Revista Nunta
Costum de mire

Costum de mire, stil și alte lucruri esențiale bărbătești pentru ziua nunții

image Postat la: 08.02.2019 - 18:50
image Revista Nunta
Costum de mire, stil și alte lucruri esențiale bărbătești pentru ziua nunții

Text de EMANUEL IUHAS, personal style blogger, online endorser, fashion PR, event specialist www.emanueliuhas.com   Untitled

 

Atitudinea

Pentru cea mai importantă zi din viaţa ta, trebuie să te mobilizezi şi să laşi stresul şi emoţiile deoparte, să te bucuri la maximum de tot ce ţi se întâmplă şi să debordezi de bună dispoziţie – în fond, despre asta ar trebui să fie nunta: despre ea şi despre tine, în cea mai bună versiune a voastră.

 

 Pantofii

Este evenimentul vieţii tale, aşa că poţi să fii mai creativ. Eu, spre exemplu, am optat pentru o pereche de loafers regali, la care am purtat şosete invizibile. Dacă nu-ţi permite contextul, alege totuşi o pereche specială, din piele lăcuită.  

 

Costumul

Trebuie să fie perfect. Acum este momentul să îţi faci unul la comandă, pe măsura ta. Opţiuni sunt o sumedenie pe piaţă: fă puţin research şi alege să îl faci la un brand cu tradiţie în made-to-measure. Modelul, culorile şi textura trebuie să le alegi în funcţie de rochia viitoarei tale doamne, dar şi ţinând cont de localul în care veţi face nunta.

shutterstock_600200720

 

Cămaşa

La fel ca şi costumul, trebuie făcută pe măsură. Cu manşetă pentru butoni şi guler special pentru papion. Pentru a doua parte a petrecerii, îţi recomand să ai una clasică, albă, de schimb! Îmi vei mulţumi după.  

 

Accesoriile

Toate trebuie să fie într-o armonie stilistică (şi) sau cromatică. De la papion şi batistă până la butoni şi șosete. Dacă eşti genul creativ, poţi purta unul dintre aceste accesorii în propriul tău stil. Dar ţine minte, doar unul dintre ele! Dacă alegi o batistă creativă, păstrează restul accesoriilor într-o zonă neutră.  

 

Parfumul

Îţi va fi semnătură olfactivă pe tot parcursul zilei şi, de-a lungul vieţii, îţi va reaminti clipele trăite în ziua nunţii. Studiază cu atenţie acest aspect şi alege corect, având în minte că nu trebuie să laşi dâre parfumate pe zeci de metri în jurul tău.  

 

Frizura

Pentru un look complet, până în vârful ultimului fir de păr, frizura trebuia şi ea gândită şi testată înainte de ziua nunţii. Stai în zona ta de confort, nu experimenta vreo nebunie pentru ziua cea mare. Îţi recomand doar să faci o sesiune de grooming (tuns, spălat, tonic, aranjat) cu o zi înainte de eveniment. Vei fi ca proaspăt scos din cutie!  

 

Locaţia

Chiar dacă ea o să aibă tendinţa să se implice cronic în organizarea fiecărui detaliu al nunţii, oferă-i ajutor şi găsiţi împreună locaţia perfectă pentru evenimentul vostru. Alături de decor, va fi prima impresie pe care o vor avea invitaţii voştri, şi tu ştii că prima impresie contează.  

 

Muzica

Alături de locaţie şi decoraţiuni, va fi cel mai important element al atmosferei petrecerii voastre. Nu te zgârci la buget şi fă alegerea corectă. Îţi recomand să studiezi piaţa, să urmăreşti ce au mai făcut înainte şi să le dai recomandări de playlist.  

 

Amintirile

Sunt şi în mâna furnizorilor de servicii foto-video. Te rog să fii darnic, să optezi pentru oameni talentaţi, experimentaţi şi cu viziune, pe care să îi întâlneşti personal şi înainte de eveniment. E important să aveţi o relaţie de amiciţie, fără trac, pentru a fi imortalizați cât mai naturali.  

 

Asumarea

Reţine, te rog, că începând cu ziua nunţii trebuie să îţi asumi rolul de cap de familie, protector şi domn al doamnei tale (chiar dacă ai făcut-o şi până atunci). Fii sigur pe tine, ascult-o, răsfaţ-o şi oferă-i cea mai bună versiune a ta. Atunci, în ziua nunţii, şi în fiecare zi petrecută în calitate de soţ şi soţie.  

 

Foto interior Fabian Tatomirescu, Roman Samborskyi/ Shutterstock

Foto prima pagina El Nariz/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste