Revista Nunta
Accesorii

Bentita statement de mireasa - accesoriul de par suprem in noul sezon. Cum o purtam?

image Postat la: 29.11.2019 - 14:40
image Revista Nunta
Bentita statement de mireasa - accesoriul de par suprem in noul sezon. Cum o purtam?

Una din tendințele principale în materie de accesorii de păr pentru mireasă în noul sezon primăvară-vară 2020 este reprezentată de bentițele de mireasă. Chiar dacă este o tendință care o continuă pe cea a sezonului 2019, noutatea anului 2020 este adusă de dimensiunile bentiței. Se poartă în principal bentițele statement, adică cele ușor supradimensionate, îndrăznețe și foarte vizibile, cu ajutorul cărora sigur vei ieși în evidență și vei obține un look de mireasă imposibil de uitat. Detaliile prețioase cu care sunt ornate sunt aproape la fel de importante ca bentița în sine. Le vom regăsi într-o diversitate adorabilă și surprinzătoare sub formă de mărgele care imită perlele, de impresionante aplicații florale 3D, de combinații delicate și memorabile între argintiu și auriu, de bentițe tip tiară acoperite în bijuterii, frunze sau flori sau chiar de bentițe din catifea impresionantă.

Purtând o astfel de bentiță vei arată precum o prințesă, regină sau zână și poți opta pentru una care să completeze rochia de mireasă aleasă. Îi poți atașa un voal delicat sau o porți purta fără voal, în funcție de preferințe. Ea arată splendid pe cap și cu, și fără. Sunt și câteva reguli de bună și frumoasă purtare a unei bentițe de par sofisticate pentru a nu cădea în extrema lui “prea mult”. Dacă optezi pentru o bentiță de par sofisticată, cu multe detalii strălucitoare sau prețioase, rochia în principal ar trebui să fie mai simplă pentru a nu se contrabalansa una pe cealaltă. Dacă în schimb, rochia ta are detalii complicate și opulente, multă dantelă sau aplicații sclipitoare, alege mai degrabă o bentiță simplă, delicată, care să îți complimenteze și completeze rochia într-un mod subtil, nu să o pună în umbră. De asemenea, atunci când alegi o bentiță pentru ziua nunții, trebuie să ai în vedere și modul în care îți încadrează fața. Fii atentă la proporțiile ei pentru a fi în armonie cu proporțiile rochiei și cu forma chipului tău (oval, triunghi, pătrat etc).

Bineînțeles că sunt și excepții și totul depinde de modul vizual în care se combină materialele și texturile rochiei de mireasă cu detaliile bentiței. Uneori o rochie opulentă (dacă este mulată pe corp, spre exemplu, și în linii simple, deși poate avea multe aplicații) poate fi splendid completată de o bentiță prețioasă.

Ce coafuri se pretează însă unor astfel de bentițe de mireasă? Într-un articol publicat pe www.popsugar.co.uk, Justine Marjan, un hairstylist celebru, ne oferă cele mai bune sfaturi în acest sens. “Aș alege un coc jos, o coadă de cal care să pornească de la jumătatea capului, părul lăsat liber pur și simplu, să cadă peste obraji sau să curgă în valuri, onduleuri sau bucle mari. Un coc poate face bentița să arate precum o coroană sau o tiara modernă, în timp ce purtarea părului desfăcut face ca bentița să confere un aer mai relaxat și mai puțîn prețios”.

Dacă ești hotărâtă să optezi pentru o bentiță în ziua nunții care să îți susțină și voalul, asigură-te că este una de calitate. De ce este important acest aspect? Fiindcă te vei mișca și vei dansa mult în ziua nunții. O vei purta pe cap probabil în cea mai mare parte a timpului așa că trebuie să fie o bentiță flexibilă, dar care să se fixeze bine pe cap in același timp, să fie stabilă astfel încât să nu alunece de pe cap în timpul mișcărilor tale. Trebuie totodată să fie și confortabilă, nici prea strâmtă, nici prea largă, și să te simți bine purtând-o întreaga noapte. Este recomandat de aceea să te asiguri că materialul care întră în contact cu părul nu este unul alunecos. Dacă este și ai avut un crush pentru o anumită bentiță, sfătuiește-te cu croitoreasa ta dacă nu îi poate atașa un material cu o textura non-alunecoasă.

Iată mai jos și câteva modele de bentițe statement de mireasă:

Sursa foto: etsy.com

 

Sursa foto: net-a-porter.com

Sursa foto: etsy.com

 

Sursa foto: net-a-porter.com

Sursa foto: etsy.com

 

 

 Sursa foto: net-a-porter.com

Foto cover:  Photo by Jc Romero Pexels

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste