Revista Nunta
Flori si deco

Buchete de mireasa din orhidee

image Postat la: 17.11.2015 - 00:31
image Revista Nunta
Buchete de mireasa din orhidee

Nu e nevoie de parerea unui specialist pentru a concluziona faptul ca orhideele sunt flori cu adevarat speciale, apreciate pentru frumusetea si rezistenta lor. In acelasi timp, datorita formelor si culorilor numeroase, orhideele pot fi adaptate foarte usor in orice buchet de mireasa, indiferent de forma rochiei sau de tematica nuntii.

Istoria acestor flori este lunga si incarcata de simbolism, in functie de diferitele culturi ale lumii. Exotice, structurale, acestea au exercitat parca dintoteauna o stranie putere de atractie asupra oamenilor.

In Greci antica, orhideele simbolizau fertilitate si virilitate. Mai mult de atat, se credea ca orhideele ingerate (lucru pe care nu il recomandam) pot determina sexul copilului. Daca tatal manca flori mari de orhidee, i-ar fi crescut sansele sa aiba un baiat iar daca mama manca flori mai mici de orhidee, pruncul nenascut ar fi fost o fata. Aceasta credinta poate fi adaptata usor in cutumele moderne ale buchetului de mireasa, fara sa fie necesar ca cei doi miri sa riste o intoxicatie prin ingerarea acestor lori. Prin urmare, daca cei doi proaspat casatoriti isi doresc o fata, pot alege un buchet de mireasa cu diferite soiuri de orhidee in varianta mini si daca isi doresc un baiat, mireasa poate purta in buchetul ei generoasele flori de cymbidium, de exemplu.

In China antica, orhideele erau asemuite tot cu fertilitatea si erau considerate aducatoare de mostenitori. In acelasi timp, aceste flori simbolizau rafinamentul intelectual si puritatea spirituala.

Mergand mai departe pe firul istoriei, ne vom opri in epoca victoriana, acolo unde a fost dezvoltat limbajul florilor, si, in acelasi timp, adaptat la cerintele vremurilor. Prin urmare, in acei ani, orhideele erau considerate simboluri ale luxului si, in aelasi timp, trimiteau mesajul de dorinta si pasiune. Mai mult de atat, orhideele sunt, pe langa trandafiri, mesageri ai iubirii datorita capacitatii lor de a creste aproape in orice mediu si mai ales, datorita rezistentei acestor flori.

Prin urmare, iata cateva recomandari pentru superbe buchete de mireasa cu si din orhidee.

 

Buchet de mireasa din orhidee curgatoare

Un astfel de buchet are in compozitia sa trandafiri roz si albi,alaturi de bujori,  completati insa de orhidee, plasate in forma de cascada. Un buchet care are aceasta linie curgatoare este potrivit unei nunti elegante, nu tema clasica, si va pune in valoare o rochie de mireasa cu croiala in A sau, si mai bine, cu silueta tip sirena.

buchet-de-mireasa-orhidee-1

Buchet de mireasa cu orhidee alba

Cel mai mare avantaj al orhideelor albe este ca pot fi alaturate langa orice alta culoare, pentru completarea efectului de pretiozitate si eleganta. In acest caz, a fost ales tonul solar de galben, potrivit unei mirese joviale, care impleteste originalitatea cu romantismul. In alcatuirea acestuia buchet de mireasa, pe langa orhidee, au fost puse flori de ranunculus si craspedia.

buchet-de-mireasa-orhidee-2

 

Buchet de mireasa din orhidee verde

Putine sunt florile din lume care ofera optiunea de a adauga un strop de verde proaspat in buchete, fara frunze. Orhideele imbraca toate culorile pamantului, inclusiv aceasta nuanta de verde crud. In ciuda tonului deschis, aproape copilaresc orhideea dendrobium verde poate fi purtata inclusiv de catre o mireasa clasica.

buchet-de-mireasa-orhidee-3

 

Buchet de mireasa din orhidee vanda

Acest soi de orhidee este recunoscuta, intocmai ca surorile sale din alte soiuri, pentru rezistenta sa. In acelasi timp, orhideea vanda are o culoare intensa de violet. Desigur, poate fi folosita ca pata de culoare alaturi de flori pastelate, de exemplu, insa, in acelasi timp, un buchet de mireasa construit exclusiv din orhidee vanda va lasa o impresie absolut memorabila.

buchet-de-mireasa-orhidee-5

Foto: Flowers by Carmen Ionita

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste