Revista Nunta
Cuplu

Cele 10 porunci ale unei casnicii fericite

image Postat la: 10.03.2015 - 14:19
image Revista Nunta
Cele 10 porunci ale unei casnicii fericite

Cele 24 de ore de poveste ale nuntii vin si trec mai repede decat apuci sa spui  ”a fost odata ca niciodata”. Multe dintre mirese viseaza la acest moment si nu se gandesc, de multe ori, ce urmeaza dupa. Ce-i drept, atunci cand iubirea este solida si stabila, ceremonia de nunta este doar o sarbatoare a dragostei si viata cuplului nu se va schimba dupa asta. Totusi, indiferent ca e vorba despre viata in doi inainte de nunta sau dupa nunta, exista cateva reguli de aur ale oricarei relatii fericite.

 

Respectati-va unul pe celalalt

 

Indiferent de natura relatiei dintre doi oameni, acolo unde nu exista respect, nu se poate cladi nimic stabil iar acest lucru este cu atat mai important intr-o poveste de dragoste. Acesta nu inseamna o usa deschisa sau un cadou de ziua nasterii. Respectul in cuplu inseamna respectarea intimitatii, a pasiunilor, a calitatilor si defectelor celeilalte persoane. Violenta verbala, emotionala sau fizica nu sunt de acceptat sau injosirea perechii si nerecunoasterea meritelor celuilalt sunt lucruri la fel de reprobabile.

 

Aratati-va afectiunea unul catre celalalt

 

Putini dintre noi au nevoie de gesturi marete, publice si spectaculoase pentru a se simti iubiti. De regula, o imbratisare calda, o strangere de mana intr-o situatie tensionata, un sarut sincer de bine ai venit acasa sunt cele mai bune dovezi de afectiune si sunt cu atat mai pretioase cu cat nu pot fi cuantificate in bani.

cuplu-fericit3

Comunicati tot timpul

 

Orice psiholog va spune ca aceasta este una dintre pietrele de temelie ale oricarei relatii. Indiferent cat de minunat ar fi un partener de viata, acesta este totusi, doar un om, si prin urmare, nu poate sa citeasca gandurile. Este extrem de important ca partenerii sa isi comunice mereu parerile si sentimentele unul catre celalalt, simplu si fara metafore. Doar in aceasta maniera poate fi descoperita si rezolvata orice siuatie inainte sa devina o problema.

 

Iertati-va unul pe celalalt

 

O casnicie buna este o uniune intre doi oameni care stiu sa ierte. Si pentru ca a gresi e omeneste, toti facem acest lucru. Problema este ca fix greselile persoanei pe care o iubim cel mai mult pe lume ne dor cel mai tare, in mod paradoxal. Poate de aceea sunt cel mai greu de iertat. Important este, atunci cand faceti acest lucru, sa o faceti din toata inima si fara regrete care, mai tarziu, se pot transforma in reprosuri inutile.

cuplu-fericit1

Fiti blanzi unul cu celalalt

Se spune ca prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet si oricat de rece ar suna aceasta afirmatie, exista in ea un sambure de adevar care se poate aplica oricarui cuplu casatorit. Cuvintele blande, tonul cald si micile gesturi de bunatate facute absolut gratuit sunt lucruri care pot aplana rapid un conflict.

 

Aratati-va aprecierea unul catre celalalt

 

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvant de incurajare sau o imbratisare puternica atunci cand se afla inaintea unei piedici. Atunci cand un obstacol a fost depasit sau cand unul dintre cei doi si-a implinit un vis, sau are o realizare, cat de mica si neinsemnata poate parea din afara, aceasta merita un simbol sau un gest de apreciere din partea partenerului.

 

Fiti loiali

 

O aventura este cel mai sigur mod de a ucide o casnicie si, de fapt, orice relatie amoroasa. De aceea, nicio poveste de dragoste nu va putea creste cu adevarat daca partenerii sau unul dintre ei nu este loial.

 

Gasiti un echilibru

 

Este absolut normal si chiar de dorit ca intr-o casnicie, cei doi sa aiba si vieti separate. Pasiunile diferite, obiceiurile diferite, toate acestea adauga sare si piper vietii in doi. Important este ca partenerii sa gaseasca un echilibru intre ceea ce le face placere separat, ca indivizi, si lucrurile pe care le fac in cuplu.

 

Fiti mereu sinceri unul cu celalalt

 

Indiferent cat de dramatica ar fi o situatie, intotdeauna este de preferat un adevar crud in locul unei minciuni frumos impachetate. Uneori suntem tentati sa ascundem anumite lucruri partenerilor, poate cu gandul de a-i proteja. Insa oricat de greu ar fi, atunci cand obstacolul este infruntat de doi, situatia devine mult mai usoara.

 

Luati decizii impreuna

 

Desigur, nu este vorba de hotarari ca alegerea unei tinute pentru birou sau tipul de mancare al animalului de companie. Este, insa, vital, pentru functionarea armonioasa a unei relatii ca toate deciziile majore sa fie luate in doi, dupa discutii sincere si cumpanirea atenta a tuturor optiunilor, astfel incat toata lumea sa fie fericita.

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste