile la rand si cat se poate de mult pentru ca, in acest fel, mireasa poate fi sigura ca pantofii sunt comozi. In caz contrar va avea suficient timp incat sa ii schimbe.

 

  1. Pantofii de mireasa trebuie sa aiba rezerve

In ziua nuntii, multe mirese pot ramane fara pingele de la focul jocului, poate fara flecuri sau cine stie ce fundita. Mai important de atat este, insa, faptul ca pantofii de mireasa, in ciuda masurilor de precautie, le pot provoca basici si bataturi. In aceast caz, este foarte indicat ca mireasa sa aiba aproape o pereche de balerini si un leucoplast, pentru orice eventualitate.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste