Revista Nunta
Spectacol

Codul stilistic si de relationare cu domnisoarele de onoare

image Postat la: 25.04.2016 - 00:17
image Revista Nunta
Codul stilistic si de relationare cu domnisoarele de onoare

Traditia domnisoarelor de onoare pare a fi datata in Evul Mediu, atunci cand alaiul miresei era format, pe langa famile, din catev fete de-o statura si de varste apropiate cu mireasa, imbracate asemanator cu aceasta. Astfel, orice gand necurat sau duh rau nu ar fi gasit mireasa si era pazita de orice blestem. Astazi, rolul domnisoarelor de onoare este sa o ajute pe mireasa, atat in perioada organizarii acestui eveniment, cat si in timpul petrecerii. Sarcinile acestora sunt diferite de la zona la zona pentru ca in anumite regiuni ale tarii, ele il insotesc pe mire pana la casa viitoarei sotii si, desigur, in functie de preferintele cuplului. Spre exemplu, una dintre sarcinile traditionale ale domnisoarelor de onoare era prinderea florilor in piepturile invitatilor insa din ce in ce mai multe cupluri renunta la astfel de gesturi.

Rochii pentru domnisoarele de onoare

Primul lucru la care se gandeste toata lumea atunci cand vine vorba de domnisoarele de onoare este tinuta acestora. Bunele maniere dicteaza ca domnisoarele de onoare si mireasa sa ia o decizie impreuna in acest sens. Daca fiecare domnisoara de onoare vrea un alt model de rochie insa se pun de acord asupra nuantei, atunci acestea pot fi achizionate de fiecare dintre ele separat, insa la fel de bine mireasa le va achita rochiile. Totusi, intr-o astfel de situatie, trebuie stabilit un buget egal pentru fiecare dintre ele. rochii-domnisoare-de-onoare O alta varianta, mai putin indragita, este ca domnisoarele de onoare sa poarte acelasi model si aceeasi culoare la rochie. Nu este nimic gresit in aceasta varianta insa chiar daca atentia nu va fi indreptata in primul rand asupra lor, fiecare dintre ele va dori sa se simta bine la un astfel de eveniment special si trebuie ales un model de rochie care sa le puna in valoare pe toate. De regula, in acest caz, mireasa este cea care achita rochiile fetelor. In cele din urma, mireasa si domnisoarele de onoare pot alege o anumita culoare pentru rochie iar fiecare dintre fete isi poate alege modelul preferat. In acest caz, este recomandat ca tinutele sa fie executate pe comanda cu material cumparat impreuna si cheltuielile pot fi impartite intre mireasa si domnisoarele de onoare.  

Cine poate fi domnisoara de onoare?

Domnisoarele de onoare sunt prietene apropiate sau rude ale miresei de care aceasta se simte legata sufleteste. Tocmai de aceea, este un gest lipsit de eleganta sa te autopropui domnisoara de onoare. Mireasa se poate simti obligata sa accepte chiar daca nu isi doreste acest lucru. Tocmai de aceea, propunerea trebuie sa vina din partea miresei iar decizia ei trebuie respectata si acceptata fara meschinarie.  

Ce trebuie sa faca o domnisoara de onoare? Pana la nunta, mireasa se poate sfatui cu domnisoarele de onoare cu privire la florile de nunta, la rochie, la accesorii sau chiar in ceea ce priveste meniul. In acelasi timp, acestea le poate ruga sa o insoteteasca la cumparaturi. Daca programul domnisoarelor de onoare nu coincide, atunci mireasa le poate lua cu ea pe rand, pe una dintre ele atunci cand alege florile, pe alta la probele pentru rochie si tot asa, astfel incat niciuna dintre ele sa nu se simta exclusa. In ziua nuntii, domnisoarele de onoare sunt cele care o pot ajuta pe mireasa sa se imbrace, poate chiar sa ajute la rezolvarea micilor urgente din acea zi sau sa primeasca invitatii in casa miresei daca aceasta se afla la machiaj.  

Foto Alexander Tolstykh/ Shutterstock, Tanyagonchar/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste