Revista Nunta
Protocol si ceremonie

Atentie, s-a furat mireasa! Ce facem cu ea?

image Postat la: 17.03.2016 - 01:24
image Revista Nunta
Atentie, s-a furat mireasa! Ce facem cu ea?

Unul dintre obiceiurile inedite de nunta ale romanilor este furatul miresei. Unele dintre doamne s-au dezis de aceasta traditie si prefera sa nu fie furate ca sa nu piarda din timpul petrecerii. Altele vad in acest obicei un prilej in plus de amuzament si o modalitate prin care sa isi distreze oaspetii. Unele dintre „rapiri” sunt orchestrate din timp de mireasa si de prietenii acesteia, motiv pentru care astazi va oferim cateva idei nastrusnice pentru furatul miresei, atat in ceea ce priveste locul in care mireasa poate fi dusa, precum si recompense care il vor pune la munca pe mire. Asa cum spuneam,unele dintre mirese au stabilit deja cu oamenii apropiati unde, cum si mai ales, daca vor sa fie furate. Tocmai de aceea, le este indicat oaspetilor sa nu insiste in planuirea unui astfel de gest atunci cand mireasa se impotriveste. Exista doua scenarii in acest caz, ambele la fel de neplacute. Intai, i se pot strica planurile si programul nuntii apoi exista posibilitatea ca aceasta sa nu vrea sa plece din toiul petrecerii dar sa faca totusi un astfel de gest pentru a nu supara oaspetii insistenti.  Insa daca mireasa isi doreste o rapire ca-n filme, nu ca din Serai, iata sugestiile noastre. Prima regula de care hotii trebuie sa tina cont este ca, indiferent de activitatea aleasa, aceasta trebuie sa dureze maxim jumatate de ora, cu tot cu negociere, ceea ce inseamna ca mireasa trebuie ascunsa in apropierea restaurantului.  

  1. Parcul de distractii

Daca in apropierea localului se afla un parc de distractii, cu siguranta va fi o experienta inedita pentru alaiul de hotomani si pentru mireasa. In plus, daca unul dintre ei este destul de inspirat sa „fure” si fotograful, atunci cu siguranta de pe urma rapirii mireasa va ramane cu o sesiune foto cel putin originala. furat-mireasa-2

  1. Plimbare cu limuzina

La nunta, fiecare mireasa va fi in centrul atentiei, intocmai ca o vedeta. Tocmai de aceea, una dintre cele mai ingenioase si, in acelasi timp, amuzante idei pentru rapirea planificata este o scurta plimbare cu limuzina, alaturi de prieteni. Atentie, insa, tariful practicat de astfel de companii va fi cel mai probabil pentru o ora sau o jumtate de ora, chiar daca turul va dura mai putin.  

  1. Cea mai frumoasa cladire din oras

Fiecare oras al tarii ale o cladire simbolica iar daca petrecaretii au norocul sa fie aproape de restaurant, atunci cu siguranta o pot duce pe mireasa aici pentru o sesiune foto. Ca sa fie mai convingatori, unul dintre rapitori ii poate trimite mirelui pe telefon imagini cu sotia rapita.  

Cine rascumpara mireasa? Traditia spune ca mireasa rapita pana in miezul noptii trebuie rascumaparata de nasi, iar in cazul rapirii dupa aceasta ora, mirele este cel care trebuie sa plateasca pentru aducerea sotiei.  

Ce se cere pentru rascumpararea miresei? In general, optiunea cea mai evidenta insa in acelasi timp, mai lipsita de imaginatie, este o sticla de alcool. La fel de neinspirate pot fi si cererile puerile, cum ar fi biscuitii sau pufuletii. De regula,  rapitorii cer dansuri, declaratii de dragoste si poezii, karaoke sau astfel de manifestari care pot pune mirii si nasii in posturi mai putin placute. O idee de rascumparare usor de pus in practica si care poate amuza pe toata lumea este o declaratie scurta de dragoste care insa trebuie sa contina cateva cuvinte alese de hoti. Atentie la alegerea acestora, pentru ca in sala sunt de regula si copii. O alta idee de rascumparare care va amuza si, in acelasi timp, va induiosa invitatii este o declaratie de dragoste facuta de mire catre mama soacra.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste