Revista Nunta
Trends

Borangic si Casa Regala, Garden Party la Castelul Peles

image Postat la: 16.05.2016 - 06:25
image Revista Nunta
Borangic si Casa Regala,  Garden Party la Castelul Peles

In ziua de 10 mai, romanii sarbatoresc trei mari evenimente istorice,  inceputul domniei lui Carol I, Independenta de Stat si incoronarea primului rege al tarii iar in 2016 acesta s-au implinit 150 de ani de la sosirea Regelui Carol I in Romania. In onoarea acestui moment solemn,  a avut loc cunoscutul eveniment organizat de Casa Regala a Romaniei, Garden Party care s-a desfasurat  la Castelul Peles intr-o atmosfera de eleganta nobila. In cursul acestui eveniment  Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei, fiica cea mica a Regelui a purtat o tinuta semnata Maria Alina Margulescu.

Tinuta este formata din doua piese, o rochie din matase albastru quarts special creata pentru Garden Party si faimosul palton din borangic.Rochia e inspirata din linia anilor '50.Umerii sunt pusi in evidenta de "aripi" care imbraca maneca. Vremea nu a fost atat de prietenoasa incat sa renunte la palton si sa admirati linia rochiei. ASR Principesa Maria are un simt al modei dezvoltat, este o placere si o onoare sa ii fiu designer, spune Maria Alina Margulescu a carei colaborare cu Casa Regala a Romaniei a inceput acum in urma cu doi ani.

2 Creatiile din borangic sunt unicate sau editii limitate pentru ca presupun zeci de ore de munca manuala si migaloasa. Parca dintotdeauna, borangicul a purtat cu sine nu doar insemne ale noletei, ci si a unei frumuseti si identitati nationale. Vesmintele pretioase de borangic apareau in toate basmele populare romanesti, ca absolut al visului nuptial si ca insemn pentru nobili, pentru faptele lor de vitejie si pentru originea regala a vitejilor si a Fetilor Frumosi. Astfel, asocierea dintre pretiosul material si regalitate este confirmata nu doar de rigorile elegantei actuale, ci si de folclor romanesc, atat de incarcat de simbolism. Tocmai de aceea, colaborarea dintre Casa Regala a Romaniei si Maria Alina Margulescu a imbracat haina firescului. Evenimentul de ieri a inceput cu o receptie in superbul interior al castelului. Familia Regala i-a salutat personal  pe invitati apoi a urmat Concertul Regal pe terasa castelului si acrobatii aviatice puse in scena de Aerobatic Yakers. 3

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste