Revista Nunta
Rochii de mireasa

Ce spune rochia de mireasa despre tine?

image Postat la: 10.06.2015 - 23:24
image Revista Nunta
Ce spune rochia de mireasa despre tine?

Una dintre cele mai placute sarcini in organzarea nuntii perfecte este gasirea rochiei de mireasa menita pentru viitoarea tanara casatorita. In general, rochia de mireasa este aleasa potrivit gustului estetic al purtatoarei si trebuie sa reflecte personalitatea miresei. In acelasi timp, rochia perfecta de mireasa trebuie sa vina in completarea tonului in care se va desfasura petrecerea. Spre exemplu, pentru o nunta cu aer usor rural, nu este potrivita o rochie stil printesa, asa cum intr-o sala de bal nu este potrivita o rochie de mireasa...alternativa, ci una clasica. Asa cum spuneam mai devreme, rochia de mireasa este un indiciu foarte important asupra personalitatii celei care o va imbraca intr-o zi atat de speciala. Prin urmare, iata ce spune rochia despre mireasa! rochie-de-mireasa Rochia de mireasa in linie A O rochie de nunta in linie A presupune o talie normala, bine definita, apoi poale lejere care se indeparteaza usor de pe langa corp, mai mult decat o rochie tip sirena insa cu fusta mai putin ampla decat rochia de bal. Miresele care opteaza pentru rochiile in linie A sunt persoane foarte sigure pe ele, si au o eleganta clasica, atat a caracterului, cat si in infatisare.

   Rochia de mireasa tip printesa

Ca si in cazul anterior, talia este simpla si bine marcata insa poalele rochiei sunt pline si curg amplu, departe de corp. In general, croiala rochiei imita stilul rochiilor clasice purtate la vechile si elegantele baluri vieneze. De altfel, o astfel de rochie de mireasa se mai numeste si rochie de bal. Aceasta este potrivita nuntilor extrem de elegante, cu un aer dincolo de clasic, chiar formal. Miresele care imbraca o rochie tip printesa in ziua nuntii sunt foarte romantice, visatoare si extrem de atente la bune maniere, eticheta si traditii.

  Rochia de mireasa mulata

O astfel de rochie pune in valoare trupul pentru ca urmeaza indeaproape linia acestuia. In partea de sus, rochia poate fi croita in forma de inimioara sau poate avea mici bretele cazute pe umeri pentru o mai buna sustinere, insa poalele vor curge apoi aproape mulate pe picioare. O mireasa care imbraca o astfel de rochie in ziua nuntii este sigura pe ea si stie intotdeauna ce isi doreste. In acelasi timp, ii place sa se distreze si va petrece o buna parte din petrecerea de nunta in mijlocul ringului de dans, printre invitatii sai si fiind sufletul acestui eveniment special.  

Rochia de mireasa tip sirena In partea de sus, o astfel de rochie de mireasa este croita intocmai ca rochia mulata apoi de sub talie urmeaza linia picioarelor. De sub genunchi poalele se vor deschide amplu si vor contura astfel silueta. O femeie care imbraca rochia de mireasa tip sirena este un amestec omogen intre frumusete clasica si eleganta contemporana. O astfel de croiala se poate adapta foarte usor oricarei teme insa este cel mai potrivita unei femei increzatoare, mandra de corpul si careia nu ii este niciodata teama sa se afle in centrul atentiei.  

Rochia de mireasa vintage „Vintage” defineste acea rochie de mireasa cu croiala inspirata din rochiile de epoca si nu neaparat o rochie care a mai fost purtata in alte randuri, de o alta miresea. In functie de anii de inspiratie, acestea pot aminti de anii 1950, atunci cand poalele se opresc la glezne si sunt infoiate de jupoane, sau pot aminti de perioada decadenta dintre cele doua Razboaie Mondiale, in cazul rochiilor de mireasa drepte, cusute cu perle si pietre pretioase. Indiferent de perioada istorica inspirata de rochia de mireasa vintage, aceasta indica o persoana cu o imaginatie bogata, visatoare si vesnic indragostita.  

Rochia de mireasa empire Probabil ca o rochie cu o astfel de croiala poate fi introdusa sub umbrela rochiior vintage insa pentru ca stilul este atat de popular, merita o categorie aparte. Pentru o imagine mai clara asupra acestei croieli, trebuie sa ne intoarcem cu imaginatia in timp. Linia empire era foarte populara in randul eroinelor lui Jane Austen, respectiv inceputul secolului al XIX-lea. Aceasta evidentia bustul pentru ca talia era marcata in cea mai subtire zona a trupului, respectiv sub sani. Poalele curg elegant departe de corp si pot masca orice neajuns din zona abdomenului. O rochie de mireasa empire este potrivita unei mirese visatoare, cu multa incredere in ea si cu o doza adorabila de romantism.  

Citeste in Revista Nunta.ro Rochia de mireasa in functie de silueta Combinatii de culori pentru rochia de mireasa

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste