Revista Nunta
Spectacol

Ce dans al mirilor vi se potriveste?

image Postat la: 13.10.2015 - 03:25
image Revista Nunta
Ce dans al mirilor vi se potriveste?

Primul dans este un gest simbolic al mirilor prin care arata tuturor ca si-au inceput viata impreuna. Este foarte posibil sa existe o legatura culturala intre dansul mirilor, in forma pe care o cunoastem astazi, si introducerea valsului in salile de bal europene. Atunci cand a fost in cele din urma acceptat, rigorile elegantei cereau ca, pentru a pastra bunele moravuri, doar cuplurile casatorite sau foarte aproape de ziua nuntii aveau voie sa valseze. Pudoarea victoriana era socata nu de acordurile line ale valsului, ci de faptul ca pana atunci, niciodata in istoria salilor de bal, dansatorii nu isi apropiau trupurile atat de mult. Astazi, varianta clasica pentru dansul mirilor este celebrul vals vienez, in diferite interpretari moderne insa nu exista o regula exacta in acest sens. Desigur, cel mai important lucru in alegerea primului dans ca sot si sotie este ca piesa sa simbolizeze ceva special pentru cei doi. Probabil ca acesta este printre putinele elemente ale nuntii in care nu conteaza nici tema, nici restaurantul sau paleta cromatica, florile de pe masa si numarul de invitati. Dansul mirilor este un moment unic, special, intr-o zi deja unica si speciala. Dansul mirilor inseamna acele cateva momente pe care cei doi si le vor aminti intotdeauna perfect iar melodia aleasa le va rasuna intotdeauna in minte.

Asa cum spuneam, cel mai important criteriu in alegerea melodiei este ca aceasta sa simbolizeze ceva profund pentru miri. Desigur, nu e nimic gresit in alegerea ultimului hit al anului respectiv insa cele mai multe dintre cupluri, merg pe varianta clasica. In acelasi timp, nu este necesar ca dansul mirilor sa beneficieze de o anume coregrafie insa nu putini sunt mirii si miresele care apeleaza la ajutorul specialistilor pentru desavarsirea acestui moment. In acest sens, iata care sunt cele mai solicitate stiluri pentru dansul mirilor.

 

Valsul vienez pentru dansul mirilor

Cu siguranta primul loc in topul preferintelor se afla elegantul vals vienez. Acesta necesita miscari mai putin complicate decat alte stiluri de dans insa,in acelasi timp, este un stil care solicita gratie si eleganta a miscarilor, a posturii corpului si, de ce nu, chiar in tinutele vestimentare. In ultimii ani, una dintre cele mai populare valsuri pentru dansul mirilor a fost Al doilea Vals, in interpretarea lui Andre Rieu.

Rumba pentru dansul mirilor

Dansul iubirii, asa cum mai este supranumit acest stil, necesita nu doar gratia unui dansator de vals si si senzualitatea unui indragostit de tango. Fiecare pas in parte este o noua pagina a povestii de dragoste iar acest lucru trebuie sa se vada la fiecare acord lent al pieselor de rumba.

Tango pentru dansul mirilor

Pasional si plin de chef de viata, tangoul este dansul sufletelor mature, care stiu cum sa iubeasca si sa adore cu voluptate. Totusi, pentru un dans desavarsit si plin de senzualitate, asa cum se cade sa fie tangoul, cele mai multe dintre cupluri vor avea nevoie de ajutorul unui coregraf si ar fi bine sa inceapa cursurile cu cel putin doua luni inainte.

Dansul mirilor Freestyle

Potrivit unei perechi pusa pe petreceri, stilul acesta este, practic, un colaj de melodii celebre sau care inseamna ceva pentru cei doi miri si care le permit acestora mai multa libertate de miscare decat alte stiluri de dans. Totusi, pentru ca muzica este mai actuala, sau mai cunoscuta, mirii ar putea fi tentati sa creada ca o coregrafie freestyle ar fi mai simpla decat a unui vals iar in acest caz, vor avea surprize cu siguranta.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste