Revista Nunta
Destination wedding

Bugetul de nunta al invitatului: CAT, cum si pentru ca iti doresti sa fii alaturi de oamenii tai dragi!

image Postat la: 07.01.2020 - 14:19
image Revista Nunta
Bugetul de nunta al invitatului: CAT, cum si pentru ca iti doresti sa fii alaturi de oamenii tai dragi!

Evident că este minunat, emoționant și distractiv să participi la o nuntă sau să fii alături de prietenii sau rudele tale dragi într-o zi atât de importantă pentru ei. Nunțile sunt și despre socializare, despre bucurie, iubire și împărtășirea lor, despre conexiune și sudarea legăturilor cu ceilalți, despre crearea de amintiri memorabile. Cu toate acestea, deși puțini admit sau o spun cu voce tare, pentru o bună parte dintre invitați, participarea la o nuntă implică cheltuieli suplimentare (uneori și substanțiale) și chiar motive de îngrijorare și frustrare.

Conform unui studiu efectuat de American Express în 2019, locuitorii din Marea Britanie, spre exemplu, cheltuiesc în medie 391 de lire (477 dolari) pentru a participa la o nuntă, cu aproximativ 88 de lire mai mult față de anul precedent. În plus, printre cheltuielile cele mai mari cărora trebuie să le facă față un invitat al unei nunți se numără cazarea/ hotelul (dacă acesta se află într-un alt oraș sau țară decât cel în care te afli), ținutele de nuntă și darurile pentru cununia civilă sau petrecerea burlacilor/ burlăcițelor. Adițional, se adaugă cheltuielile de călătorie (bilete de avion uneori, costul transportului dacă nu este asigurat de miri), cele pentru petrecerea burlacilor/ burlăcițelor (dacă este cazul și sunteți invitați să luați parte și la ele), cheltuieli legate de înfrumusețare (make-up, coafuri, ținute).

Mai mult, nunțile zilelor noastre se vor deosebite, în locații de vis, restaurante extravagante sau chiar în destinații îndepărtate, cu experiențe inedite incluse în petrecerea burlăcițelor/ burlacilor. Pe cât de minunat pot suna toate acestea, pe atât de costisitoare pot fi atât pentru miri, cât și pentru un invitat cu venituri medii. Cu toate acestea, dacă oamenii care se căsătoresc îți sunt dragi și îți doreșți foarte mult să fii alături de ei în acea zi, cu puțină organizare și planificare, cheltuielile legate de nuntă nu vor fi un impediment în participarea ta la marele eveniment. Mai mult, îți poți lua chiar și câteva zile libere de la job dacă evenimentul are loc într-o altă țară și îl poți transformă într-o vacanță pe cinste, în care merită investit.


Noi îți oferim câteva sfaturi care te pot ajuta să îți organizezi eficient bugetul astfel încât să poți participa la nunta oamenilor tăi dragi:


Planifică-ți din timp călătoria

Dacă nunta se va desfășura în cu totul alt oraș decât cel în care te afli, interesează-te din timp dacă mai sunt cunoscuți care participă la acel eveniment. Car sharing poate fi o opțiune demnă de luat în seamă, cu siguranță mai ieftină decât cea de a te duce cu mașina personală. Totodată, dacă nunta are loc în altă țară și ai confirmat deja participarea, rezervă-ți din timp biletele de avion, chiar cu luni bune înainte, pentru a beneficia de cel mai convenabil preț. Un alt tip prețios pe care trebuie să îl ai în vedere este faptul că zborurile din timpul săptămânii (luni-vineri) sunt mai ieftine decât cele din weekend.

Photo by Bich Tran Pexels

Mai mult, dacă trebuie să te cazezi la un hotel, nu strică să ai în vedere și posibilitatea de a împărți camera cu un prieten/ cunoștință (astfel, veți împărți nu doar camera, ci și costurile cazării) sau de a fi găzduit chiar în locuința mirilor sau a rudelor acestora. Nu este musai nici să serveștii masa în hotelul în care ești cazată dacă acesta este unul pretențios și luxos, ci poți căuta în împrejurimi variante rezonabile ca preț.

Aceeași Marie, cu altă pălărie: Economisește la ținuta de nuntă

Bineînțeles că ținuta de nuntă este importantă și trebuie să arăți impecabil, dar nu trebuie neapărat să îți investești toate economiile în ea. Dacă știi că urmează să participi la o nuntă, caută-ți din timp o ținută la un preț rezonabil, de preferabil atunci când sunt promoții sau reduceri considerabile în magazine. Abonează-te online la site-ul tău preferat de fashion și produse de beauty și make-up pentru a primi notificări despre promoțiile, campaniile și reducerile în derulare.

De asemenea, sunt destul de numeroase magazinele care închiriază rochii și ținute pentru ocazii speciale și poți apela la ele pentru a-ți găsi o ținută pe gustul tău, pe care să o porți în seara evenimentului. Iar dacă ai deja o rochie frumoasă în dressing sau iubitul tău un costum perfect pentru nuntă, poți apela cu cea mai mare încredere la ele. Rochia va căpăta un look fresh și nou dacă o accesorisezi diferit (cu o pereche nouă de pantofi, spre exemplu, un colier nou, un sacou elegant pe care să-l porți peste rochie etc), iar costumul lui la fel dacă dispune de o combinație diferită de cămașă – cravată.

 

O parte pentru tine, o parte pentru ei


Dacă știi din timp data nunții la care vei participa, încearcă să pui deoparte în fiecare lună/ săptămână pentru costurile legate de eveniment, precum cele de călătorie sau cazare. Alocă-ți o parte din economii pentru evenimentul respectiv. Astfel nu te vei mai simți strâmtorată sau panicată din cauza banilor cu puțin timp înainte de eveniment căci vei ști că ai un buget special alocat acestei ocazii.

 

Cadou de nuntă nu neapărat scump, ci INSPIRAT și oferit cu drag

Totodată, cadoul de nuntă nu trebuie să fie neapărat unul scump, ci special. Poate fi chiar ceva deosebit și cumpărat din timp la reduceri, ceva personalizat și unicat, ceva făcut chiar de mâinile tale, din elemente deloc scumpe. Nu există o regulă anume pentru a face un cadou frumos pentru cununia civilă. El trebuie doar cumpărat cu drag și gândindu-te fie la utilitatea lui în căminul celor doi însurăței, fie la faptul de a aduce bucurie în inima celor doi. De asemenea, dacă dorești să oferi mirilor un cadou mai substanțial, te poți grupa și cu alte persoane atunci când vine vorba de cadoul de cununie civilă. Astfel, vei putea împărți între voi costul său.

 

Foto cover: By Myronovych /Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste