Revista Nunta
Viata de familie

Cum alegeti primul vostru apartament?

image Postat la: 15.07.2019 - 11:49
image Revista Nunta
Cum alegeti primul vostru apartament?

Intemeierea unei noi familii aduce dupa sine si nevoi noi. La modul ideal, primul lucru pe care il vor face tinerii casatoriti va fi sa-si cumpere un apartament. Au nevoie de spatiul propriu, de intimitate si de pregatirea venirii pe lume a unui mostenitor. Stim cu totii ca a locui impreuna cu socrii nu este aproape niciodata o idee buna. Prin urmare, iata care sunt aspectele pe care ar fi bine sa le urmariti cand va cumparati primul vostru apartament:


1. Pretul
Totul se invarte in jurul banilor si cu cat dispuneti de mai multi, cu atat ii puteti oferi familiei voastre apartamentul visat. Dar daca n-aveti bani pe care sa-i intoarceti cu lopata, incepeti sa prospectati piata cu sase luni sau chiar un an inainte de a-l cumpara. Vizionati apartamente noi din cartiere rezidentiale ori unele mai vechi si bine intretinute. In functie de cum evolueaza piata imobiliara, puteti avea norocul sa gasiti apartamentul dorit la un pret rezonabil.

2. Zona
In functie de nevoile voastre, de unde este situat locul de munca sau de zona in care stau parintii care va mai ajuta din cand in cand, optati pentru o zona al carei pret vi-l permiteti. Bineinteles ca daca suntem din Bucuresti, toti am vrea sa stam in Primaverii, dar dorintele trebuie sa fie realiste. Puteti gasi un apartament modern intr-un cartier rezidential aflat la periferia orasului, dar care sa va ofere tot confortul de care aveti nevoie (mijloace de transport, centre comerciale, scoli, gradinite etc)

Credit foto: Shutterstock

3. Spatiul
Tinerii casatoriti au impresia ca si o garsoniera le-ar fi de ajuns ca sa-si traiasca marea dragoste, dar luati in calcul ca pe viitor este foarte posibil sa apara si un copil sau poate doi. Asadar, fiti prevazatori si incercati ca primul vostru apartament sa aiba suficient spatiu, incat sa gazduiasca mai mult de doua persoane. Apoi, fiti atenti la detalii: vreti living deschis sau vreti bucatarie cu usa? Vreti un balcon mic sau mare? Vreti sa aveti si un loc de lucru, un birou? Iata cateva aspecte la care trebuie sa va ganditi cand porniti la drum.

4. Siguranta
Este foarte important ca in locul in care va mutati si in care se presupune ca veti locui destui ani, sa va simtiti in siguranta. Interesati-va, daca nu stiti deja, care sunt locurile rau famate din orasul in care veti locui si evitati-le. Oricat de ieftin si frumos ar fi apartamentul dintr-o zona cu delincventa ridicata, nu merita sa riscati. De asemenea, luati in calcul si siguranta pe care o ofera cladirea propriu zisa. E foarte important sa stiti din ce materiale este construit blocul, care este riscul in caz de cutremur sau orice alta calamitate.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste