Revista Nunta
Flori si deco

Buchete contemporane de mireasa de care te vei indragosti!

image Postat la: 28.04.2016 - 04:46
image Revista Nunta
Buchete contemporane de mireasa de care te vei indragosti!

Buchetul de mireasa este unul dintre punctele de atractie ale nuntii si, prin urmare, o preocupare majora pentru miri. Daca pana acum cativa ani, cele mai multe dintre buchetele de mireasa erau concepute in clasicul stil rotund, pe masura ca timpul a trecut, forma acestora a evoluat. Desigur, la dispozitia mireselor stau buchetele concepute in tot soiul de forme nastrusnice, de la palarii si torte pana la pasari si posete insa adevarul este ca maestria executiei este mult intrecuta de lipsa de eleganta a formelor. Cu toate acestea, pentru miresele care isi doresc buchete inedite din flori naturale exista cateva alternative mai mult decat fericite in ceea ce priveste stilul si care le vor garanta fotografii de nunta minunate.

Buchetele contemporane de mireasa pot fi obtinute din flori obisnuite si indragite de doamne, ca bujorii, trandafirii si freziile insa alese in nuante si soiuri inedite, aduse impreuna in concepte florale complet iesite din tipare. In acelasi timp, astfel de buchete de mireasa pot avea clasica forma rotunda insa pot fi obtinute din alaturarea unor flori mai putin obisnuite sau accesorizarea cu materiale vegetale neobisnute, asa cum ar fi conurile de brad, betele de bambus, eucaliptul, legumele de mici dimensiuni, fructele de padure, iedera si bumbacul. Indiferent de directia adoptata pentru buchetul contemporan de mireasa, un lucru este cert: atat timp cat pastreaza canoanele stilistice, acestea vor atrage toate privirile.

Florile exotice se regasesc des in astfel de creatii florale insa este important de stiut ca in ultimii ani a aparat, aproape organic, trendul buchetelor de mireasa in forme neregulate obtinute cu precadere din flori de camp.

Culorile joaca si ele un rol important in aceasta directie stilistica a buchetelor de mireasa. Acestea au inceput sa se distanteze din sfera pastelurilor si sa treaca in mod special in registrul tonurilor foarte reci. Ca un paradox al culorii, buchetele contemporane de mireasa pentru sezonul rece se indreapta catre culori foarte calde si foarte solare, ca rosu, portocaliu si galben, de multe ori accesorizate cu bumbacul care imita zapada si cu conurile de brad, asociate cu acest anotimp datorita sarbatorilor de iarna. In restul anului, asa cum spuneam, numeroase buchete sunt alcatuite din grupuri de culori reci care contrasteaza elegant cu rochia de mireasa si care aduc un strop de prospetime atat la propriu cat si la figurat, datorita eucaliptului si mentei.

La origine, miresele purtau in maini buchete formate din plante de leac sau aromatice carora le erau atribuite puteri magice. Se spunea despre acestea ca au darul sa tina la distanta spiritele rele si blestemele sau sa atraga fertilitatea. Astazi, se poate observa un soi de intoarcere la origini pentru ca miresele curajoase cer in buchetele lor flori de busuioc, cimbru, roinita, musetel, solidago (cunoscut la noi sub numele traditionale de splinuta, splinarita, varga de aur sau floare boiereasca) sau trachelium. In acelasi timp, graul si levantica sunt doua plante din ce in ce mai des regasite in buchetele contemporane de mireasa, tocmai pentru ca una dintre ele atrage prosperitatea iar cealalta iubirea.

buchet-de-mireasa-10 buchet-de-mireasa-9 buchet-de-mireasa-8 buchet-de-mireasa-7 buchet-de-mireasa-6 buchet-de-mireasa-1 buchet-de-mireasa-2 buchet-de-mireasa-3 buchet-de-mireasa-4 buchet-de-mireasa-5

Foto  Kryvenok Anastasiia/ Shutterstock, ginger_polina_bublik/ Shutterstock, Alex Gukalov/ Shutterstock, AdrianC/ Shutterstock, Alex Gukalov/ Shutterstock, eosboy/Shutterstock, Omelnytskyi/ Shutterstock, Pecherytsya Oleksandr/ Shutterstock, AnastasiaNess/ Shutterstock, Alex Gukalov/ Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste