Revista Nunta
Protocol si ceremonie

Codul bunelor maniere la nunta

image Postat la: 29.10.2015 - 01:01
image Revista Nunta
Codul bunelor maniere la nunta

Nunta este un eveniment unic si pentru multi dintre noi, fara sa fie de mirare, este cea mai importanta si cea mai fericita zi a vietii. Din acest motiv, nunta trebuie planificata in asa maniera incat sa reflecte gusturile si personalitatile celor doi care au ales sa isi uneasca destinele pentru vecie.Totusi, nu trebuie pierdute niciun moment din vedere cateva reguli de eticheta, menite nu doar sa dea eleganta si importanta cuvenita unui astfel de eveniment, ci sa asigure si buna desfasurare a acestuia. Pentru ca este o situatie de multe ori inedita, codul bunelor maniere aplicate la nunta au darul de a oferi cateva puncte de reper in organizarea nuntii si de a usura atat sarcina mirilor, cat si a familiilor acestora. Mai mult de atat, rostul acestora nu este limitarea nuntii in anumite standarde, ci asigurarea confortului si a bunei dispozitii.

Reguli de bune maniere pentru miri

Gazdele serii sunt mirele si mireasa si, prin urmare, prima sarcina a acestora este sa se asigure ca toti invitatii sunt primiti si tratati asa cum se cuvine. Obiceiul la noi este ca fiecare oaspete sa fie intampinat la intrare de catre cei doi casatoriti, precum si de nasii acestora. Sigur, poate fi o sarcina destul de obositoare insa in iuresul evenimentelor, ar putea fi singura ocazie de a multumi celor prezenti si de a schimba cateva cuvinte.

cod-maniere

 

De asemenea, la plecarea acestora, este semn de eleganta a caracterului ca mirii sa isi rupa doua momente pentru a-si lua la revedere si pentru a multumi din nou invitatiilor pentru prezenta. In acelasi timp, inainte de stabilirea meniului, este mai mult decat politicos sa adune informatii nu neaparat despre preferintele culinare ale oaspetilor, pentru ca acest lucru poare fi de-a dreptul imposibil, ci mai degraba despre restrictiile acestora, in cazul in care exista diete speciale din motive de sanatate sau principii de viata.

Mai mult de atat, desi evenimentul trebuie sa reflecte, asa cum spuneam, personalitatile mirilor, trebuie sa se tina cont si de acomodarea invitatiilor, in primul rand din punct de vedere muzical. Genurile trebuie amestecate astfel incat fiecare dintre cei prezenti sa simta nevoia sa se ridice de la masa si sa danseze.

Reguli de bune maniere pentru parinti

In mod traditional, parintii sunt cel mai important sprijin financiar al mirilor in organizarea nuntii. Cand acest lucru nu e posibil, in datoria parintilor cade sprijinul moral si incurajarea celor doi. Cel mai important lucru de mentionat este ca nunta e un eveniment al celor doi, si dorintele lor sunt cele mai importante. Gusturile, precum si moda, s-au schimbat de-a lungul vremurilor iar acest lucru poate aduce probleme de comunicare. Parintii mirilor trebuie sa coopereze cu acestia, si nu sa le contrazica fiecare optiune, pentru motivul ca difera gusturile.

O alta chestiune delicata este numarul persoanelor, poate necunoscute mirilor, pe care parintii doresc sa le invite la nunta. Trebuie sa stabiliti foarte clar cate persoane isi doresc cei doi la acest eveniment si mai ales, care sunt limitele bugetului. Prin urmare, parintii isi pot invita prieteni la nunta copiilor, cu siguranta, insa trebuie sa faca acest lucru tinand cont de posibilitatile de acomodare oferite de mire si de mireasa.

Cine si ce plateste?

Tot traditia dicteaza ca mirii sa plateasca verighetele, marturiile, florile de pe mese, invitatiile si, acolo unde exista, cadourile pentru nasi. In ceea ce ii priveste pe parinti, acestia isi impart intre ei cheltuielile cu rochia, muzica si locatia de nunta. In cele din urma, nasii platesc accesoriile miresei, cum ar fi voalul si coronita, precum si taxa la biserica si lumanarile. In acelasi timp, cheltuielile cu buchetul nasei si buchetul de mireasa cad atat in sarcina mirelui, cat si a nasului.

In acelasi timp, daca nu exista o alta dorinta a mirilor in acest sens, fiecare dintre oaspeti are datoria sa isi achite individual cel putin pretul meniului.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste