Revista Nunta
Cuplu

Citate de dragoste mai putin cunoscute

image Postat la: 12.09.2019 - 19:57
image Revista Nunta
Citate de dragoste mai putin cunoscute

Cateodata, cuvintele par sarace si ai impresia ca nu poti cuprinde in ele tot ce simti pentru jumatatea ta. Atunci este momentul potrivit sa cauti citate de dragoste care sa te inspire. Poetii, scriitorii au omagiat iubirea alegand cele mai delicate cuvinte care ajung imediat la un suflet indragostit. Iata cateva citate de dragoste mai putin cunoscute, dar care pot fi oricand sursa de inspiratie pentru o declaratie de iubire.

 

"Cuprinde-mi tamplele in palme-asa/ Cum tii sa nu se verse un potir/ Si pune-ti gura peste gura mea/ Inspira tipatul care-l expir."

(Ana Blandiana)

 

"Daca ar fi fost sa trec printr-o padure cu lupi sa ajung pana la tine, as fi ajuns cu zdrentele tineretii mele sfasiate, dandu-ti ultima ei picatura."

(Mark Twain)

 

"Atat de mult eu o iubeam pe ea,/ ca insusi cerul se curba albastru."

(Nichita Stanescu)

 

"Oh, dansa-i mireasa si altar/ De carne, uns cu-aromele luminii./ Albeata ei impotmoleste crinii/ In mal. Privirea-i prinsa-ntr-un clestar." 

(Emil Brumaru)

 

"Cat de sarac e-acela ce nu poate sa spuna:/ <Sunt beat mereu de vinul cel tare al iubirii>/ Cum poate el sa simta in zori uimirea firii/ Si noaptea vraja sfanta a clarului de luna?"

(Omar Khayyam)

 

"Barbatul daruindu-i femeii forta si perspicacitatea lui si femeia daruindu-i barbatului forta si perspicacitatea ei. Asta inseamna casatorie."

(Anais Nin)

 

'Si jur pe tine si pe apa toata/ care ne tine barca inclinata/ ca vei ramane - dincolo de numar/ si dincolo de forme, masti si vorbe -/ a mea, de-a pururi, ca un brat in umar."

(Adrian Paunescu)

 

"Dragostea nu se manifesta prin dorinta de a face dragoste (aceasta dorinta se manifesta la un numar nesfarsit de femei), ci prin dorinta somnului in doi (ce se refera la o singura femeie)."

(Milan Kundera)

 

"O, nu! Iubirea-i far aprins oricand,/ Furtuna si bezna sa le-nfrunte;/ Stea navelor ce ratacesc, purtand/ Comori ce nu se stiu sub-nalta punte./ De nu-i asa si totu-i nascocire,/ Nicicand n-am scris, nicicand n-a fost iubire!"

(William Shakespeare)

 

Credit foto: Shutterstock

 

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste